Novosti i događaji iz sveta muzike

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Muzika devedesetih - samo najbolje

[h=1]Muzika devedesetih - samo najbolje
[/h]
Magazin AskMen sastavio listu deset pesama koje i danas zvuče dobro kao i prvog dana "devedeset i neke.."


v235131p0.jpg

"Ovo su pesme koje su izdržale test vremena i koje i danas, nakon 'milionitog' slušanja možemo ponovo da čujemo...i da nam zvuče dobro kao i kada smo ih prvi put čuli na kanalu MTV", piše AskMen.

Na desetom mestu hitova iz devedesetih nalazi se pesma koju je Jay Z snimio sa Ja Rulom i Amilom "Can I get a...". Deveto mesto pripalo je sestrama iz sastava The Breaders, odnosno pesmi "Cannonball", a osmo pesmi koju je Lorin Hil otpevala "radeći" u sastavu The Fugees "Fu-Gee-La".


Sedmo mesto zauzeo je Weezer sa numerom "The Good Life", šesto Beastie Boys i "Sure Shot", a u prvih pet su se plasirali R.E.M. i "Drive", Nine Insh Nails "Closer", Alija "Are You That Somebody?" i Nirvana "Where did you sleep last night".

Prvo mesto pripalo je pesmi "California Love" koju su snimili Tupak i Dr Dre.



(MONDO)

 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
„Rolingstonsi" polaze na jubilarnu turneju

24. 02. 2012
PRESS


Veterani: Koncertima slave pola veka rada
„Rolingstonsi" polaze na jubilarnu turneju

Legendarni rokeri iz benda „Rolingstons" razmišljaju o svetskoj turneji kojom bi obeležili neverovatan jubilej - pedeset godina postojanja grupe.

r4.jpg

Članovi benda već mesecima se nećkaju oko turneje, ali pre nekoliko dana je basista Roni Vud rekao da su pregovori u završnoj fazi i da je optimista kada je u pitanju odluka o turneji.
- Turneja je divna ideja i na korak smo od nje. Ne znam još uvek detalje, ali činjenica je da dugujemo to i sebi i fanovima - rekao je on za „Rejdio tajms".
- Važno je da se svi zajedno osećamo prijatno, da prevaziđemo razlike i ponovo budemo tim - dodao je muzičar, aludirajući na česte svađe između temperamentnih rokera,
pevača
Mika Džegera i gitariste Kita Ričardsa.

Nenad Kostić



 
Član
Učlanjen(a)
06.12.2010
Poruka
32
Divlje Jagode u Kragujevcu

Grupa Divlje Jagode održaće koncert u Kragujevcu, u četvrtak, 22. marta sa početkom u 21h. Koncert će biti održan na Šumadija-sajmu. Kao predgrupa nastupiće bend EKG. Cena karte je 1000 din.

Vise na: Divlje Jagode u Kragujevcu | Veliki park
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Koncert Zorana Predina i Matije Dedića

Koncert Zorana Predina i Matije Dedića

Priznati slovenački kantautor Zoran Predin i vrsni pijanista Matija Dedić udružili su se na zajedničkom albumu “Tragovi u sjeti” (Aquarious Records / Menart Srbija) koji će 8. marta u promovisati na koncertu u beogradskom Kolarcu.

216544_zabpredin-foto-fonetdragan-antoni_f.jpg
Koncert u beogradskom Kolarcu zakazan je za 8. mart

Slovenački šansonjer je odlučio da damama na poklon da upravo najlepše domaće pesme u njegovoj interpretaciji. Glas Zorana Predina i klavir Matije Dedića u šarmantnoj fuziji slušaoca vode kroz 12 pesama, nekih od najznačajnijih nastalih na ovim prostorima u poslednjih četrdesetak godina a koje izvode Đorđe Balašević, Zdravko Čolić, Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Parni Valjak, Josipa Lisac...


Pesme koje se nalaze na albumu Predin je često pevušio sam za sebe. Kad je napokon skupio dovoljno hrabrosti i samopouzdanja, potražio je Matiju Dedića i snimili su ih vrlo brzo.

- Arsen retko koga hvali, ali kad je pohvalio sviranje svoga sina Matije, znao sam da mora da je stvarno dobar. Matija je rođeni pijanista kome nije potrebno ništa naročito objašnjavati. Imali smo samo jednu probu. To govori sve - kaže Zoran Predin koji je albumom “Tragovi u sjeti” na jednom mestu zabeležio pesme koje ga prate kroz život, a ujedno i odao počast kolegama muzičarima.

Izvor: Blic online


 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Jamato bubnjari sutra u BG areni

[h=1]Jamato bubnjari sutra u BG areni
[/h] Izvor: Tanjug

Jamato bubnjari iz Japana, u okviru turneje pod nazivom "Gamushara" (The Beat of Courage), nastupiće 28. februara u Beogradskoj areni.

13709932144f4b6ea37e2a5114158674_orig.jpg
Ova zanimljiva trupa, koja je gostovala u Beogradu pre dve godine, ima 14 izvođača, a njihovi instrumenti teže više od tone i stari su oko četiri veka.

Najveći bubanj, čuveni "vadaiko" težak je 450 kilograma, dimenzija je 1.65 metara puta 1.65 metara puta 1.70 metara i na binu se unosi specijalnom opremom.

Umetnici nastupaju bosi, tako da je potrebno da na podu bude specijalna podloga za balet.

Nastup Jamato bubnjara biće podeljen u dva dela od po 50 minuta, između kojih je pauza u trajanju od 20 minuta kako bi se promenila postavka scene.

Pored toga što publici predstavljaju vrhunsko izvođačko umeće, njihovi nastupi su zabavni i duhoviti, upotpunjeni interakcijom s posetiocima.

Van scene, dnevni "ritam" perkusionista je izuzetno strog. Svoj dan počinju tako što trče 10 kilometara, zatim vežbaju u teretani. Popodne zajedno vežbaju sviranje na bubnjevima, a zatim pojedinačno nastavljaju do polaska na spavanje.

Na turneji po svetu provedu od šest do 10 meseci godišnje. Do sada su imali više od 300 nastupa u 45 zemalja.

Nastupili su i na Edinburškom festivalu, najvećem umetničkom događaju u svetu. Dobili su nagradu "Spirit of the Fringe", a u britanskim medijima njihove koncerte su okarakterisali kao "muziku tela", nakon čega su počeli svetske turneje, koje traju već 12 godina.

Ulaznice za njihov beogradski koncert prodaju se po cenama od 2.300, 2.600, 2.950 i 3.500 dinara.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Preminuo bivši pevač grupe "Mankiz" Dejvi Džouns FotoVideo

Preminuo bivši pevač grupe "Mankiz" Dejvi Džouns FotoVideo


Srna |



Bivši pevač američke pop grupe "Mankiz" (Monkees) iz šezdesetih godina prošlog veka Dejvi Džouns preminuo je danas u bolnici na Floridi u 66. godini.



Grupa "Mankiz" osnovana je 1966. godine za potrebe istoimene televizijske serije koja je u Sjedinjenim Američkim Državama prikazivana do 1968. godine. Sastav se raspao 1971. godine.

U hitove "Mankiza" spadaju pesme "Ja sam vernik" (I'm A Believer) i "Poslednji voz za Klarksvil" (Last Train To Clarksville).





 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Guns N’ Roses dolaze na Exit

[h=1]Guns N’ Roses dolaze na Exit
[/h] Izvor: B92


Legendarni rok sastav Guns N’ Roses dolazi ponovo u Srbiju. Nakon nastupa u Beogradu 2010. godine, bend ovoga puta dolazi u Novi Sad na Exit festival, koji se održava od 12. do 15. jula.

2404306404f4eb5c4680c4891598859_orig.jpg
Bend će nastupiti na glavnoj bini, na kojoj će svirati i New Order, Gossip, Wolfmother...
Jedno od poslednjih poglavlja u istoriji rock 'n' rolla koje je ispisano, a da je ostavilo traga na milionima, bilo je ono koje je od 1985. u Los Anđelesu stvarala grupa Guns N' Roses. Kao jedan od simbola osamdesetih godina, vratili su interes za rock muziku kod najšire publike u vreme prevlasti electro i dance-popa, osavremenjavajući njen originalni hedonistički bunt i prevodeći ga na ponašanje i jezik razumljiv novim generacijama”, navodi se u saopštenju organizatora.

Ranije je objavljeno da će se svi članovi originalne postave grupe Guns N' Roses okupiti u aprilu u Klivlendu, prilikom „ulaska“ u Rokenrol kuću slavnih.



„Znam da će svi članovi benda biti tamo. Ja ću u tu priču da uletim sa pozitivnim stavom, bistrom glavom i zahvalnim srcem“, kazao je tom prilikom klavijaturista Dizzy Reed magazinu „Billboard“. Međutim, još uvek se ne zna da li će tada bend počastiti posetioce kratkim nastupom.

Pre Exit festivala Guns N' Roses nastupiće 8. jula u Sofiji. GnR trenutno sviraju u sastavu: Axl Rose (vokal, klavir), Dizzy Reed (klavijature, klavir, sintisajzer, prateći vokali), Tommy Stinson (bas gitara, prateći vokali), Chris Pitman (klavijature, prateći vokali), Richard Fortus (gitara), Frank Ferrer (bubnjevi, perkusije) i Ron Thal (gitara).

Domaća publika imaće priliku samo nekoliko dana ranije da proveri čime još gitarista Slash, bivši član benda, može da se pohvali. On će nastupiti 28. juna na velikom festivalu koji će se održati na Ušću. Na tom osmočasovnom spektaklu nastupiće Ozzy Osbourne & Friends, kao i The Cult, Black Label Society, Paradise Lost.

Sastav Guns ’N’ Roses nastupio je pretprošlog septembra u Beogradskoj areni, u okviru turneje na kojoj su promovisali tada aktuelni album „Chinese Democracy“. Na istom mestu, u julu prošle godine nastupio je i Slash, koji je tom prilikom dao ekskluzivni intervju za B92.

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Metallica rasprodala fan pit

Metallica rasprodala fan pit


B92

Fan pit ulaznice za koncert grupe Metalliica koji će se održati 8. maja na Ušću u Beogradu, rasprodate su, saopštili su organizatori.

15290662484f4f83f186faa854131815_orig.jpg


Veličina ekskluzivnog prostora dogovorena je sa bendom, a njegovo povećavanje neće biti moguće jer je to bio izričit zahtev grupe, kako bi najverniji obožavaoci uživali u najvećem komforu ekskluzivnog prostora. Prostor ima 6.000 mesta, poseban ulaz kao i poseban šank i štandove sa suvenirima.

Osim rasprodatog fan pita, iako do koncerta ima više od dva meseca, interesovanje veliko i za ostala mesta na koncertu pa je do sada je prodato oko 15.000 ulaznica. Koncert na Ušću počinje već od popodnevnih časova kada će nastupiti obe predgrupe, Gojira i Machine Head. Njihovi nastupi trajaće po sat vremena a kapije se otvaraju od 17h.

Metallica će održati koncert na Ušću u okviru turneje na kojoj slave 20 godina od objavljivanja “Black albuma”. Koncert organizuju Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd pod pokroviteljstvom JELEN LIVE-a. Pored svih pesama sa “Black albuma”, Metallica će svirati i ostale pesme iz svoje dugogodišnje karijere.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po cenama: PARTER 3.300 dinara, TRIBINE SEDENJE 5.500 dinara, na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim prodajna mesta, Gigstix, „Ušće” Shopping centar. Internet prodaja na: Београдска Арена - Насловна, Karte - ulaznice za koncerte, sportske, kulturne i druge događaje ~ Kupite ulaznice, Ulaznice: Sensation, Armin van Buuren - A State of Trance, Black Sabbath, Metallica,... | Tickets.rs, Kupi ulaznice! .

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Novi album Krisa Brauna ‘’Fortune’’ u maju

[h=1]Novi album Krisa Brauna ‘’Fortune’’ u maju
[/h] Tanjug |



Reper Kris Braun objaviće svoj peti studijski album 8. maja pod nazivom ‘’Fortune’’, saopštila je danas diskografska kuća ‘’Er-si-ej’’.
218830_kris-braun-foto--reuter_f.jpg
‘’Nadam se da će ovaj album pokazati moj napredak svim mojom obožavateljima i da će ih inspirisati da u potpunosti uživaju u životu’’, napisao je Braun na društvenoj mreži Tviter.


Novi album biće objavljen u dva izdanja - standardnom i deluks, prenosi Rojters.
Prethodni album ‘’F.A.M.E’’ koji je Braun objavio prošle godine u martu našao se na mestu broj jedan Bilbordove 200 top liste, a na njemu su se našli hitovi kao što su “Look At Me Now” i “Yeah 3x”. Braun je prošlog meseca osvojio Gremi nagradu za najbolji r’n’b album.




Nakon što je u februaru 2009. godine na žurci pre dodele Gremi nagrada pretukao svoju bivšu devojku Rijanu, reper (22) trenutno pokušava da popravi sliku o sebi. Braun je dobio kaznu od pet godina uslovno.


Posle javnog izvinjenja ponovo je pozvan da nastupa na ovogodišnjoj dodeli Gremi nagrada. On i Rijana nedavno su objavili dva remiksa - remiks njegove pesme “Turn Up The Music” i pevačicinog hita ‘’Birthday Cake’’.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Justin Bieber najavio singl "Boyfriend"

Justin Bieber najavio singl "Boyfriend"

article_big_1330727015Justin-Bieber-The-Ellen-DeGeneres-Show-Birthday-18-2012-March-1-Boyfriend.jpg

U emisiji komičarke Ellen DeGeneres, Justin Bieber najavio prvi singl sa predstojećeg albuma "Believe".

Za svoj 18. rođendan, Justin Bieber je dobio električni auto, koji su mu poklonili kolega i mentor Usher i menadžer Scooter Braun, u emisiji komičarke Ellen DeGeneres. Ali Justin nije gostovao u emisiji samo da bi dobio poklon, već i da najavio prvi singl sa predstojećeg albuma "Believe", pesmu "Boyfriend".

Singl će biti objavljen 26. marta, a Justin nije želeo da otpeva par stihova iz pesme, ni posle insistiranja voditeljke. Intervju koji je dao u ovoj emisiji, možete da pogledate ovde:


Izvor: Idolator.com



 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top