Šta je novo?

Nudili im 1,4 milijuna eura za firmu, dečki odbili

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Nudili im 1,4 milijuna eura za firmu, dečki odbili
Danas.hr 18.08.2011.


0325007.48.jpg


U jeku svjetske gospodarske krize dvojica mladih Osječana dobila su ponudu za prodaju firme i to za 1,4 milijuna eura. No, kupcu su rekli ne. Svoj projekt koji su osmislili dok su još studirali, ne žele pustiti iz ruku.

Nakon što je prošle godine diplomirao, 24-godišnji osječki programer Matija Kopić s fakultetskim kolegom Markom Dukmenićem odlučio je neke studentske ideje provesti u praksi. Zajedno su otvorili tvrtku Agerpree koja se bavi programskim rješenjima farmera.

"Napravili smo program koji danas koristi nekoliko velikih hrvatskih poljoprivrednih poduzeća, a nudi kompletnu kontrolu svih relevantnih proizvodnih podataka, od planiranja proizvodnje preko upravljanja osnovnim operacijama sve do analitike troškova i dobiti. Čak radimo i na integraciji rješenja s ERP sustavima, ovisno o željama i potrebama klijenata", kaže direktor tvrtke Matija Kopić navodeći kako su nedavno zaposlili i jednog mladog dizajnera.

Prijelomna odluka - širenje

Iako je programsko rješenje mladih poduzetnika dobro prihvaćeno u Hrvatskoj, donesena je prijelomna poslovna odluka da je domaće tržište premalo te je tvrtka pokrenula i globalni web servis za farmere Farmeron kojeg trenutno testira oko 800 korisnika.

"Korisnici koji testiraju Farmeron rasprostranjeni su po cijelom svijetu, od Novog Zelanda do Europe i Amerike, a njihova iskustva su vrlo pozitivna. Web servis promoviran je u Ljubljani i prošlog tjedna u Londonu na seedcampu. Tamo smo ostvarili brojne poslovne kontakte i na pragu smo izlaska na vanjsko tržište", kazao je za Glas Slavonije Kopić dodajući kako je već bilo zainteresiranih za preuzimanje njegove tvrtke, a nudio se iznos od 1,4 milijuna eura. Ponuda je odbijena.
 
Top