O MIGRANTIMA: Izgledaju bedno, ali menjaju OGROMNE sume novca!

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
11.10.2009
Poruka
66.917
RADNIK MENJAČNICE KOD AUTOBUSKE O MIGRANTIMA: Izgledaju bedno, ali menjaju OGROMNE sume novca!
Izmoren, zapušten, sa jednim rancem na leđima i praznim novčanikom u džepu - slika je prosečnog migranta koji ovih dana boravi u Srbiji. Ipak, stvarnost je nešto drugačija.

Ljudi koji rade na mestima koja su u blizini boravišta migranata imali su prilike da ih upoznaju bolje od običnih prolaznika. Oni kažu da nisu svi siromašni kako se čini na prvi pogled, jer većina ima sebi da priušti smeštaj u hotelu, hranu u restoranu i vožnju taksijem do bilo koje destinacije.

"Oni su za nas kao i svaka druga mušterija. Ne prave nikakve probleme. Dođu, plate smeštaj, budu neki dan i odu. Odakle im novac ne znam, ali me i ne zanima dok god uredno plaćaju račune", priča zaposleni u obližnjem hotelu.




Foto: Srbija Danas


Novac im najčešće stiže od rodbine koja se već snašla u zemljama Evropske unije, ali i od imućnijih rođaka koji su odlučili da ostanu u matičnim zemljama, priča radnik menjačnice.

"U pitanju su poprilično velike sume novca koje im stižu putem Western Uniona. Kod nas dolaze svakodnevno i razmenjuju pare. Ne mogu da pričam o tačnim ciframa, ali verujte da su i te kako velike", kaže on.




Foto: Srbija Danas


U parku pored autobuske stanice najviše borave migranti iz Sirije i Iraka, a novac im uglavnom pristiže iz Turske i Nemačke.

"Imaju oni para i to više od mene. Svaki dan menjaju u menjačnici, dolaze, kupuju šta im treba, sede u kafićima, nisu uopšte siromašni kao što narod misli", priča prodavačica.



izvor : srbijadanas.com
 
Natrag
Top