Odbojkaši Srbije dobili rivale u kvalifikacijama za SP

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.675
Odbojkaši Srbije dobili rivale u kvalifikacijama za SP
Beta
Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi E sa selekcijama Hrvatske, Belorusije, Danske, Švajcarske i Norveške u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine
Nikola Grbić selektor Srbije


Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi E sa selekcijama Hrvatske, Belorusije, Danske, Švajcarske i Norveške u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, saopštila je danas Evropska odbojkaška unija (CEV).

Domaćin Grupe E biće Hrvatska, a kvalifikacione utakmice igraće se od 23. do 28. maja naredne godine.

U Grupi A nalaze se Francuska, Nemačka, Turska, Ukrajina, Azerbejdžan i Island, dok su u Grupu B smešteni Holandija, Slovačka, Grčka, Austrija, Luksemburg i Moldavija.

Slovenija će biti domaćin Grupe C, a takmičiće se sa reprezentacjama Belgije, Portugala, Letonije, Izraela i Gruzije.

U grupi D su Estonija, Rusija, Crna Gora, Rumunija, Mađarska i Kosovo, a u Grupi F Češka, Finska, Španija, Švedska, Kipar i Severna Irska.

Na svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj igraće 10 selekcija iz Evrope. Pored organizatora, Italije i Bugarske, plasman je izborila i Poljska, svetski prvak, dok će se iz kvalifikacija plasirati sedam selekcija.

Kvalifikacioni turniri će se igrati po jednostrukom bod sistemu, a pobednici šest grupa će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih selekcija izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija.

Treća runda kvalifikacija će se odigrati od 15. do 20. avgusta 2017, a samo prvoplasirana reprezentacija će ostvariti plasman na SP.
 
Natrag
Top