Odeća koja nikome ne stoji

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Odeća koja nikome ne stoji

Kao što postoje neki vanvremenski komadi koji svima dobro stoje, tako postoji i garderoba u kojoj niko ne izgleda dobro. Čak i najzanosnije manekenke ne bi mogle da izgledaju dobro u rebrastoj rolki, haljini visokog struka ili sa plavom senkom na očima. Međutim, ovo se ne odnosi samo na žene, postoje komadi odeće koje bi i muškarci trebalo da izbegavaju.

293774_rolka_if.jpg
Rolka, a posebno rebrasta, ističe sve ono što ne valja

Rebrasta rolka - Rolka je sama po sebi specifičan komad odeće, jer naglašava sve, a posebno nedostatke. Višak kilograma biće još vidljiviji u rebrastoj rolki.

Visoki struk - Odeća sa visokim strukom uglavnom se vezuje za trudnice, pa ako niste trudni ili ne želite da postignete taj izgled, predlažemo vam da se klonite garderobe sličnog kroja. Haljine visokog struka, koje se seku odmah ispod grudi, nisu dobar izbor i predstavljaju suprotnost svemu što je seksi.

"Uggs" obuća u kombinaciji sa haljinama i suknjama - Ove tople zimske čizme, nedavno su proglašene su za modni prekršaj i jednu od najvećih modnih grešaka, iako su brzo postale veoma popularne. Stručnjaci posebno ističu da ih ni slučajno ne treba kombinovati sa kratkim haljinama ili sukljnjama.

Suknje ispod kolena - Suknje srednje dužine, koje idu do pola lista retko kome dobro stoje, pa osim ako niste model ili visoki preko 180 centimetara, predlažemo da ih se klonite. Možda su trenutno u trendu, ali suknje te dužine "seku" figuru i čini da vam noge izgledaju deblje.

Pantalone na crtu - Pantalone na crtu posebno se ne preporučuju muškarcima, pogotovo u bež, smeđoj ili boji peska. Ukoliko ne želite da izgledate kao Ričar Gir u filmovima iz osamdesetih, izbegavajte ovaj komad.

Farmerke visokog struka - Farmerke visokog kroje prosto ne stoje nikome, pa čak ni onima sa besprekornom figurom. Većina nas se s godinama okreće što udobnijoj garderobi, što je razumljivo, pa pokušajte da odolite farmericama visokog struka.

Plava senka za oči - Plava senka možda je bila popularna tokom ludih osamdesetih, ali ovaj trend je, na svu sreću, otišao u prošlost, pa neka tamo i ostane. Plava senka je još jedan modni zločin, tako da je se klonite, a svoju lepotu dodatno istaknite nežnijim i prirodnijim nijansama.

Izvor: B92

 
Natrag
Top