Opasnost od ledenica

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Opasnost od ledenica

Novi Sad -- Štab za vanredne situacije Grada Novog Sada saopštenjem za javnost još jednom pozvao građane da preventivno deluju i uklone ledenice sa krovova kuća i zgrada.


86550654050c88eb97190c146884253_368x225.jpg“Molimo građane da, ukoliko su u mogućnosti uklone ledenice sa svojih krovova, terasa i balkona. Tamo gde postoji opasnost od pada ledenica, a tamo gde građani i Skupštine stanara ne mogu da ih uklone samostalno, treba da obaveste Komunalnu inspekciju”, izjavila je portparol gradonačelnika Novog Sada Nada Kobac.

Ona je pozvala građane i da ukoliko primete opasne ledenice na drugim objektima o tome takođe obaveste Komunalnu inspekciju “kako bi ta služba što pre odreagovala”.

“Preduzeća, ustanove, druga pravna lica i preduzetnici, dužni su da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata i da ih, u slučaju poledice, posipaju odgovarajućim materijalom, kao i da uklanjaju sneg i led sa krova objekta ako predstavljaju opasnost za prolaznike i sam objekat”, podsećaju iz kabineta gradonačelnika.

Kada nije moguće uklanjanje snega i leda sa krovova zgrada, građani su, kako se navodi u saopštenju, dužni da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja o opasnosti od obrušavanja snega i leda sa krovova, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru.I biciklisti protestuju zbog neočišćenih ulica


Novosadska biciklištička inicijativa oštro je kritikovala gradske vlasti jer nisu preduzele ništa kako bi zimske službe očistile biciklističke staze u gradu.

"Sneg u decembru nije ništa novo i nepoznato, ali očigledno biciklisti u decembru i dalje važe za egzotičnu i sezonsku pojavu koju ne treba podsticati niti poželeti na putu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su zbog svega toga biciklisti prinuđeni da koriste kolovoz i time se izlažu riziku. Ovo udruženje je podsetilo da su biciklističke staze takođe javni putevi, što znači da gradska zimska služba ima obavezu da ih čisti.

Novosadska biciklistička inicijativa kritikovala je i pojedine sugrađane, jer su na biciklističke staze koje su aktivisti očistili, građani parkirali automobile.Izvor:
B92.net
 
Top