Odbojkašice Srbije u grupi sa Češkom, Slovačkom, Kiprom i Islandom

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.675
Odbojkašice Srbije u grupi sa Češkom, Slovačkom, Kiprom i Islandom
Beta
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa selekcijama Poljske, Češke, Slovačke, Kipra i Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. godine
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi B sa selekcijama Poljske, Češke, Slovačke, Kipra i Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. godine, saopštila je danas Evropska odbojkaška unija (CEV).Kvalifikacione utakmice u Grupi B igraće se u Poljskoj od 30. maja do 4. juna naredne godine.

U Grupu A smeštene su selekcije Hrvatske, Rusije, Mađarske, Grčke, Austrije i Gruzije, dok su u Grupi C Bugarska, Turska, Rumunija, Švajcarska, Crna Gora i Kosovo.

U Grupi D su Belgija, Italija, Belorusija, Španija, Letonija i Bosna i Hercegovina, dok su u Grupi E Azerbejdžan, Holandija, Izrael, Ukrajina, Danska i Norveška, a u Grupi F Portugal, Nemačka, Francuska, Finska, Slovenija i Estonija.

Kvalifikacioni turniri će se igrati po jednostrukom bod sistemu, a pobednici šest grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija.

Treća runda kvalifikacija će se igrati od 22. do 27. avgusta 2017, a prve dve selekcije će ostvariti plasman na SP u Japanu.

Na Svetskom Prvenstvu 2018. godine igraće 24 reprezentacije, a plasman su do sada izborili organizator Japan i SAD - svetski prvak.
 
Natrag
Top