Обе творевине човека.....

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
158
Nije dva puta stvarao, vec se u prvom tekstu naglasava da je Bog stvorio coveka musko i zensko, a u drugom se objasnjava taj proces, kako je stvorio muskarca i nasuprot tome zenu..

Bog stvara coveka u njegovom sopstvenom liku. Sta je onda bog? Istovremeno i musko i zensko?

Izvini, Laodikeja, ali to nema smisla! Biblija je puna takvih nelogicnih stvari.

Ko rodi Kainovo zenu?

Da li imas odgovor na to pitanje?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ne moze da bude sigurno istovremeno i musko i zensko x) da je to tako onda bi i mi bili istovremeno i musko i zensko x) pitanje je da li bog ima pol uvopste

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
158
ne moze da bude sigurno istovremeno i musko i zensko x) da je to tako onda bi i mi bili istovremeno i musko i zensko x) pitanje je da li bog ima pol uvopste

A kakav je odgovor na ovo pitanje? :dtyste:
Adventisti su najbolje upoznati sa starog zaveta , ali ocigledno ne zeli da edukuje neznalice .​

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
A kakav je odgovor na ovo pitanje? :dtyste:
Adventisti su najbolje upoznati sa starog zaveta , ali ocigledno ne zeli da edukuje neznalice .​
ja neznam odgovor na tvoj pitanje :dtyste: mene te stvari mnogo i ne interesuju tako da i ne znam mnogo o njima, ja jednostavno nisam od onih koji traze dlaku u jajetu svuda, veoma sam kriticar i za religije i za nauku, ja sam ti negde izmedju X) mene ovde napadaju i ateisti i religiski ljudi :dtyste: ja sam tek ovde video da ima i ateista fanatika kao i religiskih svi su puni nekih istina koje ne mogu d se dokazu
ta prica o adamu je za mene vise onako metaforicka to desavanje se dogodilo mnogo mnogo pre stare grcke, a mi danas tako malo znamo o staroj grckoj a kamoli da znamo sta je bilo sa adamom i ko je koga rodio, to je onaj pocetak prvog sveta a mi zivimo u trecem svetu, ta prica o adamu je zauvek izgubljena (mislim za zivota zauvek)

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog stvara coveka u njegovom sopstvenom liku. Sta je onda bog? Istovremeno i musko i zensko?

Izvini, Laodikeja, ali to nema smisla! Biblija je puna takvih nelogicnih stvari.

Ko rodi Kainovo zenu?

Da li imas odgovor na to pitanje?

"I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih" (1 knjiga Mojsijeva 1. 27)

Tekst kaze da je Bog stvoriop coveka po svom OBLICJU, ne po liku. a to podrazumeva razlicite aspekte, kako njegovu telesnu konstrukciju, tako i sa mogucnostima i karakternim osobinama koje poseduje i sam Bog, a to je samosvesnost, sloboda izbora, samoodlucivanja, vladanja, razmisljanja, posedovanja emocija i osecanja, itd..
Sve ove karakteristike poseduju i muskarac i zena..

Bog je muskog roda, a to mozemo videti iz nekih drugih u tekstova u bibliji, naprimer u knjizi proroka Danila je zapisano da je prorok video Boga kao starijeg coveka:

"Videh u utvarama noćnim, i gle, kao Sin čovečiji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred Njim.
I dade Mu se vlast i slava i carstvo da Mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je Njegova vlast večna, koja neće proći, i carstvo se Njegovo neće rasuti" ( danilo 7. 13 - 14 )

Sto se tice pitanja "KO RODI KAINOVU ZENU" to pitanje se mora sagledati u Kontekstu biblije i onoga sto ona govori o prvim ljudima.
U bibliji je zapisano da su prvi ljudi ziveli znatno duze od danasnjih, cak i po 900 godina.

U takvom poretku stvari gde je ljudski vek trajao 900 godina, iz jedne generacije rodjeni su mnogi potomci Adama i Jeve, a od njih opet drugi.
Adam i Jeva kao prvi par je u sebi vec imao genetski materijal i krvne grupe za stvaranje svih rasa, i usled kontakta sa krvnim srodnicima Bog je zastitio prve ljude od problema koji bi usled toga mogli nastati, da bi se zemlja naselila.
Tako jedan biblijski tekst u bibliji napominje da smo svi nastali od jedne krvi.

Biblija je sasvim logicna, samo je covek mora sagledati u celini..

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
"I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih" (1 knjiga Mojsijeva 1. 27)

Tekst kaze da je Bog stvoriop coveka po svom OBLICJU, ne po liku. a to podrazumeva razlicite aspekte, kako njegovu telesnu konstrukciju, tako i sa mogucnostima i karakternim osobinama koje poseduje i sam Bog, a to je samosvesnost, sloboda izbora, samoodlucivanja, vladanja, razmisljanja, posedovanja emocija i osecanja, itd..
Sve ove karakteristike poseduju i muskarac i zena..

Ovo je tvoja slobodna interpretacija, kao što nečija druga može biti sasvim suprotna. Naime, pod obličjem se može podrazumjevati samo fizički izgled. Kako si ti zaključio da se pod obličjem podrazumjevaju različiti aspekti i tjelasni i duhovni? To se nikako ne podrazumijeva, izuzev ako neko želi da obličje ima to značenje. Oblik ili obličje podrazumijeva nešto sasvim drugo, a to je samo fizički izgled nekog predmeta, stvari, čovjeka...

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
biblija nije nikako logicna , zmije koje pricaju( nemoguce ), zaustavljanje celog solarnog sistema jer je neki homo sapiens tako zeleo( nemoguce ), zivot 3 dana u ribi ( nemoguce ), ljudi koji zive po 600 i vise godina( nemoguce ), razna ustajanja iz mrtvih(nemoguce), razdvajanje mora na pola, nastajanje zene iz covekovog rebra i tako dalje mogao bi da nabrajam ceo dan, biblija je daleko od logike i stvarnosti ako se gleda realno

Član
Učlanjen(a)
31.03.2010
Poruka
158
Sto se tice pitanja "KO RODI KAINOVU ZENU" to pitanje se mora sagledati u Kontekstu biblije i onoga sto ona govori o prvim ljudima.
U bibliji je zapisano da su prvi ljudi ziveli znatno duze od danasnjih, cak i po 900 godina.

U takvom poretku stvari gde je ljudski vek trajao 900 godina, iz jedne generacije rodjeni su mnogi potomci Adama i Jeve, a od njih opet drugi.
Adam i Jeva kao prvi par je u sebi vec imao genetski materijal i krvne grupe za stvaranje svih rasa, i usled kontakta sa krvnim srodnicima Bog je zastitio prve ljude od problema koji bi usled toga mogli nastati, da bi se zemlja naselila.
Tako jedan biblijski tekst u bibliji napominje da smo svi nastali od jedne krvi.

Biblija je sasvim logicna, samo je covek mora sagledati u celini..

Bibilija je sasvim nelogicna.
Adam je ziveo 900g . Od Eve rodjeni tri sina - Kaina, Avelja i Sita. Biblija kaze da su imali i cerke. Sta ovo znaci ? Kajin ozenio jednu od svojih sestara .​

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa i da je ozenio koga briga? pa evo ti ovi vlasi, otac cerki skida nevinost to im je kao neka tradicija, izgoreo narod

Natrag