Obrenovac: U pljački zlatare poginula žena

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
[h=2]Obrenovac: U pljački zlatare poginula žena[/h]RADNICA zaposlena u zlatari "Pajić" u Ulici Miloša Obrenovica 7, u Obrenovcu, ubijena je večeras u 18.15 časova, tokom pokušaja pljačke.


U zlataru su, kako javljaju izveštači Novosti, uletela dvojica maskiranih napadača i uz pretnju pištoljima od žene tražili da im preda nakit i novac. Žena je najverovatnije pokušala da spreči razbojništvo, pa je došlo do sukoba. Razbojnici su ispalili nekoliko hitaca, od kojih je jedan pogodio nesrećnu ženu.


Teško povređena radnica prevežena je u Dom zdravlja u Obrenovcu, gde su lekari pokušali da joj pomognu, ali je žena, čiji identitet još nije poznat, nažalost podlegla povredama.


U toku je potera za maskiranim napadačima.

V. Novosti
 
TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Vlasnica zlatare u Obrenovcu dala život da spase sina jedinca

[h=1]Vlasnica zlatare u Obrenovcu dala život da spase sina jedinca [/h]- Kada smo pre mesec i po dana otvorili zlataru, dogovor je bio da, ako neko nekad pokuša pljačku, čuvamo život i da mu se ne suprotstavljamo. Znali smo da će neko od članova naše porodice uvek biti u radnji i nismo hteli da dovodimo život najmilijih u opasnost - priča kroz suze Siniša Pajić, suprug 48-godišnje Snežane koja je u ponedeljak u pokušaju pljačke zlatare “Pajić” u Obrenovcu ubijena hicem u stomak.

201559_1008-zlatara-obrenovac-foto-o-radosevic_f.jpg

Sugrađani ne mogu da veruju: Zlatara porodice Pajić u Obrenovcu

- Kada su razbojnici sa fantomkama i kapuljačama na glavama istrčali iz kola, Snežana je instinktivno stala na vrata i suprotstavila im se kako bi zaštitila sina Darka koji je u tom trenutku u radionici iznad zlatare nadgledao monitore sa kamerama. Proradio joj je majčinski instinkt jer je znala da će sin i pored dogovora reagovati impulsivno - kaže Siniša Pajić.


Reporter “Blica” juče je posetio dom porodice Pajić koji se nalazi nedaleko od njihove zlatare u centru Obrenovca. Iako su se zaposleni u jednom pogrebnom preduzeću u tom trenutku dogovarali o detaljima sahrane sa članovima porodice, oni su ipak smogli snage i kazali šta im je na duši.


201557_1010-zlatara-obrenovac-foto-o-radosevic_hs.jpg

Snežana Pajić

- Hteo sam mom Darku da pomognem malo u životu. Završio je zanat za zlatara i dugo radio kod jednog privatnika u Beogradu. Na kraju sam odlučio da ušteđevinu uložim u tu malu radnju kako bih porodicu održao na okupu i sinu omogućio bolji posao. Svi smo bili tamo zaposleni, Snežana, ćerka Danijela, Darko, ja... Na spratu smo imali radionicu za izradu prstenja i lančića u kojoj smo instalirali i monitore za video-nadzor. Čak smo pretežno sa srebrom radili, a poslednjih dana smo nekako skupili pare i kupili 800 grama zlata da bar nešto zlatno imamo u radnji - uplakano priča Siniša držeći fotografiju svoje supruge.

201556_1009-zlatara-obrenovac-foto-o-radosevic_hs.jpg

Siniša Pajić: Štitila je sina

Darko Pajić (23), koji je čim je video napadače sišao da pomogne majci, još je u šoku. Prema rečima njegovog oca, bio je mnogo vezan za nju.


- Deset minuta pre pokušaja pljačke sedeo sam sa Snežanom u radnji i pričao. Onda sam izašao i otišao kući da večeram. Kada su mi javili za tragediju, u zemlju sam propao. Sin mi je ispričao kako mu je majka umrla na rukama i ne mogu rečima da opišem nemoć koju sam osećao. Mnogo je bio vezan za Snežanu i teško će ovo podneti. Dali smo mu neke lekove i zaspao je. Još nije u stanju ni da da iskaz policiji - objašnjava Siniša dok na kućnom pragu prima saučešće od komšija i ostale rodbine.



Njegov rođeni brat Dragiša Pajić nada se da će drski razbojnici ubrzo biti uhvaćeni kako bi bili kažnjeni.


- To nam ipak ne može vratiti Snežu - priča Dragiša.


Uperili su mi pištolj u glavu

Penzionisani policajac koji je hrabro pokušao da zaustavi drske razbojnike nakon ubistva Snežane Pajić kaže da u prvi mah nije video pljačkaše već da je prvo čuo pucanj.
- Bio sam preko puta i bukvalno jednom od njih preprečio put. Uhvatio sam ga za ramena i naredio mu da stane. Zapretio je da će pucati u mene ako ga ne pustim, ali se nisam obazirao jer nisam video pištolj. Kada je drugi prišao i uperio mi pištolj u glavu, video sam da je đavo odneo šalu i povukao se. Tada su me gurnuli na zemlju i pobegli - priča bivši policajac Milan, koji nije želeo da kaže svoje prezime.


Blic
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Uhapšen jedan od razbojnika koji su ubili vlasnicu zlatare dok je sin gledao

Izvor:Blic

Beogradska policija rasvetlila je ubistvo u zlatari u Obrenovcu kada su dvojica razbojnika brutalno ubili vlasnicu Snežanu Pajić (48) naočigled njenog sina. Uhapšen je Dušan S. (25), dok policija i dalje traga za Goranom Ž. (39).

201559_1008-zlatara-obrenovac-foto-o-radosevic_f.jpg

Zlatara Pajić u Obrenovcu

Dušan S. i Goran Ž su 26. decembra sa fantomkama i kapuljačama na glavama istrčali iz kola, a Snežana je instinktivno stala na vrata i suprotstavila im se kako bi zaštitila sina Darka koji je u tom trenutku u radionici iznad zlatare nadgledao monitore sa kamerama.


201557_1010-zlatara-obrenovac-foto-o-radosevic_f.jpg

Žrtva monstruoznih pljačkaša: Snežana Pajić


Darko Pajić (23), koji je čim je video napadače sišao da pomogne majci, ali je bilo kasno. Razbojnici su već pucali u Snežanu i ona je izdahnula sinu na rukama.

Kako "Blic" saznaje, obojica razbojnika su od ranije poznati policiji.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Uhapšena oba napadača na zlataru

[h=1]Uhapšena oba napadača na zlataru
[/h] Izvor: Blic, Tanjug

Beograd -- Beogradska policija uhapsila je obojicu razbojnika koji su brutalno ubili vlasnicu zlatare u Obrenovcu Snežanu Pajić (48) naočigled njenog sina.

16386729004ee92c51dff8b264241142_368x259.jpg
Posle Dušana Stankovića (25), koji je uhapšen ranije danas, policija je večeras uhapsila i Goran Živkovića zvanog Golub (39).
Inspektori Odeljenja za krvne i seksualne delikte kriminalističke policije Beograd, zajedno s pripadnicima Specijalne antiterorističe jedinice, uhapsili su Dušana C. zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo.
Oni su 26. decembra sa fantomkama i kapuljačama na glavama istrčali iz kola, a Snežana je instinktivno stala na vrata i suprotstavila im se kako bi zaštitila sina Darka koji je u tom trenutku u radionici iznad zlatare nadgledao monitore sa kamerama.

Živković je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela razbojništva zbog kojih je do juna ove godine izdržavao zatvorsku kaznu u KPZ Zabeli, naoružan je i sklon pružanju otpora.

Kako "Blic" saznaje, obojica razbojnika su od ranije poznati policiji.

Dve osobe pucale su u ponedeljak uveče u vlasnicu zlatare u Obrenovcu, koja je ubrzo preminula usled zadobijenih povreda.
 
Natrag
Top