Obdukcioni nalaz o smrti devojčice kasni

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Obdukcioni nalaz o smrti devojčice kasni






Beta | 11. 02. 2011. - 10:11hhttp://www.blic.rs/Vesti/Hronika/234911/Obdukcioni-nalaz-o-smrti-devojcice-kasni/komentari

Gradski zavod za sudsko veštačenje iz Beograda još nije Osnovnom sudu u Vranju dostavio rezultate obdukcije petogodišnje D.M. iz Čukovca koja je preminula 8.januara pod nerazjašnjenim okolnostima.
108698_hro-dijana-marinkovic_f.jpg


Portparol tog suda Srboljub Milosavljević izjavio je da razlog za kašnjenje obdukcionog nalaza petogodišnje D.M. nije posledica rada suda, već neorganizovanosti članova komisije Gradskog zavoda za sudsko veštačenje iz Beograda , koji ne mogu da se sastanu zbog ispitnog roka.



- Gradski zavod za sudsko veštačenje iz Beograda je više puta obaveštavao Osnovni sud u Vranju o razlozima za kašnjenje veštačenja obdukcionog nalaza koji su se najpre odnosili na odlazak na bolovanje jednog od članova komisije, a potom na aktuelne ispite zbog čega članovi komisije nemaju vremena da se sastanu - izjavio je Milosavljević.

On je dodao da je, na predlog tužioca, kompletna dokumentacija, zajedno sa rezultatima obdukcije obavljene u Institutu za sudsku medicinu u Nišu, poslata zavodu iz Beograda na veštačenje 20. januara, a da je krajnji rok za dostavljanje rezultata veštačenja sudu 30 dana.

- Nama je prioritet da dobijemo rezultat veštačenja, a ne da nekoga kažnjavamo zbog kašnjenja, tako da dajemo za pravo da o tome kada će biti obavljeno veštačenje, odluče članovi komisije beogradskog Zavoda za sudsko veštačenje - naveo je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, do kašnjenja u medicinskom veštačenju dolazi najčešće u komplikovanim slučajevima i kada članovi komisije žele da podrobno ispitaju svaki detalj, dok je u manje komplikovanim slučajevima praksa da se rezultati veštačenja sudu dostave za četiri-pet dana.

Milosavljević je naveo da je tužilaštvo zatražilo veštačenje obdukcionog nalaza ocenivši da je to nužno zbog nepristrasnosti u utvrđivanju da li su lekari načinili propust u slučaju D.M.

Roditelji devojčice tvrde da je ona preminula na dečijem odeljenju
vranjske bolnice jer nije adekvatno lečena.
 
Natrag
Top