okoš bokoš prR kokoš :-)

Učlanjen(a)
30.12.2009
Poruka
354
Pu spas za sve nas :)

Hm... Nova sam k'o buđav 'lebac...

Ovde sam već 3, 4 meseca i samo jednom sam mrdnula dalje od filmova i muzike (i vrlo kratko - knjiga) tj. iz tog dela foruma.

Šta za mene reći?

1979. sam godište i ženskog sam roda

Kao jedinče sam porasla u relativnoj izolaciji i bez preterane roditeljske pažnje + ... -> na muzici ''202-ojke'' i filmovima...

Moj život su muzika, film i knjige - ali - bukvalno - samo to...

Nije naravno oduvek bio - samo to - ali je od relativno skoro se opet sveo na samo to ...

Ne žalim se...

Obaveze su mi samo kućne prirode i eventualne, povremene, minimalne ispomoći jedino-preostalom mi ženskom roditelju - u A-CAD-u, i td.

Neki su već imali priliku da natrče na mene i - verovatno izveli i sami svoje zaključke... :)

Evo još nekih pikanterija...

Povremeno me snalaze razne psihosomatske drangulije usled - ne toliko rođenjem mi date dnk predispozicioniranosti za njih, koliko - životom mi natovarenih trauma i stresa.

Opet se ne žalim - sve to ima za posledicu neki nauk...

Ne gutam ništa od tableta... samo Avamigren kad su promene vremena... Imam averziju prema tabletama - pubertet mi ih je progutao i previše... (a trebala bih piti makar Beviplex i Liv52 jer u najavi očekujem cirozu)

Ne pijem alkohol, tek jako retko - pivo dva - i od pola čaše se napijem (valjda tako biva svim bivšim alkosima). Dakle - ne pijem - ne zbog zdravlja već - smatram da i kap alkohola menja čovekovu svest a moja je bila svojevremeno 8 godina svakodnevno promenjena.

Ne pušim već godinu i još nekoliko dana (Hvala Bogu što se oslobodih i tog gorko - ''slatkog' ropstva)

Ne pijem više ni Koku ni omiljenu mi Fantu - ne jer su gazirane (sad sam na kiseloj vodi) već neću da doprinosim naoružavanju ekstremnih grupa u čijem su one većinskom vlasništvu...

Izbegavam da jedem meso - pa čak i ribe (Tesla je zadnjih godina svog života živeo samo na prženom luku i peršunu) - jer mnogo volim životinje pa mi ma kako gotivila da jedem meso - nekako bezveze da jedem svoje drugare... A i agresivna sam totalno nakon jedenja mesa životzinja koje pred smrt luče i previše adrenalina i to onog - po čoveka nepreporučivog.

Nakon poznavanja ogromnog broja raznih profila jedinki ljudske populacije - držim se toga da su mi draže životinje jer su u najmanju ruku - i mudrije i pitomije od ljudi.

Trudim se da stvari nazivam njihovim pravim imenom - i time sam sebe na kraju dovela u situaciju gde ljudima izbegavam da zazovem i Dobar dan jer bi time značilo da ćemo se sresti licem u lice, i da će taj neko već iznaći potom neku plitku suludost koja će me povrediti... (makar to bio i banalni pokušaj priče o 3. licu iz komšiluka).

Dakle, izbegavam da uopšte izlazim iz kuće jer mi smetaju totalno pokvareni i do zadnjeg primitivizma dovedeni međuljudski odnosi - toliko da čuka preti da mi otkaže pri istim a mozak tiltuje i smračuje se do tačke posle koje uopšte nemam kontrolu nad svojim jezikom - u najmanju ruku. (npr.: 1om komšiji sam bila prinuđena da zabranim prolazak pored moje zgrade - koja mu i inače nije bila usput - ubedivši ga u to dodatno - oklagijom :) )

Ne volim - glupost pomešanu sa moći, niti zastranjenu inteligenciju, ne volim previše toga

Volim - prirodu, decu, životinje, vetar... - još toliko toga

Moja najveća mana je ujedno i jedna od retkih mi vrlina - nešto malo razuma i empatije...

Sledeća je gordost čak i radi same gordosti radi...

Gadan sam čovek ali kako prema kome...

E, da - za one gore stvari koje više ne radim - volim ja sve što vole mladi - samo to više sebi ne dozvoljavam i osećam se daleko ispunjenije nego kad sebi ništa nisam uskraćivala...

Dosta...

Pozdrav svima, i slobodno mi se za gotovo bilo šta obratite ako zatreba...

:)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Dobar ti je ovaj naknadni intro :)... kao što ti posećuješ samo jedan deo foruma tako ima članova koji posećuju neke druge...Tako da ako neko nije pratio radnju u Zahtevima za filmove sada može saznati s kim ima posla....vidi se da su opisi verni yes3
Neki su već imali priliku da natrče na mene i - verovatno izveli i sami svoje zaključke... :)
Aha...i nisam izneneđen...ni sa pikanterijama:)...možda sam ipak stekao pogrešnu sliku...neka otkacheni kaže:dntknw:....

Učlanjen(a)
30.12.2009
Poruka
354
Dankešen - bar mislim :)

Za moj dolazak ovde si ti kriv Green' :)

Još pre si mi rekao da si u ovom delu negde objašnjavao svoj nik (još nisam stigla dotle) ... pa sam zalutala :), mada od-frlje bacam pretpostavku da je nešto u vezi sa Snup Dogom ili nešto sl. mada - ko zna - možda BAŠ i nije u vezi toga (potrudiću se da nađem taj tvoj post kasnije - keva mi je okupirala komp a ja pravim večeru - sad je pauza, al' kratka pa ne mogu sad).

I tako - evo me ovde pa nije fer da trakeljišem a da se ne intodusujem yes3 - It's Me - Lecklair :)

Hm - drago mi je ako sam verodostojna sebi :)

Nego, Grin Majl, zbunio si me sledećim:

...možda sam ipak stekao pogrešnu sliku...neka otkacheni kaže:dntknw:....
Slobodno - pitajte / kažite - ja se istinom i otvorenošću od svega branim :) tj. ne libim se iskrenosti..

Baš me zanima na šta li se to odnosi... :dntknw::vorred:

Pozzz

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ništa ja nisam kriv i neću ništa da objašnjavam...to ću da uradim kad se budem registrovao u novajlijama :)

Pa sa otkachenim si najviše sarađivala pa je njegovo mišljenje verodostojnije od mojeg. Sad, ako ja kažem da postoji doslednost to ne znači da sam u pravu. Možda se određene reference u tvojim komentarima logični uklapaju ali možda je to samo slučajnost...kad se misli nadovezuju uspostavi se određena linija...mislim da sam shvatio a u stvari nemam pojma :dntknw::)
Da se dalje ne bi stvarala simboza dubioze i konzufije pojasni svoj nadimak

Učlanjen(a)
30.12.2009
Poruka
354
Nik...

Ovako...

Nik je nastao tako olako a (naravno) u stvari tako komplikovano :)

Još sa prvom internet konekcijom sam razmišljala da mi nik bude Max Headroom - po liku iz istoimene serije koju sam kao dete gledala...

Međutim - ubrzo shvatim da toliko ljudi na svetu ima isti afinitet ka tom niku i od njega odustanem...

Odlučim se za Maximilijan Korn - ili u prevodu maksimalan kukuruz :) a još i u fazonu Cut The ''Crop'' ili ti - možeš da izvadiš nekog iz sela ali ne možeš selo iz njega :)

Naravno - kao klinki mi je kao borac za pavdu bio kul Harry Callahan i njegov odnos sa ortakom No 44 pa sam ja još kao klinka sebi za ortaka odabrala 357 :)... Imam čak i rep stvarčicu iz 1997. (kao odgovor na stvar - Ducka Diesel) u kojoj se prvi put 357 pominje - i eto - tako...

Možda nije primereno mom rodu ali - takva sam od malena :)

I tako - skraćena verzija mi je sadšnji nik

A kako je izgledao vaš asocijativni sled?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Aha sad je mnogo jasnije ;)
...onako kroz redove... znači tebi je prilično bitno da svako zna svoje mesto, da se, da izvineš, ne kurči mnogo yes3...da pravičnost postoji prema svima i da svako treba da prođe onako kako zaslužuje...jel to to... delić koji može da obasja tvoj kompleksan nadimak :)

Ajde aploduj tu rep stvarčicu ako nije problem, baš me interesuje kako to izgleda, mislim zvuči....pošto sam već čuo neke stvari iz tog perioda koje su takođe bile reakcije na datu pesmu odnsono izvođača...:)

A kako je izgledao vaš asocijativni sled?
Na koga se ovo odnosi? Ako je na mene ja se nisam pronašao :dntknw:.... i zbog čega sam zelembać :dntknw: :blush:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
30.12.2009
Poruka
354
A ha ha

Asocijativni kao u asocijacija :) - bila sam cicija za još jedno -cija.

Sa Zeleni ti tepam - mene death row umesto na Shockera podseća na svu pozitivu iz Green Mile-a.

A da se ''dik-uje'' - može dika sa pokrićem :) ko visoko leti - red ga je spustiti na zemlju :) a ne pustiti ga da ''dune'' - dići će prašinu...

Sa ''stvar'' sam mislila na tekst koji je trebao parirati Duki Dizel-u - ritmika ista - samo brža (moja :) ) - poslaću ti ovih dana na pm (blam me - klinačka stvar, paljevina :) )

Evo, ovde dole neki moj tekst sa rečima na Ingliš pliz koji je za danas prikladan i on je nešto ''noviji'' - nastao krajem 2000.:

[FONT=&quot]Do something:

[/FONT]​
First dark than light
It’s me waking up
It’s not about I’ve lost
But what I’ve got

A legacy to us in spoken word
Tale about what’s gonna happened to our world
Spoken to us more than 2000 years ago
Not like fairy tale but like written low.

It can be seen, it’s now, it’s here
The final end so, so much near
For those who have ears to hear
And eyes to see how much real.

Can’t you see we’re living in real hell?
All our deeds are wrong - we do nothing well
We create our own dark in which we stay blind
We’re using credit cards instead of our mind.

This civilization around my neck
Is like a chain that I need to break
It’s choking me, I’ve got no air
I’m going to die – that’s thing that I’m aware

New Age religion, World War Tree
That are not the things that we need to be.
We’re ruled by Illuminati whose goal is our death
We all stay beneath them without any strength.

A mother of a mutant without air to breath
Without smiling sun to stand beneath
Who even water to drink does not dare
Who knows what they eat or what can bear

Hiding from the fire that comes from everywhere
Their only chance to take is to go-you know where?
Where only sign of war is maybe bombing sound
You know where they’re going-deep, deep underground.

But they don’t wanna let us escape from this nightmare
There’s no one to stand up, no one who would care
Will atomic shelter be safe place to be,
Or death will after all find us even here?

So, you rather like to be captured in lie dream
as good as death is, highest you can be
So, shell you live or you’ll shell die-what is gonna be?-
you never know when you stick needle inside your vein.

First dark than light
It is me waking up
It’s not about I’ve lost
But what I’ve got

I’ve got pain in my head
And I can’t get it out
I’m just beggar on a bread
And that pain is all I’ve got.

If I tell you that fire will burn up on you too
Try to believe - ‘cose I’m telling you the truth
And please don’t tell me that I am nuts
And don’t slap me over shoulder for any of my guts.

These lives, this Earth are all we got.
Who’s gonna fight for them if we do not?
You see the solution, it is quite, quite simple:
We mustn’t act like animals-we should act like people.

I’m calling all of you -
STAND UP FOR REVOLUTION
Fight for freedom
against mind pollution!

First dark than light

It’s me waking up
That pain in my brain
That I say I’ve got

Is like a sound of spooky train
And it’s more than a lot
It’s playing Russian roulette,
Rollercoaster ricochet,

And I can’t decide;
Golden or silver bullet.

These shining perspectives that float in front of me
Do you mind - that’s reality that I first see!
;-)

M. K.

A to za nik - poprilično si u pravu - prema svakom biti čovek - a kad neko tako zvanje prokocka... po ko zna koji put - mrak na oči...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Aaaa, sad je meni jasno (kao u Đuri u Balkanskom špijunu... jedan od retkih filmova koje sam gledao više od 3 puta, x puta...) ;)
A da se ''dik-uje'' - može dika sa pokrićem :) ko visoko leti - red ga je spustiti na zemlju :)
Slažem se yes3
a ne pustiti ga da ''dune'' - dići će prašinu...
Ako i to uspe...:)

A tekst... emotivan veoma, malo sam iznenađen :) vidi se da je pisan pod utiskom bombardovanja iako je prošlo godinu ipo dana...evo čitam drugi put :)...danas kad razmišljam kako je sve to bilo, kao da je prošlo i malo i mnogo vremena, neka nada je ostala neka nije...nekad je bilo dovoljno tražiti šansu i očekivati je, danas to nije slučaj...tada je svet delovao surovo danas deluje još gore...ili, iskušenja su zahtevnija pa traže veći napor i posvećenost :dntknw:
Try to believe - ‘cose I’m telling you the truth
Evo, trudim se, valjda se primećuje :)
So, shell you live or you’ll shell die-what is gonna be?- you never know when you stick needle inside your vein.
Na koji način je ovaj isečak bitan za celu priču, da li je ovo neki posebno upečatljiv primer koji... u transformaciji cele civilazije u stvari odaje najslabije...ili šta :dntknw:

I zbog čega tekst na engleskom... da li zbog toga što priča tako više dobija na univerzalnosti ili je samo bilo lakše da svoje misli pravilnije i slobodnije izneseš?

A za tekst, očekujem ga yes3
...odgovor ćeš dobiti sigurno ;)

Učlanjen(a)
30.12.2009
Poruka
354
Odgovori ''na brzinu'':

Odgovori ''na brzinu'':

zbog čega tekst na engleskom... da li zbog toga što priča tako više dobija na univerzalnosti ili je samo bilo lakše da svoje misli pravilnije i slobodnije izneseš?
Mislim da je u pitanju bilo oboje...
Nekada mi je lakše da na Ingliš pliz iskažem šta mislim, osećam jer je naš jezik mnogo bogatiji ali i strožiji - na našem predivnom jeziku nije lako pričati o nečemu smisleno tek tako :). Dakle - naš - strog ali pravičan, Ingliš - mek i univerzalno melanholičan :) Kad na našem jeziku nešto pišem - previše sam samokritična, često mi to nešto zvuči isfrazirano, toliko puuta već rečeno, nedovoljno dobro da bi još ko to čiao/čuo i td. ...

Citat:
So, shell you live or you’ll shell die-what is gonna be?-
you never know when you stick needle inside your vein.
Na koji način je ovaj isečak bitan za celu priču, da li je ovo neki posebno upečatljiv primer koji... u transformaciji cele civilazije u stvari odaje najslabije...ili šta :dntknw:
Ovo znači previše toga...
Metafora za uljuljkivanje u lažan san kojim sebe obmanjujemo kako bi što bezbolnije nastavili dalje kroz život.
E, sad to uljuljkivanje može da bude sa toliko toga, infuzija gluposti ili ludosti u raznim formama

ALI može da znači bukvalno baš to što je i rečeno, tj. da se odnosi na konkretan vid gluposti i ludosti a u kontekstu dalje rime:
And I can’t decide;
Golden or silver bullet.
tj. u konotaciji sa Golden Brown...

Član
Učlanjen(a)
01.10.2009
Poruka
162
A sta? Ovo je kao deo foruma gde se svi predstavljaju? :)
Vidite, kolege moje, ja se uvek trudim da budem brutalno iskren i sve sto treba da se pojasni - pojasnicu. Jedino sto mi nije jasno je, sta zapravo treba da kazem? :D hahaha :)

Natrag