Šta je novo?

Okončana istraga protiv Buhe zbog saobraćajne nesreće

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Okončana istraga protiv Buhe zbog saobraćajne nesreće
Izvor: Blic | 05. 07. 2011. - 14:17h

Prvi osnovni sud u Beogradu okončao je istragu protiv Ljubiše Buhe Čumeta zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja kada je 3. novembra prošle godine svojim vozilom usmrtio pešaka.

87199_1043-cume-foto-stanko-djalic_f.jpg


Sud je spise predmeta prosledio tužilaštvu na dalje postupanje, navela je Ramić i objasnila da tužilaštvo može da podigne optužnicu protiv Buhe, da zatraži dopunu istrage ili da odustane od krivičnog gonjenja.


Buha, svedok saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", 3. novembra prošle godine je na autoputu Beograd - Šid svojim audijem A8 usmrtio pešaka Radomira Ristića (54) iz Borče, koji je u alkoholisanom stanju prelazio autoput na neosvetljenom delu, u neposrednoj blizini pasarele za pešake.


Buha je uhapšen na licu mesta i pošto je proveo oko 48 sati u policijskom pritvoru pušten je da se brani sa slobode.


U istrazi je saslušana i Buhina supruga Ivana, koja je u momentu nesreće bila u automobilu na suvozačkom mestu, i pripadnici njegovog policijskog obezbedjenja, na koje ima pravo kao svedok saradnik, koji su se kretali iza "audija", vozeći levom trakom autoputa ka aerodromu.


Buhi su odmah posle nesreće uzeti urin i krv na analizu, koji su pokazali da nije vozio pijan, niti pod dejstvom narkotika.


Po novom zakonu o bezbednosti saobraćaja, vozaču koji svojim automobilom usmrti pešaka sa umišljajem na saobraćajnici "gde se može očekivati nailazak pešaka" preti kazna zatvora do 12 godina.


Vozaču odgovornom za udes iz nehata predvidjena je kazna do osam godina.
Pešacima nije dozvoljeno da se kreću autoputem. Ukoliko to učine, kazna se kreće od 6.000 do 20.000 dinara. Ako pešak sa sobom vodi i dete platiće izmedju 10.000 i 30.000 dinara, a može da dobije i kaznu zatvor, minimalno 15 dana.


U procesu koji se protiv Buhe vodi zbog krivičnog dela nasilje u porodici, jer je navodno pretukao suprugu, istraga je u toku, navela je Ramićeva i dodala da je ostalo da se sasluša još nekoliko svedoka.
 
Top