Šta je novo?

Obdukcija otkriva uzrok smrti učenice

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Nepoznati uzrok smrti

Devojka se onesvestila u kafiću i umrla

Izvor: Blic Lj. M. - M. P. | 09. 01. 2011. - 00:02h

PROKUPLJE - Sedamnaestogodišnja D. S. preminula je u noći između petka i subote u bolnici u koju je prevežena nakon što joj je pozlilo u kafiću „Kastelo“ u Prokuplju.
Za sada se ne zna uzrok smrti, pa je Ivan Rakić, istražni sudija Osnovnog suda u ovom gradu, naložio obdukciju. Jelena Pantović, portparolka Zdravstvenog centra Toplica, izjavila je za “Blic” da je devojka privatnim automobilom dovežena u službu Hitne pomoći prokupačkog Doma zdravlja gde su započete mere oživljavanja.

- Odmah po prijemu u Hitnu službu, započeto je oživljavanje devojke, koje je zatim nastavljeno na Odeljenju urgentne medicine prokupačke bolnice. Međutim, nakon bezuspešne reanimacije, lekari su mogli samo da konstatuju njenu smrt - izjavila je Jelena Pantović i dodala da će se tačan uzrok smrti znati tek nakon obdukcije koja će danas biti urađena.

Prema prvim analizama, D.S. je najverovatnije umrla prirodnom smrću, jer nema vidnih povreda po telu. Goran Ilić, radnik kafića “Kastelo”, rekao je da je devojka bila svesna nakon što je kolabirala u kafiću i da ju je on izneo iz objekta.

- Primetio sam da se na galeriji devojka onesvestila i odmah sam pritrčao i izneo je napolje. Nakon toga sam zaustavio prvi automobil koji je naišao i zamolio vozača da je hitno prebaci do bolnce - rekao je Ilić i dodao da je devojka u tim trenucima bila svesna.

Jedan od očevidaca koji je kobne večeri sedeo za susednim stolom kaže da je D.S. došla sa drugaricama u kafić “petnaestak minuta pre nego što joj je pozlilo”.
- Odjednom je pala na pod, nakon čega je nastala velika gužva i pometnja - navodi očevidac tvrdeći da ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi ovako strašna tragedija pošto je kafić, kao i svakog vikenda u to vreme, bio pun mladih.
Porodicu tragično nastradale devojčice juče nije bila u stanju da priča.


Jedan od komšija kaže da je D.S. bila devojka za primer i da, osim nje, roditelji imaju još dva deteta.

- Niko ne može da veruje da se za tako kratko vreme ugasio jedan mlad život. Poslednji put sam je video dan pre nesreće. Pozdravila me je i popričali smo o običnim stvarima - rekao je komšija i kaže da se devojka sa roditeljima doselila u Prokuplje 1999. iz Podujeva.
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Sahranjena učenica druge godine Tehničke škole u Prokuplju


Obdukcija otkriva uzrok smrti učenice
Izvor: Blic LJ. M. | 10. 01. 2011. - 00:02h | Foto: Lj. Mitić

PROKUPLJE - Na Gradskom groblju u Prokuplju sahranjena je sedamnaestogodišnja Dijana Simić, koja je pre dva dana preminula pod još nerazjašnjenim okolnostima nakon što joj je pozlilo u kafiću „Kastelo“. Istražni sudija Osnovnog suda u Prokuplju Ivan Rakić naredio je da se obavi obdukcija tela Dijane Simić, pa će se narednih dana znati uzrok iznenadne smrti devojke.
106004_1013-prokuplje-dijana-simic-preminula-devojcica-foto-lj-mitic_gf.jpg


Komšije i prijatelji kažu da je Dijana bila zdrava i vesela devojka koja se pre 11 godina sa porodicom doselila iz Podujeva. Pohađala je drugi razred Srednje tehničke škole „15. maj“ u Prokuplju i bila je odličan učenik. Komšinica Leposava Stojanović još ne može da veruje da je za tako kratko vreme ugašen jedan mlad život.


- Nije bila bolesna, niti se ikada žalila da ima problema sa zdravljem. Te večeri mi je njena majka Snežana rekla da je sa drugaricama izašla u kafić i da je nakon toga zvala da kaže da je zaboravila pare kući. Majka je odmah otišla i odnela joj novac, a Dijana se šalila da je kasno i da njena majka treba da se brzo vrati kući.
106003_1012-prokuplje-leposava-stojanovic-pored-slike-dijane-simic-foto-lj-mitic_hf.jpg

Komšinica Leposava Stojanović pored slike Dijane Simić


Nepunih pola sata nakon toga jedna drugarica je javila da je Dijani pozlilo u kafiću i da je prebačena u Hitnu službu. Kada je Snežana otišla do hitne, nesrećna devojka nije davala znake života - kaže Leposava Stojanović i dodaje da otac Milivoje i majka Snežana imaju još dve ćerke i jednog sina.

Inače, Dijana Simić je preminula nakon što joj je pozlilo u kafiću u koji je ušla petnaestak minuta pre toga. U Domu zdravlja u Prokuplju ne žele zvanično da govore o ovom slučaju, osim da su uradili sve da devojku ožive, ali da, nažalost, nisu uspeli. Kažu da će obdukcioni nalaz, koji se očekuje, dati odgovor na pitanje da li je Dijana umrla prirodnom smrću ili su smrt prouzrokovale neke druge okolnosti.
 
Top