Neko Boga , a neko idole.
Tako je. Mi Boga
a vi knjige i Ellen White. (pročitaj knjigu Miloša Bogdanovića o George- Knight-u)
Evo jednog interesantnog slučaja "
duhovnog đubretarstva" Miloša Bogdanovića. Naime, 2011. godine, povodom objavljivanja Bogdanovićeve knjige "
Prokletstvo nacije", u kojoj
veliča sve protestantsko i američko, povela se interesantna diskusija na jednom portalu, gdje se pojavio i sam Miloš kako bi branio svoj intelektualni abortus. Citirat ću samo jednu sudionicu diskusije, puno toga će vam biti jasno.
Čitateljica MB:
Ja sam prosto ostala bez teksta citajuci komentare. Jezivo koliko su se okomili na coveka (gos`n Nonkovica) i onako ga hinjski i podmuklo bockaju i podsmevaju mu se. Ajde ova mala horda sto se potpalila, valjda da udovolje autoru,
ali ti Milose kao autor knjige, jako neukusno. Napisao si knjigu od 200 i nesto strana a
hranis svoju sujetu preko bloga prepiruci se sa covekom koji otac moze da ti bude. Pa ti si knjigu napisao
zasto potreba da je opravdavas, svako ima pravo na kritiku koliko dobru toliko i losu.
Tvoje licemerje je neprevazidjeno. Koga pokusavas da ubedes, sebe ili nas
ili pak neke sto su finansirali stampanje knjige? Zdravo je voditi debatu i iznositi kritike kako bi korigovali neke stvari ali stavljati
narod kome pripadas na kolac je najveci zivotni neuspeh ikada zabelezen. Koja je to samo
patologija napisati da je narod isprovocirao svoju nesrecu i nepotrebne sukobe. Jesu li Indijanci isprovocirali sopstveni pokolj. Naravno da nisu, to su samo Srbi apsolvirali. Izvini, ti imas odgovor tako sto su Srbi primitivni i neprosveceni zagadili kolonijalnu Evropu te stoga i proizilazi njihov koljacki pokret na zapadnu hemisferu. Zatim formiranje americke nacije koja je u biti tako milosrdna ali cim je dosla u kontakt sa nama… puff!
„
T. D. Allman napominje da je „
americko nacionalno iskustvo genocida nad Indijancima prakticki nepostojece…
Oni nisu bili ljudska bica, oni su bili samo smetnja nemilosrdnome trijumfu Amerike, smetnja koju je trebalo otkloniti da bi se napravilo vise mesta
za novu americku slobodu.“ Konsenzus je bio takav da je „
nase vlastito dostojanstvo koje je javno proglasilo pravo na zivot, slobodu i teznju za srecom dokinulo prava ljudi cije smo zivote, slobodu i srecu izbrisali s lica Zemlje“.
Indijanci su bili prvi „agresori“ s kojima se trebalo suociti u nasem slavlju slobode; definicija agresora je takva da ih moramo napasti,
sto je kasnije usledilo s Meksikancima, Filipincima, Vijetnamcima, Nikaragvancima i mnogim drugima. Treba dodati da su SAD ovde jedinstven primer, sve do danasnjih dana.„
Chomsky
Ma nemam reci, prosto je nebulozno vise komentarisati. Danas svako moze da napise knjigu, samo kad se oko cifre pogode.
Milose, zasto zivis u Srbiji? Kojim motivima si bio vodjen kada si poceo da pises knjigu i sta si zeleo da izvuces iz celog procesa na kraju kada je objavis?
Ne, nemoj da odgovoris. Prepusti nas masti.
Evo, bas mi se sad otvorila tema gde si nesto slicno tvrdio.
A on mu reče: "Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. O tim dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci."
Evo, mi kršćani držeći ove dvije zapovijedi ispunili smo sve svoje obveze prema Bogu.
Dakle, ti tvrdis da treba drzati samo ove dve zapovesti.
Jesi li ti slijep? Ono gore što sam citirao rekao je Isus, a ne ja.
Evo, bas mi se sad otvorila tema gde si nesto slicno tvrdio.
A on mu reče: "Ljubi Gospodina Boga svojega svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim. To je najveća i prva zapovijed. Druga, ovoj slična: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. O tim dvjema zapovijedima visi sav Zakon i Proroci."
Evo, mi kršćani držeći ove dvije zapovijedi ispunili smo sve svoje obveze prema Bogu.
Dakle, ti tvrdis da treba drzati samo ove dve zapovesti.
Jesi li ti slijep? Ono gore što sam citirao rekao je Isus, a ne ja.