Šta je novo?

Obline su in: 5 saveta za savršen stajling krupnijih dama!

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.063
Obline su in: 5 saveta za savršen stajling krupnijih dama!

Od plus size manekenki koje postaju zvezde do muzičkih hitova koji ističu obline, jasno je da je u modnoj industriji u toku prava revolucijaOpšti trend u svetu trenutno je veličanje plus size lepote ili, ukratko, raskošne dame su hit! Od plus size manekenki koje postaju zvezde do muzičkih hitova koji ističu obline, jasno je da je u modnoj industriji u toku prava revolucija.

Svet plus size manekenki ima svoje zvezde, najpoznatija je Hajli Haselhof, ćeka poznatog mišićavka iz serije "Čuvari plaže" Dejvida Haselhofa, ponosna na svoju veličinu 44.

Kada je reč o krupnijim telima razlikujemo dva oblika, jabuka čiji je naglašeniji deo oko struka, dok kruška oblik ima naglašene bokove. Prema obliku tela određuju se i modna pravila za kombinovanje odeće. Donosimo 5 pravilapomoću kojih će obline uvek da izgledaju besprekorno.

1. Boja i dužina

Dosadne tamne tonove treba bez kompleksa da zamenite svetlijima, mnogo je važnije da izaberete dobar kroj, pa je boja manje bitna. Dužina haljina treba da doseže do ispod kolena, pa su trendi midi dužine idealne. Za dame kruškolike građe strukirani modeli i te kako dolaze u obzir jer najbolje dovode u ravnotežu gornji i donji deo tela.

2. Kroj

Baby doll kroj je idealan je za dame XL veličine, on će pažnju da skrene sa struka i da stvori vizuelno elegantnu figuru. Krojevi haljina suženi u struku istaći će najbolje na kruškolikom obliku tela, a ukoliko su i grudi raskošne najbolje je da ih istaknete blagim okruglim izrezom. Uz kroj je važno da pripazite na to da modeli nemaju čvrste ivice, takav odabir sprečiće muffin top efekat, tačnije prelivanje masnog tkiva. Skretanje pažnje s naglašenog stomaka i bokova može da se postigne detaljem poput marame oko vrata ili raskošne ogrlice.

3. Obuća

Uz odeću pažnju treba da obratite i na odabir idealnog modela cipela, on u svakom slučaju treba da stvori vizuelni efekat izdužene noge. Primer za to su cipele ispod gležnja koje izdužuju ris, a svakako treba izbegavati modele iznad gležnja koji nogu skraćuju.

4. Šminka i frizura

Šminka vizuelno može da izduži okruglo lice. Bronzer ispod jagodične kosti povučen četkicom u liniji do ušiju i za nijansu svetliji korektor na vrhu jagodica suziće oblik lica.

Frizura podignuta ka temenu glave takođeizdužuje lice, duga puštena kosa spojiće glavu s telom što će dodatno da pojača okrugli izgled pa takvu treba izbegavati.

5. Poziranje

Što se tiče fotografisanja, takođe postoje određena pravila za postizanje "wow" izgleda. Telo u pozi iz poluprofila najbolje će da suzi figuru i da izduži telo.

Izvor: Zenskikutak.rs
 
Top