Opel na sajmu BEOTRUCK

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Opel na sajmu BEOTRUCK


20100320033330_photo_0.jpg


Domaća publika prva će imati priliku da vidi drugu generaciju Opel Movana na sajmu BEOTRUCK od 23. do 27. marta u Beogradu. Opel Movano donosi svežinu u segment lakih komercijalnih vozila na tržišta širom Evrope sa svojim inovativnim karakteristikama, novim tehnologijama i izvrsnom funkcionalnošću i ekonomičnošću...


Novi Movano ima ekspresivan, moćan dizajn, lako prepoznatljiv i sa velikih razdaljina. Inženjeri i dizajneri Opela posebno su se posvetili kabini koja je sada za 5.7cm duža od predhodne sa viskokvalitetnim i izdržljivim materijalim. Velika preglednost i niz prostora za odlaganje samo su jedan od niza poboljšanja u Novom Movanu. Multi-podesiva sedišta i volan podesiv po visini ušiniće svaku vožnju maksimalno udobnom.

20100320033330_photo_2.jpg


Nova generacija motora (2.3 CDTI) daje izuzetnu efikasnost i ekonomičnost prilikom vožnje, uz smanjen nivo izduvnih gasova. Ponuda motora od 74 kW/100 hp, 92 kW/125 hp i 107 kW/146 hp uz opcioni 105-litarski tank, omogućava vožnju od gotovo 1400 km bez dosipanja goriva. Uz izuzetne tovarne kapacitete, Novi Opel Movano pretenduje da postane najverniji pratilac svakog posla, a prodaja će startovati u narednih mesec dana.


20100320033330_photo_3.jpg


Samo na sajmu BEOTRUCK Opel je za sva svoja vozila obezbedio fantastične popuste

Kupovina komercijalnog vozila predstavlja značajnu investiciju, tačna vrednost se može odrediti samo po tome koliko efikasno služi poslovanju. Opel vozila iz komercijalnog programa pokazuju posvećenost obavljanju poslovnih aktivnosti uz maksimalno uživanje u vožnji 7 dana u nedelji, 365 dana u godini. Za Sajam komercijalnih vozila u Beogradu “BEOTRUCK” Opel je pripremio i specijalne popuste.

Opel CorsaVan

Opel CorsaVan donosi jedinstven praktičan dizajn i efikasnost u radu, podržan sa najboljim paketom servisa i garancije. CorsaVan je automobil kada ga vozite. Standardno upravljanje osetljivo na brzinu omogućava hitro, agilno rukovanje, dok pouzdan motor čini vožnju pravim zadovoljstvom. Stilizovana kabina i superiorna sedišta vas drže svežim i fokusiranim ceo dan. CorsaVan je teretnjak kada ga natovarite. Široka, visoko zadnja vrata koja se podižu sa staklom otkrivaju savršeno proporcionalan utovarni prostor sa lakim pristupom za utovar i istovar. Vozač i suvozač su zaštićeni od pomeranja tovara do pola visine plafona sa čeličnom mrežom, uz mogućnost opcione gornje mreže za pričvršćivanje tereta.

Velika mogućnost izbora idealne kombinacije sa standardnim i opcionim karakteristikama učiniće svaki posao lakšim i zabavnijim. Na Sajmu komercijalnih vozila u Beogradu “BEOTRUCK” Opel CorsaVan u osnovnoj opremi 7907 eura.


20100320033330_photo_4.jpg


Opel Combo


Od vrelih dana leti do duboke zime; na auto putevima Evrope i u gradskom saobraćaju, Opel Combo pokreće posao - i stalno ga drži u pokretu:
• Moderan, kompaktna spoljašnost, prostrani kokpiti.
• Vozi se i upravlja se kao putničko vozilo.
• Izrazito niski troškovi održavanja i dokazana pouzdanost.
• Dugi servisni intervali i za benzinsku i za dizel varijantu vozila.
• Dostupne verzije sa ili bez stakala.
• Lak ulaz kroz široko otvorena vrata.
• Na raspolaganju je verzija Opel Combo sa 5 sedišta.

Bez obzira da li se radi o vozilu sa vratima koja se podižu, a koja pružaju zaštitu od lošeg vremena prilikom utovara ili istovara ili o vozilu sa duplim zadnjiim vratima, zatvorenom teretnjaku ili vozilu sa prozorima, Opel Combo ostaje vozilo koje izgleda onako dobro kako funkcioniše. Vrata koja se širom otvaraju i inovativna rešenja za efikasniji radni dan, sa 3,2 m³ prostora, presavijena sedišta za putnike, daju Opel Combo Van pozamašne proporcije za svakodnevnu upotrebu. Vrata se potpuno otvaraju za180˚, sa sigurnosnom blokadom da ostaju otvorena sve vreme, a takođe postoje i kao opcija bočna klizna vrata koja se otvaraju do 620 mm. Izvanredno ponašanje na putu vozila Opel Combo je upotpunjeno sistemima aktivne i pasivne bezbednosti.
Usavršena šasija dopunjuje sistem vešanja dinamičke bezbednosti (DSA) da bi se povećalo bolje držanje Opel Combo vozila na putu. Zaštita od bočnog udara je standardna, kao i Opelov sistem oslobađanja pedale koji automatski isključuje nožne pedale u slučaju teškog sudara. Sledeće mere bezbednosti su sigurnosni pojasi sedišta sa zatezačima i graničnicima sile opterećenja, kompletan vazdušni jastuk vozača i vazdušni jastuk za suvozača (opcionalno za Opel Combo Van) i ABS sistem kočenja. Takođe, Opel Combo ima savremen kompjuterski, projektovan i testiran, sistem difuzije i apsorpcije udara. Snažni H7 farovi obezbeđuju vam savršenu osvetljenost i vidljivost tokom noćnih vožnji. Sa svim gore navedenim karakteristikama Opel Combo je vozilo koje pruža sigurnost – bez obzira na uslove puta i vremena.

Specijalna sajamska cena za flotne kupce za Combo sa benzinskim motorom (1.4 90ks) sa klimom iznosi 8358 eura, a za Combo sa dizel motorom (1.3 75ks) i klimom 9842 eura.


20100320033330_photo_5.jpg


Vivaro Van već od 14834 eura


• Normalni ili dugi osovinski razmak.
• Normalni ili visoki krov.
• Dupla zadnja vrata ili zadnja vrata koja se podižu.
• Druga bočna klizna vrata su ponuđena.
• Pregrada od poda do krova.

Modeli sa standardnom visinom krova nude izbor duplih zadnjih vrata koja se otvaraju za 90 °, 180 ° ili 250 ° (opcionalno), ili visoko podizna zadnja vrata. Klizna vrata sa strane su standard, a postoji opcija za još jedna vrata. Tovarni prostor je jedan od najširih u klasi, u kombinaciji sa veoma niskom ivicom za utovar, obezbeđuje jednostavan utovar paleta, kutija, bala i svežnjeva robe, koja lako može da klizne na mesto kroz zadnja ili bočna vrata. Modeli sa visokim krovovima imaju dupla zadnja vrata u punoj visini i izbor različitih rešenja za utovarna vrata sa strane. Tovarni prostor vozila Opel Vivaro poseduje mnoge jedinstvene karakteristike.

Za sigurnost putnika i tereta, Opel Vivaro ima 8 ili 10 tački za učvršćivanje tereta (u skladu sa DIN 75410), u zavisnosti od osovinskog rastojanja i pregrade koja može da bude providna ili ne. Opcioni tovarni prostor ima osobine koje uključuju Opelov Flex-Fix® sistem za pričvršćivanje tereta za zidne panele, zaštitne bočne šine i čvrst, zaštitnim slojem premazan, drveni tovarni pod.

Raznovrsnost modela Opel Vivaro čini ga nezamenljivim partnerom za široki opseg radnih potreba. Modularni odabir vozila, uključujući zatvoreni teretnjak i teretnjak za prevoz radnika, kombi i kabinu sa ravnom utovarnom platformom pružaju apsolutna rešenja i ispunjavanje zahteva za tovarnim kapacitetom, čak i kada je potrebna specijalna konverzija, Opel Vivaro pruža idealnu osnovu. Čitav niz praktične i prikladne namenski dizajnirane i proizvedene opreme olakšava izbor Opel Vivaro vozila.

Da bi se obezbedile maksimalne radne karakteristike i ekonomičnost u zahtevnom komercijalnom okruženju, svaki motor u širokom izboru Opel Vivaro dizel i benzinskih motora daje izuzetnu kombinaciju ekonomičnosti, dugotrajnosti i odličnih voznih osobina. 2.5 CDTI motor je takođe dostupan sa filterom čvrstih čestica dizela (DPF). Karakteristika dizel motora je "common rail“ tehnologija koja daje značajne prednosti: manja potrošnja goriva, veći obrtni moment pri nižim brojevima obrtaja radi dobijanja boljih performansi i duži vek trajanja motora, kao i smanjena buka i zagađenost prirodne okoline. Na svakom Opel Vivaro vozilu šestostepeni menjač je standardna oprema. Opelov savremeni Easytronic® menjač predstavlja kombinaciju lakog rukovanja automatskog menjača i ekonomičnosti ručnog menjača, opciono je dostupna sa 84 kW 2.0 CDTI i 107 kW 2.5 CDTI dizel motorima. Vožnja sa Easytronic® menjačem donosi uštedu goriva od 6 % u odnosu na klasičan ručni menjač.

Opel Vivaro Dropside

Opel Vivaro Dropside ima veoma praktičnu kompletno ravnu platformu za tovar od 5,5 m2 sa lakim bočnim stranicama od aluminijuma i zadnjom utovarnom stranicom. Postoji takođe i verzija sa skladišnim prostorom ispod poda. Prostor daje dodatnih 920 litara lako pristupačne i bezbedne utovarne zapremine. Skladišni prostor na svakoj strani vozila je savršen za alate i opremu, dok je duboki stražnji okvir od 2,860 mm idealan za sigurnije i bezbednije držanje dužih predmeta kao što su merdevine tokom transporta:

• Zaštita čelične kabine sa lestvicama
• 8 pričvršćenih okaca za teret, 6 na podu, 2 na zaštitnom delu kabine
• 5 prtljažnih odeljaka ispod poda koji se mogu zaključavati



Izvor: Opel/PR
 
Natrag
Top