Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Objavljene "Gradske priče"

  • Začetnik teme Andjela 7
  • Datum pokretanja
Andjela 7

Andjela 7

14. decembar 2010. | Beta Objavljene "Gradske priče"

Organizacija "Kulturni front" i Kulturni centar "Grad" iz Beograda objavili su zbirku "Gradske priče" u kojoj su sabrani radovi s konkursa za najbolju kratku priču.
U zbirci je predstavljeno 18 najboljih priča autora iz regiona koji su bili inspirisani temom grada i gradskog života, rekla je urednica književnog programa Kulturnog centra "Grad" Tijana Spasić.

Prema njenim rečima, konkurs je bio otvoren u periodu od januara do juna, a na njemu je učestvovalo oko 320 autora koji pišu na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku.

,,Sposobnost autora da odaberu relevantnu temu s osnovnim motivom grada i gradskog života bila nam je od presudnog značaja prilikom odabira priča koje su se našle u zbirci, a potrudili smo se i da čitaocima ponudimo što raznovrsnije autorske poetike", naveli su priređivači.

Autori "Gradskih priča" nude nove i neočekivane poglede na već poznate teme, a zadiru i u oblasti koje su do sad bile neistražene ili retko obrađivane (priče koje se odvijaju u romskom miljeu, bavljenje homoseksualnošću kod mladih..).

Zbirku su, pored Tijane Spasić, priredili urednik sarajevskog književnog časopisa "Sic!" Mirnes Sokolović i kritičar zagrebačkog književnog portala "Books" Božidar Pavlović.

"Gradske priče" biće predstavljena u Kulturnom centru "Grad" 21. decembra.
 
Top