Novosti i događaji iz sveta muzike

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679

Ava Inferi objavljuje četvrti album

25597_photo.jpg

Portugalski gothic-doom metal bend Ava Inferi, u čijim se redovima nalazi nekadašnji guitarist Mayhema Blasphemer (pravim imenom: Rune Eriksen), objavit će 14. veljače preko francuske izdavačke kuće Season Of Mist novi studijski album pod nazivom "Onyx".
Ava Inferi jedan je od bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem Metal Campu.

Popis pjesama:

Onyx
The Living End
A Portal
((Ghostlights))
Majesty
The Heathen Island
By Candlelight & Mirrors
Venice in Fog

Izvor: Season of Mist

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679

Steven Tyler: Ostajem u Aerosmithu zauvjek

Aerosmith.jpg

Bill Werde, sa portala Billboard.com napravio je interviju sa frontmenom Aerosmitha Stevenom Tylerom. Tyler je govorio i o gostovanju u showu Američki Idol. Kaže kako je sreo Kida Rocka na primanju u Bijeloj kući tijekom nastupa Paula McCartneyja te je s njim pričao o Američkom Idolu. Kid Rock se nekoliko puta javno zapitao što je to trebalo Tyleru. Gledajte mnogi od nas su potekli iz ružnih i teških sredina, svatko od nas ima svoje razloge za raditi ovo ili ono, Kid Rock trenutno ima singl na tržištu i ponaša se poput noseće životinje, on jednostavno želi da album koji treba izaći bude zaštićen i adekvatno medijski popraćen, no u principu njegove riječi zapravo ne znače baš ništa. Sve je to show i televizija, ja sam ušao u projekt Američki Idol da probam nešto novo što do sada nisam radio, ukoliko on (Kid Rock o.p.a) misli da je to loše za moju karijeru, paaaa, znate šta? Dajte i meni ono što on puši.

Kaže kako je se show još nije počeo prikazivati, ali nakon što počne ljudi će sigurno vući paralele između ta dva Tylera, Aerosmithovog i onog iz showa. Kaže kako je toliko zaposlen i zauzet mnogim projektima, da ljudi to ne mogu niti pojmiti. Naglasio je kako će zauvijek ostati dio benda Aerosmith
.

Izvor: Billboard

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679

'All-star' bend Black Country Communion spremili drugi album

black-country-communion-tickets-03.jpg

Englesko-američka rock supergrupa Black Country Communion, u čijim se redovima nalaze pjevač/basist Glenn Hughes (ex-Deep Purple, ex-Black Sabbath), bubnjar Jason Bonham (Led Zeppelin), klavijaturist Derek Sherinian (ex-Dream Theater, ex-Liss...) i blues rock gitarist Joe Bonamassa planira u lipnju objaviti svoje novo, još uvijek neimenovano studijsko izdanje.
Aktualni studijski album ovih proslavljenih rock velikana pod nazivom "Black Country" objavljen je u rujnu 2010.

Izvor: Black Country Communion

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679

Nile Rodgers
boluje od raka

nile-rodgers.jpg

Gitarist američkih disco legendi Chic, Nile Rodgers putem bloga na službenoj mu stranici NileRodgers.com obznanio je kako boluje od raka.
"27. listopada saznao sam da bolujem od teškog oblika raka. Nakon tog saznanja moj cijeli sretni svijet glazbe mi se odjednom srušio. Nakon što sam obavio razgovor s brojnim doktorima, odlučio sam poći na operaciju te pokušati se zauvijek riješiti ove teške bolesti" napisao je 58-godišnji glazbenik.
"Do sada sam to rekao samo malom broju ljudi jer nikome nisam htio biti na teretu, napose svojoj obitelji za vrijeme praznika. Kao i obično sve sam radio koliko sam god mogao sve do onog trenutka kada više nisam mogao. Moj se mišićni tonus na ruci odjednom smanjio nakon čega sam prolazio kroz brojne stresne situacije. Tek sam se vratio kući iz bolnice te bih svakome htio pojasniti svoje trenutno nestajanje, kao i podijeliti svoje vrednovanje života, glazbe i ljudi."
Glazbenik je također dodao da svaki dan redovito šeta, kako bi održao pozitivan stav.

Izvor: NileRodgers.com

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679

Voivod planira objaviti koncertni i studijski album u 2011.

voivod.jpg

U intervjuu koji je dao za myTELUS, bubnjar kanadskih thrash metalaca Voivod Michael 'Away' Langevin, izjavio je kako bend tijekom godine ima namjeru objaviti koncertni, te novi studijski album,
Voivod se trenutno nalazi na turneji, u sklopu koje promovira aktualno studijsko izdanje "Infini" objavljeno u lipnju 2009. pod etiketom izdavačke kuće Relapse Records.
Spomenimo kako je Voivod krajem 2009. (studeni) preko izdavačke kuće MVD Entertaiment objavio koncertno DVD izdanje naziva "Tatsumaki: Voivod In Japan 2008".

Izvor: myTELUS

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Premijera videospota za "Tugu" Putokaza

putokazi_01.jpg

Skupina Putokazi snimila je videospot za pjesmu "Tuga", s albuma "Mjesec", koji se može pogledati i na stranicama našeg portala.
Autor spota je Tomislav Ćurković, a ovaj novi vizualni uradak Putokaza prikazuje ikone naših mladih dana, simbole bezbrižnosti i nedužnosti, Disneyeve junake Šilju i Mikija u njihovoj kasnijoj životnoj dobi, razočarane i nemoćne.

Kako stoji u službenoj najavi videospota: "Tugu se može doživljavati i nešto izravnije, pitajući se koliko razočaranih ovdašnjih Šilja i Mikija prolazi našim ulicama, ne nalazeći u aktualnoj stvarnosti gotovo ništa od onog kakvom su je u zamišljali u nekim drukčijim danima."

Izvor: Putokazi

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
29.04.2009
Poruka
3.068
“Whitesnake” i "Judas Priest" 1. jula u Beogradu

Legendarni hard rok bend “Whitesnake” ponovo dolazi u Beograd. Prema informacijama sa zvaničnog sajta benda, popularna grupa predvođena čuvenim Dejvidom Kaverdejlom će nastupiti 1. jula u “Beogradskoj areni”. Sa njima nastupa i sastav "Judas Priest".
108451_vajt-snejk-01-foto-a-ilic_f.jpg
Dejvid Kaverdejl, pevač grupe "Whitesnake"

Sastav “Whitesnake” u martu treba da objavi novi album “Forevermore”, a u sklopu promotivne turneje će gostovati i u Beogradu.

Inače, ova grupa je 2006. održala odličan koncert na beogradskom stadionu “Tašmajdan”.

"Whitesnake" je 1978. godine osnovao Dejvid Kaverdejl, nekadašnji član "Deep Purple". Prvi albumi benda dosta su podsećali na zvuk čuvenog benda "Deep Purple", ali su od sredine 80-ih godina otišli u pravcu komercijalnijeg hevi metala.

"Whitesnake" se nalaze na 85. mestu na listi najboljih bendova svih vremena koju je objavila televizija VH1.

"Judas Priest" je čuveni hevi metal bend iz Engleske na čelu sa pevačem Robom Halfordom.

Bend je nastao 1968. godine, a izdao je 16 studijskih albuma.

Izvor:Blic

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Vraća se i Kate Bush

Poznata autorica i pjevačica vjerojatno će objaviti nove materijale...

Kate%20Bush.jpg

Prošloga tjedna proširile su se glasine izazvane obavljivanjem "insajderskih informacija" na sajtu Wotyougot, da poznata autorica i pjevačica Kate Bush za ovu godinu priprema nove materijale.
Navodno su ove informacije "procurile" od izdavača, kuće EMI. A sada je predstavnik za odnose s medijima Kate Bush za britanski New Musical Express potvrdio da će pjevačica ove godine objaviti nove materijale, ali da trenutno ne može potvrditi hoće li se raditi o kompletnom novom albumu.
Na sajtu Kate Bush I dalje nema nikakvih službenih informacija. KAte Bush je svoj zasad posljednji album "Aerial" objavila još 2005. godine...

Izvor: exclaim.ca

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679

'Blur će definitivno raditi nešto zajedno u 2011.'

148057.RMP01-low-res.jpg

Bubnjar legendarnog brit-pop benda Dave Rowntree je potvrdio da će Blur biti aktivan u 2011.

Blur su posljednji put svirali zajedno u 2009. na više festivala i na koncertu u londonskom Hyde parku, a pjevač Damon Albarn je spomenuo krajem studenog prošle godine da će bend "nešto raditi zajedno u 2011.".
Sad je te riječi potvrdio bubnjar benda Dave Rowntree, koji je izjavio da "i dalje smo frendovi i to je stvar koju ne želimo izgubiti. Nešto će se definitivno dogoditi ove godine, ali zasad ne znam ni što ni kada." Bend za sada nije potvrdio ni da radi na novom materijalu, niti da planira koncerte u skorijoj budućnosti.

Izvor: Spinner.com

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Susan Boyle
radi na novom albumu

Susan+Boyle.jpg

Prošla su dva mjeseca otkako je Susan Boyle objavila svoj drugi album "The Gift".

Senzacija britanskog talent showa navodno već radi na novom albumu. Boyle se udružila s producentom Steveom Macom (JLS, Leona Lewis) na vjerojatno svom trećem albumu u isto toliko godina.

Izvor: Billboard.com

Natrag