Od danas se zarada ne prijavljuje Poreskoj

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Od danas se zarada ne prijavljuje Poreskoj
Beograd -- Preduzetnici od 1. januara više neće morati da prijavljuju isplatu lične zarade Poreskoj upravi već samo Agenciji za privredne registre.

Izvor: Tanjug
224387909585a85e6e5b9e483120146_w640.jpg

Foto: Thinkstock


Od 1. januara 2017. godine, prilikom registracije osnivanja, preduzetnici koji se odluče za isplatu lične zarade, kao osnov oporezivanja, moći će da unesu taj podatak o isplati lične zarade, saopštio je APR.

Podatak se unosi u Jedinstvenu registracionu prijavu osnivanja pravnih lica i drugih subjekata registracije u jedinstveni registar poreskih obveznika (Obrazac JRPPS, str. 4 koja se odnosi na preduzetnike).

Agencija za privredne registre će elektronski proslediti ovaj podatak Poreskoj upravi preko jednošalterskog sistema registracije, pa preduzetnici više neće morati posebno da obaveštavaju Poresku upravu o isplati lične zarade.

Uvođenjem ove novine, procedura za početak poslovanja preduzetnika se dodatno skraćuje i prema broju koraka i prema broju dokumenata, koje je neophodno dostaviti državnim organima u postupku pokretanja poslovanja.

Unapređenje poslovnog okruženja za preduzetnike je ostvareno na osnovu veoma dobre institucionalne saradnje i daljeg razvoja jednošalterskog sistema registracije, zahvaljujući kojima se prikupljanje podataka za potrebe Poreske uprave vrši preko APR-a.

Stupanjem na snagu izmena Pravilnika o dodeli poreskog identifikacionog broja pravnim licima, preduzetnicima i drugim subjektima za čiju je registraciju nadležna Agencija za privredne registre, izmenjena je i Jedinstvena registraciona prijava osnivanja pravnih lica i drugih subjekata registracije u jedinstveni registar poreskih obveznika (Obrazac JRPPS), u koju se unosi dodatni podatak o isplati lične zarade.

APR moli korisnike da obrate pažnju na izmenjeni obrazac, kao i da ga preuzimaju sa internet strane Agencije, a ne sa drugih sajtova koji nisu dovoljno ažurni.
 
Natrag
Top