Šta je novo?

Od njih smo se oprostili u 2011. godini Video

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.057
Poznati preminuli u godini iza nas


Od njih smo se oprostili u 2011. godini Video


J.O. |


Tokom 2011. godine brojni poznati umetnici, muzičari i glumci preminuli su i za sobom ostavili veliki opus kvalitetnih ili manje kvalitetnih dela koje ne bismo trebali da zaboravimo. Od tragične smrti Ejmi Vajnhaus koja je otišla prerano pa sve do Elizabet Tejlor, filmske ikone i dive koja je za sobom ostavila brojne uplakane ljubavnike, filmska dela pa čak i neverovatnu kolekciju dijamanata.Ejmi Vajnhaus


Svoj poslednji koncert imala je u Beogradu. Pjevačica se pridružila "Klubu 27" nakon što je tragično preminula ovog proleća. Ejmi je dugo imala problema sa drogom i alkoholom, a alkohol ju je odveo i u smrt. Njenu karijeru su, osim skandala i nesrećnih ljubavi, obeležili i prekrasni hitovi. Pred sam kraj života pokušala je da zatraži pomoć od prijatelja i saradnika, ali je njen život naprasno okončan, u snu.

Pogledajte deo njenog poslednjeg koncerta:
Stiv Džobs
Vizionar koji je iza sebe ostavio mnoge inovacije. U novembru je preminuo posle duge borbe sa rakom, a ni alternativna medicina nije mogla da mu pomogne da dobije bitku. Iza sebe je ostavio porodicu i mnoštvo ideja, vizija i projekata. Epl je izgubio vizionara i kreativnog genijalca, a svet je izgubio neverovatno ljudsko biće. Oni među nama koji su bili dovoljno srećni da poznaju Stiva i rade sa njim izgubili su dragog prijatelja i inspirativnog mentora.


Elizabet Tejlor
Ova neponovljiva glumica tražila je da bude diva do samog kraja, pa je njeno telo na sahranu kasnio 15 minuta. Elizabet Tejlor bila je ikona glamura. Osim što se proslavila brojnim filmovima i brakovima, obožavala je dijamante koje su joj njeni ljubavnici i supruzi kupovali. Ričard Barton bio je njena najveća ljubav, a za njega se udala i od njega razvela čak dva puta. Družila se sa Majklom Džeksonom koji joj je bio najbolji prijatelj i jedna od poslednjih želja je bila da budu sahranjeni na istom groblju.


Sezarija Evora
Muzička diva preminula je u 70. godini u svom rodnom Kape Verdeu. Pre smrti zdravstveno stanje joj se naglo pogoršalo i odlučila je da ode u penziju. Imala je infarkt i brojne probleme sa srcem. U karijeri je izdala veliki broj albuma. Nadimak joj je bio "Bosonoga diva" jer je uvek nastupala bosa. Aktivno se bavila humanitarnim radom. Mornu je počela da peva sa 16 godina, a svetu je postala poznata tek 1992. godine.

Poslušajte nesvakidašnji glas ove dive: 
Poslednja izmena od urednika:
belja91

belja91

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.436
To su ''njini''. Od naših su najbitniji Olivera Marković i Petar Kralj, al' treba pomenuti i Delču (Milan Delčić).
 
Top