Odakle nedelja u kršćanstvu ?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Slobodna volja


Дела 4 : [SUP]11[/SUP] Ово је камен који ви зидари одбацисте, а постаде глава од угла: и нема ни у једном другом спасења; [SUP]12[/SUP] Јер нема другог имена под небом даног људима којим би се ми могли спасти. [SUP]13[/SUP] А кад видеше слободу Петрову и Јованову, и знајући да су људи некњижевни и прости, дивљаху се, и знаху их да беху с Исусом.

Јевр. 4 : [SUP]15[/SUP] Јер немамо Поглавара свештеничког који не може пострадати с нашим слабостима, него који је у свачему искушан као и ми, осим греха. [SUP]16[/SUP] Да приступимо, дакле, слободно к престолу благодати, да примимо милост и нађемо благодат за време кад нам затреба помоћ.


1. Koринћ. 8: [SUP]8[/SUP] Али јело нас не поставља пред Богом: јер нити ћемо бити већи ако једемо, ни мањи ако не једемо.
[SUP]9[/SUP] Али се чувајте да како ова слобода ваша не постане спотицање слабима.

1. Koринћ. 10:[SUP]23[/SUP] Све ми је слободно, али није све на корист; све ми је слободно, али све не иде на добро.

2. Koринћ. 3,[SUP]17[/SUP] А Господ је Дух: а где је Дух онде је слобода.

Галат.2,[SUP]4[/SUP] И за лажну браћу која дођоше и привукоше се да уходе слободу нашу коју имамо у Христу Исусу, да нас заробе;

Галатима 3: [SUP]25[/SUP] А кад дође вера, већ нисмо под чуваром.

Галат. 4: [SUP]3[/SUP] Тако и ми кад бејасмо млади, бејасмо под стихијама света заробљени; [SUP]4[/SUP] А кад се наврши време, посла Бог Сина свог Јединородног, који је рођен од жене и покорен закону, [SUP]5[/SUP] Да искупи оне који су под законом, да примимо посинаштво. [SUP]6[/SUP] И будући да сте синови, посла Бог Духа Сина свог у срца ваша, који виче: Ава Оче! [SUP]7[/SUP] Тако већ ниси роб, него син; а ако си син, и наследник си Божји кроз Исуса Христа. [SUP]8[/SUP] Али тада не знајући Бога, служисте онима који по себи нису богови. [SUP]9[/SUP] А сад познавши Бога, и још познати бивши од Бога, како се враћате опет на слабе и рђаве стихије, којима опет изнова хоћете да служите?


Галатима 5: [SUP]1[/SUP] Стојте дакле у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити. [SUP]10[/SUP] Ја се за вас надам у Господу да ништа друго нећете мислити. А који вас смета понеће грех, макар ко био. [SUP]13[/SUP] Јер сте ви, браћо, на слободу позвани: само да ваша слобода не буде на жељу телесну, него из љубави служите један другом.

Ефеж. 3: [SUP]12[/SUP] У коме имамо слободу и приступ у нади вером Његовом.

1. Тим. 3: [SUP]13[/SUP] Јер који добро служе они добијају себи добар поступ, и велику слободу у вери Исуса Христа.


Јевр. 10: [SUP]19[/SUP], Имајући, дакле, слободу, браћо, улазити у светињу крвљу Исуса Христа, путем новим и живим. 20 Који нам је обновио заветом, то јест телом својим, [SUP]24[/SUP] И да разумевамо један другог у подбуњивању к љубави и добрим делима, [SUP]35[/SUP] Не одбацујте, дакле, слободу своју, која има велику плату.


Petr. 2: [SUP]16[/SUP] Као слободни, а не као да бисте имали слободу за покривач пакости, него као слуге Божије.

1. Јов. 3: [SUP]20[/SUP] Јер ако нам зазире срце наше, Бог је већи од срца нашег и зна све. [SUP]21[/SUP] Љубазни! Ако нам срце наше не зазире, слободу имамо пред Богом; [SUP]22[/SUP] И шта год заиштемо, примићемо од Њега, јер заповести Његове држимо и чинимо шта је Њему угодно. [SUP]23[/SUP] И ово је заповест Његова да верујемо у име Сина Његовог Исуса Христа, и да љубимо један другог као што нам је дао заповест. [SUP]24[/SUP] И који држи заповести Његове у Њему стоји, и Он у њему. И по том познајемо да стоји у нама, по Духу кога нам је дао.


2. Петр. 2: [SUP]19[/SUP] И обећавају им слободу, а сами су робови погибли; јер кога ко надвлада онај му и робује. [SUP]20[/SUP] Јер ако одбегну од нечистоте света познањем Господа и спаса нашег Исуса Христа, па се опет заплету у њих и буду надвладани, буде им последње горе од првог; [SUP]21[/SUP] Јер им беше боље да не познаше пут правде, неголи кад познаше да се врате натраг од свете заповести која им је предана. [SUP]22[/SUP] Јер им се догоди истинита приповест: пас се повраћа на своју бљувотину, и: свиња окупавши се, у каљужу.
 
Član
Učlanjen(a)
12.03.2013
Poruka
18
Cini mi se da se generalno slazes sa onim zakljuckom da su POUKE pogubne za vase razumevanje Biblije..
A slobodu koju citiras,je nesto sto nepostoji za subotare.Nemoj ovo,nemoj ono,nemoj jesti ovo,...sve same zabrane...
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
vidim da je sardy tu. ovih dana sam se pitao sto li je sa njime,i da bi trebao biti malo ovde.

Sarrdy je uvek tu!kao i Ja,Adrian,Poelbuster itd, samo necemo da se bakcemo sa ovim sektasima jer su nam dosadili!i sam vidis sta se ovde radi?

To sto smo mi radili sad radi i sam Jurka,Infa,Izabeleta,Peko 71,faky itd,e pa bas da vidimo dokle cete bez nas?sa ovim bezboznicima.

Pozdrav od Gere.
 
Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Sarrdy je uvek tu!kao i Ja,Adrian,Poelbuster itd, samo necemo da se bakcemo sa ovim sektasima jer su nam dosadili!i sam vidis sta se ovde radi?

To sto smo mi radili sad radi i sam Jurka,Infa,Izabeleta,Peko 71,faky itd,e pa bas da vidimo dokle cete bez nas?sa ovim bezboznicima.

Pozdrav od Gere.
Pa jeste Vi ste im smetali,smetala im je istina,ovi koji su bili protiv nas sada su protiv njih, jer su videli ko su i sta su.
Ja licno nisam primetio da je Urednik sx vama imao probleme dok se nisu pojavili oni!?niti ste vi imali problema sa urednikom!!!ali sada vidim ko je ko!cak i sam urednik nemoze a da se ne iskaze!mnogo mi je zao sto nezelite da ucestvujete u diskusijama,bez vas je forum pust,nema istinea samo laz do lazi.

Pozdrav.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo kratkog istorijskog pregleda kako se hriscanstvo odvajalo od svog jevrejskog korena.

- u 2. veku neki hrišćani, da ne bi bili identifikovani kao Jevreji, počeli su da praznuju nedelju umesto Šabata

- 321. godine prvi rimski hrišćanski imperator Konstantin je uveo zakon o praznovanju nedelje
 
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Evo kratkog istorijskog pregleda kako se hriscanstvo odvajalo od svog jevrejskog korena.

- u 2. veku neki hrišćani, da ne bi bili identifikovani kao Jevreji, počeli su da praznuju nedelju umesto Šabata

- 321. godine prvi rimski hrišćanski imperator Konstantin je uveo zakon o praznovanju nedelje
ako ste vi Hristovi onda ste vi i seme avraamovo. tačno tako. ali avraamovo seme se uzda u milost kroz Hrista ne u zakon,to je seme ismaila.on je slika na zakon. isak na Isusa. obećanje ide kroz jednoga ne u množini. ne isailo plus isak tj. zakon plus milost jer oboje nisu mogli u nasleđe upravo! avraam je okažes e u rimlj. 4.-obećanje za nebo dobio ne kroz zakon već krzo veru u obećanje. vera ne bi bila vera onda ako bi išla sa delima,onda bi delo bilo delo,ili delo ili vera niti ide vera i delo niti delo i vera,već ili verom ili delima u obećanje. ovo naravno nema ništa zajedničkog sa poslanicom jakovljevom.da je dela bez vera mrtva i obratno.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A da Isus je uzor, a Isus je držao Zakon, kao i Pavle i svi pobožni Jevreji. A ko ti je rekao da je držanje Zakona dokaz da se neko uzda u Zakon??????????

Jel ne treba da se držimo Zakona ako se pouzdamo u Hrista?????? U pravo oni koji nisu držali Zakon su razapeli Isusa. Pouzdanje u Isusa ne ukida Zakon.

Svi koji su držali Zakon su se uzdali u Boga. Ali to ne znači da nisu trebali da drže Zakon. A odakle nedelja to se jasno vidi.
 
Natrag
Top