Šta je novo?

Olivera Krsmanić dobila 15 godina zatvora

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Olivera Krsmanić dobila 15 godina zatvora
Izvor:
Press.rsOliveri Krsmanić, prvoj ženi u Srbiji osuđenoj na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, prošle nedelje smanjena je kazna na 15 godina.

Odlukom Višeg suda u Beogradu
ona je juče dobila 25 godina manju kaznu od prvobitne zbog ubistva taksiste Nezira Šišića (46). Krsmanićeva je oslobođena odgovornosti za nedozvoljeno držanje droge, nelegalno posedovanje oružja i pokušaj ubistva policajaca koji su je hapsili.


oli4.jpgIstom presudom Slobodan Jordanov je osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva Zorana Radovića (29), radnika benzinske pumpe u Mojsinju, i pokušaja ubistva policajca Nenada Jelića. Mladen Mitrović je dobio četiri i po godine zatvora zbog pomoći posle ubistva, neovlašćene prodaje narkotika i nelegalnog posedovanja oružja.
Sud je utvrdio da je Olivera Krsmanić odgovorna za ubistvo taksiste, ali da nije prodavala drogu niti je imala oružje bez dozvole iz koga je navodno pokušala da puca u policajce prilikom hapšenja.
Podsetimo, zbog ubistva taksiste Šišića, nedozvoljenog držanja droge i oružja i opiranja prilikom hapšenja, Olivera je u oktobru 2007. godine osuđena na 40 godina zatvora. Ona je tokom suđenja optužila svedoka Miloša Ivankovića, inače svog bivšeg momka i nekadašnjeg pripadnika Interventne brigade MUP-a, da joj je namestio ubistvo.
- Hoću da znam zbog čega šest godina trunem u zatvoru. Sudija, on me je silovao i namestio mi ubistvo taksiste, a pred vama kaže da se ničega ne seća!
Sudija Jane Parđovski, koji je vodio ovaj slučaj, zakazao je njihovo suočenje i najavio da će biti tonski snimljeno kako bi se izbegle pogrešne interpretacije i tumačenja, ali ga je iznenadna smrt u saobraćajnoj nesreći sprečila da okonča slučaj. Sudija koja je preuzela ovaj slučaj u obrazloženju presude rekla je da je Miloš Ivanković svakako imao uticaja u ovim događajima, ali da nije bio obuhvaćen optužnicom.
 
Top