Od starog - novo i trendy!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Od starog - novo i trendy!

Ljepota.ba 27.08.2010 13:06



Ormari su pretrpani odjećom, a ipak ne možete sve to da bacite. Da, slažemo se, moda s definitivno ponavlja, uglavnom se to odnosi na modne dodatke, naočale mamine mladosti ili torbica su ponovo IN.

No, nekih se stvari ipak treba odreći, ali ne trajno – od njih treba samo napraviti nove trendi stvari. Evo nekoliko prijedloga:
Stare, ravne hlače, koje su se pokupile jednostavno odsjecite ravno, i kada se porube imate trofrtaljne hlače koje su hit sezone. Isto možete uraditi s debljim hlačama ili starim jeansom, koje ćete u hladnijim jesenskim danima kombinovati s visokim čizmama.
Staru, široku kožnu jaknu odnesite kod krojača da je prepravi i strukira. Od ostatka kože našijite džepove ili dodajte rajfešlus kao imitaciju džepa. Prijedlog: neka šav bude deblji i vidljiv, „nedovršen“ izgled djelovaće efektno.
Velike marame nipošto nemojte bacati, iskoristite ih kao pareo za plažu, a stare pletene šalove iskoristite kao pončo u svježim ljetnim noćima
Na sandalama ste uzgubili kaiščić oko zgloba? Iskoristite staru maramu, tako što ćete je izrezati u trake, i njima omotati zglob i lagano svezati.
Stare torbice ukrasite dugmićima, perlicama, umjetnim cvijećem, a ako ste vješti u ručnom radu, na platnene torbe možete i izvesti neki motiv, i u tren oka imate novu, ljetnu torbu.
Imate omiljenu majicu, ali je poderana – ne morate je se odreći, na to mjesto zalijepite platnenu aplikaciju (cvijet, srce, djetelinu s četiri lista...), a nekoliko aplikacija zalijepite po ostatku majice, rezultat je orginalan komad odjeće.
Stare kape i šešire ukrasite nekim bedžom, a slamnate umjesto cvijećem možete umjetnim školjkicama ili ukrasnim kamenčićima, i u tren oka imate orginalno pokrivalo za glavu.
Stare farmerke skratite do koljena, rasporite nogavice, a u „trokut“ našijite ostatke od nogavica i stare hlače su se transformisale u novu jeans suknju.





 
Natrag
Top