Obučeni za uspeh: Odeća koja naglašava vašu profesionalnost

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Obučeni za uspeh: Odeća koja naglašava vašu profesionalnost








Iako malo firmi zahteva preterano formalno oblačenje od svojih radnika, to ne znači da ono što nosite na posao ne odražava vašu profesionalnost. Poslovni stil oblačenja podrazumeva jednostavnost, ali nije lako pronaći i kombinovati odeću za posao, posebno za mlade žene koje tek započinju svoju karijeru. Evo čime treba da se vodite kada gradite svoj poslovni stil.



1. Najpre nabavite neke osnovne komade odeće
, poput sakoa, košulja i prikladnih pantalona, koje možete da kombinujete i sa odećom koja je više “casual” i na taj način možete da svakog dana imate drugačiju kombinaciju. Osnovne stvari birajte u neutralnim bojama, poput crne, sive, bele ili teget, jer su one lakše za kombinovanje.

2. Jedno od najvažnijih pravila poslovnog stila je: “Bez dekoltea!”
U redu je da nosite majice sa V-izrezom, ali pazite da one ne otkirvaju previše. Prevelik izrez na košulji ili majici uvek možete da sakrijete uz pomoć prikladne ešarpe ili marame.

3. Razmislite o tome da pronađete dobrog krojača.
Ponekad je poslovna odeća previše skupa, a krojač vam može sašiti nešto jednako elegantno po znatno nižoj ceni, a uz to i naprvljeno
savršeno po vašim merama.

4. Ne oklevajte da izgradite sopstveni stil.
Iako
mnogi smatraju profesionalni stil prilično dosadnim ili uštogljenim, on je zapravo veoma otvoren za kombinovanje sa drugim stilovima. Svoj lični stil možete istaći kroz različite detalje i asesoare, poput cipela ili nakita.






Izvor: Lepota&Zdravlje

 
Natrag
Top