Odzvonilo tangama

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
20. 08. 2011. PRESS
Odzvonilo tangama

Udobnost - Oskudne modele gaćica koje više otkrivaju nego što prokrivaju zamenio je trend „brazilki" i bokserica koje su napravljene od finih materijala i ne ocrtavaju se ispod odeće

tange.jpg

Minijaturno donje rublje - tange, koje su muškarci često proglašavali najuzbudljivijim detaljem ženske odeće, više nisu u modi. Podaci pokazuju da je prodaja gaćica koje ne ostavljaju ništa mašti i urezuju se u guzu opala na svetskom nivou za 17 odsto. Ovaj podatak obradovaće većinu žena, a jedini koji će, možda, žaliti za ovim odevnim komadićem su muškarci.Tange su na svom vrhuncu bile 2003. godine, a danas čine tek 23 odsto ukupne prodaje ženskog veša. Iako ih prati glas da su neudobne, nepraktične, potpuno nehigijenske, godinama smo mogli da gledamo devojke „svih oblika i veličina" kako im tange ponosno izviruju iz farmerki, što je vremenom postalo sinonim za seksi stil. Ipak, činjenica je da taj model veša uglavnom pristaje savršeno građenim manekenkama. To je najverovatnije i jedan od razloga što je većina žena sa olakšanjem prihvatila novi trend bokserica i „brazilki".
Danas su umesto tangi popularne bokserice i takozvane hipsterice, koje stoje nisko na bokovima i uzdižu se neznatno iznad kukova. Povratak retro izgleda iz 60-ih godina prošlog veka doneo je neke sasvim nove oblike donjeg veša. Tako su ponovo aktuelne gaće kakve su nekada nosile naše bake, preko stomaka, ali sa volančićima i tačkicama.
Britanski modni brend „pikoks" saopštio je da se prvi put u istoriji dogodilo da su klasične gaćice, koje velikim delom pokrivaju zadnjicu, prodavanije od oskudnih modela. Međutim, od kada je lanac „Mark end Spenser" lansirao novi model, poznat kao „brazilke", među ženskim svetom vlada prava pomama za ovim gaćicama. Za poslednja tri meseca prodato je čak 500 hiljada komada.
Napravljene od finih materijala, ove gaćice se ne ocrtavaju ispod letnjih haljina ili uskih pantalona, pa se žene u njima osećaju prijatnije i slobodnije nego kada su nosile tange da im se ivice donjeg rublja ne bi videle na odeći. Još jedan od razloga zbog kojih će žene obožavati ove modele je taj što ove gaćice svojim oblikom vizuelno izdužuju noge. Zbog svega toga nije ni čudno što je ovaj model pravi hit među pripadnicama lepšeg pola.
I dok žene zadovoljno izbacuju tange iz svojih kolekcija donjeg veša, niko zapravo ne zna zašto je nekad toliko omiljen model gaćica odjednom doživeo takav pad popularnosti. Jedni smatraju da se tange polako povlače zbog uopštenog trenda koji više ne podrazumeva previše erotičnu odeću. Drugi za to čak okrivljuju i svetsku ekonomsku krizu. Smatra se da u teškim vremenima raste potreba za udobnošću. Zato prednost dajemo udobnim pamučnim gaćicama nad neudobnim trakicama nazvanim tange.

 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Tange više nisu u modi

Tange više nisu u modi


Iako su muškarcima one najseksipilniji komad odeće, u Francuskoj tange sve manje pobuđuju interesovanje žena koje se okreću udobnijim modelima koji ujedno ističu njihovu figuru.

66466_zenske-gace01-afp-raul-arboleda_f.jpg


- Tokom 90-ih, tange su Francuskinjama bile glavni komad donjeg veša ali to više nije slučaj", kaže Sesil Geren, direktorka Međunarodnog sajma donjeg veša koji će se ove nedelje održati u Parizu.



Reč je o najvećem sajmu donjeg veša u svetu (Salon International de la Lingerie) na kojem će biti predstavljeni najnoviji trendovi vodećih svetskih proizvođača.

Danas, svega jedna od četiri Francuskinje - koje spadaju u najveće kupce donjeg veša u svetu - ima tange u svom ormaru, što je 30 odsto manje u poređenju sa 2008, pokazalo je nedavno istraživanje.


Iako još uvek 45 odsto žena misli da su tange seksi, jedna četvrtina ih smatra "otrcanim", a tek svaka deseta praktičnim.


Da su se vremena promenila, pokazuje i to da je teško bilo naći tange među modelima izloženim pred početak sajma.


- Teško da ćete ih naći i u ženskim modenim časopisima. Istini za volju, tange ne odgovaraju većini ženskih tela. Uvlače se u zadnjicu i ne čine ništa da istaknu figuru - kaže Geren.

Poslednjih deset godina, mnogi brendovi su izbacili na tržište "proizvode koji pružaju prednosti tange - zavodljivi su i ne ocrtavaju se ispod odeće, ali su daleko udobniji - istakla je Geren, dodajući da očekuje da će prodaja tangi na tržištu nastaviti i dalje da pada.

- Možete da budete seksipilni i u prozirnom donjem vešu, u donjem vešu određenih boja, sa veštim prorezima ili linijama koje ističu obline - istakla je ona.


Izvor: Blic

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Poslednja tanga u Parizu

BEOGRAD 25. 01. 2012
PRESS

Poslednja tanga u Parizu

Novo doba - Nekada omiljeni erotski komadić tkanine - tange, pao je u nemilost. Makedonske vlasti zabranile su da ih nose nastavnice, u Francuskoj su gaćice sa trakom otišle u istoriju, a svetski sociolozi ističu da u vreme krize raste potreba za udobnošću

TANGE-1.jpg

Gradonačelnici nekoliko makedonskih gradova propisali su poslednjih dana stil oblačenja kojim se nastavnicama u osnovnim i srednjim školama zabranjuje da nose majice i košulje s otvorenim dekolteom i golim leđima, a povrh svega - tanga gaćice.

Na ovako drastičnu i neobičnu odluku gradski oci opredelili su se zbog više zabeleženih slučajeva „slobodnijeg" oblačenja pojedinih nastavnica.

U učionici pravo ludilo


Istini za volju, nijedna profesorka do sada nije zvanično kažnjena zbog nepropisnog oblačenja koje bi moglo pogubno da utiče na psihu učenika, ali su ih direktori starije generacije krajnje dobronamerno ukorili.
Za sada ne postoji jedinstveni pisani kodeks koji propisuje kako treba biti odeven, nisu utvrđene precizne mere kažnjavanja, a najveće nedoumice izaziva dilema kome će biti poveren posao kontrolora, koji će svakog dana pedantno proveravati da li nastavnice nose tange. Neke škole su zato preventivno uvele i radne uniforme, kako im nastavno osoblje ženskog pola ne bi dolazilo na posao obučeno kao za provod u diskoteci.
Istovremeno, na drugom kraju Evrope, u modnoj prestonici Starog kontinenta, tange po svemu sudeći postaju potpuno prevaziđen komad odeće, što još jednom potvrđuje tezu da Balkan i dalje kasni za svetom i ondašnjim trendovima. Parižanke i druge Francuskinje sve manje se interesuju za ovu vrstu donjeg veša i okreću se udobnijim modelima koji ujedno ističu njihovu figuru.
- Tokom 90-ih tange su Francuskinjama bile glavni komad donjeg veša, ali to više nije slučaj - kaže Sesil Geren, direktorka Međunarodnog sajma donjeg veša, i dodaje da, ruku na srce, tange ne odgovaraju većini ženskih tela.

Gaćice kao humanitarna pomoć


- Uvlače se u zadnjicu i ne čine ništa da istaknu figuru. Poslednjih deset godina, takođe, mnogi brendovi izbacili su na tržište proizvode koji su zavodljivi, ne ocrtavaju se ispod odeće, ali su, za razliku od tangi, daleko udobniji. Možete da budete seksepilni i u prozirnom donjem vešu, u donjem vešu određenih boja, sa veštim prorezima ili linijama koje ističu obline - ističe Geren, napominjući da se prodaja tangi na svetskom tržištu drastično smanjuje iz godine u godinu.

TANGE-2.jpg

Rezultati nedavnog istraživanja pokazali su tako da svega jedna od četiri Francuskinje, koje inače spadaju u najveće kupce donjeg veša u svetu, ima tange u svom ormaru. Poređenja radi, to je za čak 30 odsto manje u odnosu na 2008. godinu, na osnovu čega se dolazi do zaključka da bi narednih decenija ova vrsta donjeg veša mogla polako da izumre u ovom kraju sveta, iako se to do pre samo nekoliko godina činilo nadasve nemogućim. Da su se vremena promenila pokazuje i to da je teško bilo naći tange među modelima izloženim pred početak Međunarodnog sajma donjeg veša. Nemilosrdno su izopštene i iz ženskih časopisa, pa i ne čude sve češće ocene pripadnica lepšeg pola da su tange nepraktične i uistinu otrcane.

I dok se Makedonci plaše nastavničkih tangi, a Francuzi volšebno šalju ovaj atraktivni komad donjeg veša na đubrište istorije, u Srbiji se tange, verovali ili ne, dele kao humanitarna pomoć. Čitava zemlja brujala je početkom 2011. godine o humanitarnoj pomoći koja je posle katastrofalnih poplava stigla u siromašnu opštinu Trgovište. Šokiranim građanima iz Uprave carina stiglo je, ni manje - ni više, hiljadu pari šarenih tanga gaćica.
- Pomislio sam da je pošiljka zalutala i greškom završila u magacinu humanitarne pomoći. Raspitam se kod ljudi koji su dovezli pakete, a oni mi objasne da je u pitanju zaplenjena roba sa carine. Sve same gaće, i to ove moderne, takve, bre, naše žene ne nose pa sve i da su džabe - komentarisao je tada za Press Dragoljub Stanojković, šef tamošnjeg magacina.

Bojan Brando Babić




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
odzvonilo je njima u glavi a za mene nisu odzvonile pošto ih nosim 24h

Jel' razmišljaš ti o još nečemu osim o tangama? Očigledno su toliko "udobne" da su ti non-stop u glavi. Dosta više, ako Boga znaš. Svi postovi koje si do sada napisao govore samo o tangama. Ima i drugih stvari u životu.
 
Natrag
Top