Šta je novo?

Od 1. jula obavezna elektronska prijava PDV

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.337
Od 1. jula obavezna elektronska prijava PDV
Prijave poreza na dodatu vrednost (PDV) od 1. jula podnose se isključivo eklektronski, što je do sada bilo samo opciono, objavila je na svom sajtu Poreska uprava Srbije.

tastatura.png

- U slučaju da u prijavi postoje neispravnosti ili matematičke greške dobićete o tome obavešenje u elektronskom obliku. Poreska prijava će se smatrati podnetom kada u elektronskom obliku dobijete potvrdu o formalnoj ispravnosti i matematičkoj tačnosti podataka i identifikacioni broj prijave - navedeno je na sajtu Poreske uprave.

Na sajtu poreskauprava.gov.rs je navedeno i da je, kako bi se omogućio potpun prelazak na elektronsko podnošenje prijava, bilo neophodno da se u obrascu dodaju određena polja.Tako je, primera radi, delimično izmenjen deo prijave koji se odnosi na podatke o podnosiocu, dok je deo koji se odnosi na podatke od značaja za utvrđivanje poreske obaveze ostao isti.

- Deo prijave u koji se unose podaci od značaja za utvrđivanje obaveze je ostao neizmenjen, izuzev što se u slučaju postojanja poreza za povraćaj upisuje oznaka 1 (umesto sadašnjeg zaokruživanja izbora DA), ako se opredeljujete za povraćaj, ili se upisuje oznaka 0, ako se opredeljujete za poreski kredit za naredni period -navedeno je na sajtu Poreske uprave.

Poreska prijava za PDV i izmenjena prijava, može se podneti kao jedinstveni zapis iskazan XML jezikom preko portala Poreske uprave, ili popunjavanjem prijave preko aplikacije na ovom portalu.

Izvor: Tanjug
 
Top