opet u pomoc:Kako da ubacim WINDOWS xp

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
U redu je to, samo hoću da lažem da ni linux što se tiče netbukova, nije loša opcija. imaš sve što bi ti ikada koristilo office, net, media. naravno nema virusa :). baš sam juče skinuo ubunto 11.04. danas ću da ga instaliram i probam.

Član
Učlanjen(a)
24.03.2010
Poruka
53
ima svakako,ali kako da ubacim windows na flash ili kad dodjem u yugu da s externog dvd ubacim

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.393
Naravno da hoću. postoje tzv bootloaderi i sve to, ali je usb previše spor i nekonstantan da bi održao iole bilo koji operativni sistem sem linux-a koji uzgred podatke dobija i šalje kao pakete a ne kao kod windows-a u obliku zasebnih fajlova (1 paket je celina i lakše se prnosi nego 20 zasebnih fajlova). zašto bi koristio uopšte neki brži procesor ako do podizanja sistema treba da skuvaš i popiješ kafu. Ja sam lično, kada mi je crkao hard na netbuku koristio HCSD karticu od 8GB na kojoj sam instalirao linux i veruj mi uopšte mi se nije sviđalo to kako radi, pokušavao sam i sa unix-om i sa winPE i opet sporo, još i ako pokušaš update windowsa i on promeni konfiguraciju boot.ini fajla onda su usro motku. sve iz početka. ne koriste džaba ssd diskovi zaseban i/o kontroler da je moguće raditi isto to sa fleševima i mmc-ovima. :)

Brate skreces temu, niko ne prica o instalaciji win XP na USB pa da radis sa sistemom koji je na USB-u, vec o klasicnoj instalaciji sa boot USB-a na HDD (nebitno koje je specifikacije HDD i da li je exFAT, FAT32 ili NTFS), dakle source nije sa USB-a, vec je USB alternativni source sa ISO boot-om za instalaciju na postojeci HDD.
Naravno da je strasno glupo koristiti USB kao primarni source za bilo koji OS, o tome i ne treba razmisljati, a SSD je strasno skup da bi koristio racunar u konvencionalne svrhe....seeeeeyyyyeeeaa

Dodato posle 10 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

ima svakako,ali kako da ubacim windows na flash ili kad dodjem u yugu da s externog dvd ubacim

Brate covek ti je gore postavio tutorijal kako da napravis bootabilan USB za XP, sta te buni, a sa externog DVD-a (mislis na USB ili exSATA-koji naravno nemas na lap-topu?), koristis kao first boot device opet USB u BIOS-u, kao da je flash, jer komp ne zna sta je device (flash card, stick ili DVD-RW), bitno je da je source za data iz USB hub-a...
Pogledaj ocalink-ov post...

Poslednja izmena:
Natrag