Novosti i događaji iz sveta muzike

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Phoenix - 1901
2. jun 2009.

[YOUTUBE]gBR_FVBED4w[/YOUTUBE]

Numera „1901“ nalazi se na novom albumu sastava „Phoenix“ pod nazivom „Wolfgang Amadeus Phoenix“.

Četvrti po redu album francuskog sastava „Phoenix“ u prodaji se pojavio 26. maja 2009. godine.

Produkcija novog albuma poverena je Filipu Zdaru, umetniku i producentu koji svoju muziku stvara pod imenom „Cassius“.

Govoreći o novom albumu članovi grupe opisali su ga „brzog i napetog“ sa namerom da se vrate zvuku i duhu koji je posedovao njihov debi album „United“ objavljen 2000. godine.

„Postoje brojne sličnosti sa albumom „United“. Čini mi se kao da smo započeli rad na ovom albumu bez ikavog jasnog cilja. Prošla ploča bila je o sadašnjosti, ova je o budućnosti“, izjavio je frontmen grupe Tomas Mars.

Spisak pesama sa albuma „Wolfgang Amadeus Phoenix“:

„Lisztomania“
„1901“
„Fences“
„Love like a sunset, Pt. 1“
„Love like a sunset, Pt. 2“
„Lasso“
„Rome“
„Countdown“
„Girlfriend“
"Armistice“

Info: B92
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Madona odaje poštu Džeksonu na svom koncertu

Madona odaje poštu Džeksonu na svom koncertu
04.07.2009. - 11:46

Pop zvezda Madona odaće sutra poštu nedavno preminulom kolegi Majklu Džeksonu u Londonu, u istoj areni gde je Džekson planirao velike povratne koncerte.

Madona će posvetiti deo svog koncerta Džeksonu u areni 02, rekla je njena predstavnica za štapmu Liz Rozenberg i dodala da će Madona izvesti specijalnu pesmu zajedno s plesačima.
Džekson je trebalo da održi koncert u istoj areni 13. jula.
Džekson je iznenada preminuo 25. juna u Los Anđelesu u 51. godini.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Iz Guče pozivaju Medvedeva i Obamu

Iz Guče pozivaju Medvedeva i Obamu
03.07.2009. - 15:05

Predsednicima Rusije Dimitriju Medvedevu i SAD Baraku Obami danas su upućeni pozivi da posete Guču i 49. Dragačevski sabor trubača koji će biti održan od 5. do 9. avgusta.

medvedev-obama-x.jpg


Predsednik Organizacionog odbora Sabora i opštine Lučani Slobodan Jolović predao je danas ambasadama Rusije i SAD u Beogradu pisma predsednicima Medvedevu i Obami u kojima su pozvani da budu gosti najveće trubačke manifestacije u svetu.
U pozivu se ističe da će se u Guči ove godine okupiti više od 500.000 posetilaca iz Srbije i sa svih kontinenata, dok će jubilarni 50. Sabor sledeće godine postati svetsko takmičenje trubača, kada se očekuje dolazak oko milion ljudi.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Rijana otkrila grudi u ekstravagantnom odelu

Rijana otkrila grudi u ekstravagantnom odelu
07.07.2009. - 09:02

Pop pevačica otkrila je minimalno pokrivene grudi, sa dva srebrna cveta. Rijana je na proslavu Dana nezavisnosti tokom vikenda u Las Vegasu stigla obučena u smelo, crno odelo dubokog izreza, preneo je "Dejli Mejl".

rijana-AFP-x.jpg


Hrabra Rijana (21) izgledala je potpuno opušteno u do sada najprovokativnijoj varijanti.
Nekad se takav izgled smatrao skandaloznim – setimo se samo Dženet Džekson koja je prouzrokovala buru u javnosti, kada joj je na sceni 2004. godine "slučajno" ispala jedna dojka, prekrivena samo metalnim simbolom sunca.
Rijana je samo poslednja na listi zvezda koje su prihvatile taj trend, ukazao je britanski list. Eksentrična Lejdi Ga Ga, plesačica Dita fon Tiz, manekenka Dejzi Lav i pevačica Britni Spirs, sve one su već propratile ovu modu.
Rijana je u Las Vegas na proslavu 4. jula stigla sa svojim mentorom Džej Zijem, koji je na žurku u noćnom klubu "Tao" došao bez svoje supruge, pevačice Bijonse.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Za hit godine dobili smo samo 16,5 dinara

Za hit godine dobili smo samo 16,5 dinara
Članovi grupe S.A.R.S. razočarani
11.07.2009. - 05:00

Pesma „Buđav lebac” grupe S.A.R.S. napravila je neverovatan uspeh u proteklih godinu i po dana, a retki su oni koji nisu negde čuli ovaj hit. Prema listingu iz SOKOJ-a, koji je dobio autor ove numere, tokom cele 2008. godine pesma je navodno samo jednom emitovana na radiju za šta su dobili 16,5 dinara.

sars-x.jpg


- Prema izveštaju koji je stigao u SOKOJ, za celu proteklu godinu samo je B92 uplatio za jedno emitovanje pesme „Buđav lebac” na radiju. Tako da po tom računu meni kao autoru numere pripada 16,5 dinara za celu 2008. godinu! Znači da od honorara za hit „Buđav lebac” ja ne mogu da kupim čak ni buđav lebac. Ovo je na nivou crnog humora - kaže revoltirani Dragan Kovačević-Žabac iz grupe S.A.R.S.
On takođe dodaje da nije moguće da je pesma samo jednom emitovana na radiju.
- Emitovana je mnogo puta jer mi prošle godine nismo imali spot za pesmu „Buđav lebac”, pa kada je u januaru stavljena na internet, prvo je počela de se emituje po radio-stanicama. Tako je i obeležila 2008. godinu. Ovo je ponižavajuće jer znam da Radio B92 nije samo jednom emitovao pesmu, koliko su prijavili, a isto tako nije tačno da druge radio-stanice nisu nijednom pustile „Buđav lebac”. Ma, vrtela se pesma na 15 radio-stanica. Nisam ja ni očekivao da to sve bude ispoštovano, ali ovo je ponižavanje - ističe on i dodaje da je grupa S.A.R.S. registrovana kod SOKOJ-a gde su zaštitili autorska prava, ali kako se ispostavilo, od toga nemaju nikakve koristi.
- I njima su vezane ruke jer ne postoji nijedan vid sankcije pošto oni uzimaju procenat i isplaćuju honorare na osnovu listinga koje dobijaju od emitera, a prosto nemaju toliko ljudi koji bi pratili i proveravali. Pa mi smo izdali album u martu ove godine za PGP, ne zato što smo imali vezu, nego zato su oni čuli koliko je pesma „Buđav lebac” prethodnih meseci postala popularna. Neki izvođači preko tog SOKOJ-a dobijaju pare, a možda i nisu toliko emitovani i prodavani, ali što se mene tiče, bolje da moja pesma nije nijednom emitovana za godinu dana nego jednom - zaključuje Kovačević.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Bajaga na velikoj eks-Ju turneji

Bajaga na velikoj eks-Ju turneji
12.07.2009. - 00:01

Bajaga i Instruktori na jesen kreću na turneju povodom 25 godina rada benda. U okviru turneje održaće nekoliko velikih koncerata u gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su, u još neutvrđenim terminima, planirani Beograd i Zagreb, dok je izvestan 28. novembar u dvorani „Tivoli“ u Ljubljani.

bajaga-x.jpg


– Često sviramo u Sloveniji i Ljubljani, ali sada smo na turneji povodom 25 godina od izlaska albuma „Pozitivna geografija“ i svaki koncert ima posebnu draž. Svaka svirka ima taj neki element slavljeničkog, i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put u „Tivoliju“ – kaže Momčilo Bajagić.
Bajaga i Instruktori se vraćaju u dvoranu „Tivoli“ koja ima posebno značenje u njihovoj karijeri, pošto je upravo ovde početkom 1994. godine održan istorijski koncert benda, povratnički pred publiku u Sloveniji od izbijanja ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Pretprodaja ulaznica za koncert u „Tivoliju“ počinje danas u Sloveniji po ceni od 25 evra, i to za prvih 500, a nakon toga koštaće 29 evra.
Na turneji povodom četvrt veka od debi albuma „Pozitivna geografija“, Bajagi i Instruktorima za sada predstoje i nastupi večeras u Novom Gradu, 29. avgusta u Bojčinskoj šumi (Surčin) i 12. decembra u Celju.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Turneja „Operacije trijumf“

Turneja „Operacije trijumf“
Za mesec dana u Crnoj Gori 15 koncerata
17.07.2009. - 05:00

ot-v.jpg


Studenti „Operacije trijumf” uskoro kreću na koncertnu turneju po Crnogorskom primorju. Studenti će turneju početi koncertom u Beranima 19. jula, posetiće skoro sve veće gradove i primorska mesta Crne Gore i na turneji će biti do 15. avgusta.

- Očekujemo mnogobrojnu publiku i dobar provod u Crnoj Gori. Nedavno smo tamo imali dva uspešna koncerta i sve mi govori da će na turneji biti odlično. Idemo sa verom da će sve to biti dobro - ispričao je tokom pres konferencije Vukašin Brajić, član „OT benda”, a Igor Cukrov se nadovezao:
- U vrhunskoj smo formi, što bi se reklo na vrhuncu snage, i želimo da napravimo delirijum na koncertima. Drago mi je što ćemo pevati u Crnoj Gori. Ja sam, recimo, zaljubljen u Herceg Novi. Voleo bih da se slična turneja organizuje i u Hrvatskoj - kaže Cukrov.
Na turneji, ipak, neće pevati svi studenti. Sonja Bakić, Aleksandar Belov i Nikola Sarić će biti izuzeti iz ove priče.
- Aleksandar Belov trenutno priprema album i u ovom trenutku je za njega najbolje da bude u Makedoniji. Napravili smo ekipu za koju mislimo da se najbolje „prodaje” i njih troje neće nastupati na koncertima - ispričala je portparolkproducentske kuće „Emotion” Marinela Kvapil.
Sa druge strane, kada je Nikola Sarić na festivalu u Herceg Novom odbio da nastupi sa „OT bendom” i Karolinom Gočevom prilikom dodele nagrade za otkriće godine, otvorilo se pitanje da li će on i dalje biti član „OT benda”.
- On trenutno ne nastupa sa „OT bendom”. Za sada nismo dobili nikakav poziv za raskid ugovora - rekla je Marinela Kvapil iz „Emotiona” tokom konferencije za štampu na kojoj se Sajko nije pojavio. Pitali smo njegove drugare iz benda šta oni misle o toj situaciji.
- Mi nikada u „OT bendu” nismo imali svađu niti bilo kakvu prepreku. Svi imamo normalan, drugarski odnos i imaćemo ga i dalje šta god da se desi - ispričao je Vukašin Brajić.
Nakon turneje, studente „Operacije trijumf” očekuje još jedan koncert u „Sava centru” u oktobru, a na jesen bi trebalo i da izađe kompilacija njihovih hitova…

Raspored koncerata
19. jul Berane, Stadion malih sportova
21. jul Tivat, Letnja pozornica
23. jul Herceg Novi, Kanli-kula
25. jul Budva, bazen „Rondo”
26. jul Budva, bazen „Rondo”
28. jul Ulcinj, plaža Kopakabana
30. jul Cetinje, Letnja pozornica
02. avgust Kotor, Letnja pozornica
04. avgust Tivat, Letnja pozornica
06. avgust Budva, bazen „Rondo”
07. avgust Budva, bazen „Rondo”
09. avgust Herceg Novi, Kanli-kula
11. avgust Podgorica, Stadion malih sportova
13. avgust Nikšić, Stadion malih sportova
15.avgust Pljevlje, Sportska hala

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
„Hari Mata Hari“ u Beogradu

„Hari Mata Hari“ u Beogradu
Hari već nekoliko meseci priprema ovaj spektakl
Autor: M. Č. | 17.07.2009. - 05:00

hari-v.jpg


Poznati pevač Hari Varešanović sa svojom grupom „Hari Mata Hari” održaće koncert na sarajevskom stadionu „Koševo” 10. avgusta, a u novembru nastupiće u Beogradu. Na oba koncerta Hari će promovisati novi album „Sreća”.

Ulaz na koncert na sarajevskom stadionu „Koševo” biće besplatan jer, kako Varešanović kaže, taj nastup je regionalnog karaktera i očekuju se posetioci iz cele bivše Jugoslavije, te je slobodan ulaz poklon vernim fanovima. Na bini će mu se pridružiti Dino Merlin, Nina Badrić, Halid Bešlić, Haris Džinović, Arsen Dedić…
Hari sa svojim timom već nekoliko meseci priprema ovaj spektakl na kojem će svi posetioci, osim u neprolaznim hitovima, moći da uživaju u nezapamćenoj scenografiji, vrhunskom ozvučenju i mnogim drugim scenskim efektima.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Najbolji muški vokal grčke scene

Najbolji muški vokal grčke scene
17.07.2009. 05:00

adonis-v.jpg


Grčki pevač Adonis Remos održaće koncert 3. oktobra u „Beogradskoj areni”, godinu dana od debitantskog predstavljanja srpskoj publici u ispunjenom „Sava centru”.

„Remos je najbolji muški vokal grčke scene. Već prvi album ‘Adonis Remos’ (1996) dostigao je platinasti status i prodat je u milionskom tiražu. Tokom karijere, koja je u vrtoglavom usponu, sarađuje sa vodećim grčkim kompozitorima, a novi albumi su prestizali uspeh starih”, navode iz „Beogradske arene”.
Remos je prošlog septembra u „Sava centru” podigao publiku na noge dvoipočasovnim koncertom, gde su mu gosti bili grčka pevačica Atina Ruci i srpske kolege Tijana Dapčević i Željko Joksimović. Pred punom dvoranom, gde se tražila karta više, Remos je otpevao svoje najveće hitove „Srce moje ne brini” („Kardia mu na min anisihis”), „Dođi, dokrajči me” („Ela na me teliosis”), „Boli me” („Ponase”), „Drhtim” („Tremo”), „Ne idi” („Min figis”), „Ostani” („Meine”) i druge.
- Srećan sam što mogu da pevam pred mojim prijateljima u Beogradu - rekao je tada na engleskom jeziku grčki pevač obraćajući se košarkaškim asovima u prvom redu dvorane Žarku Paspalju, Vladi Divcu, Predragu Daniloviću i treneru Dušanu Ivkoviću i njegovoj ženi Neni, koji su mu omogućili da nastupa u Srbiji.

Izvor: Blic
 
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Spremam šou u „Areni“

Spremam šou u „Areni“
Sandi Rivera 29. avgusta u Beogradu
17.07.2009. 05:00

band-v.jpg


Prvi „Belgrade Foam Fest”, festival elektronske muzike koji će okupiti najbolje svetske i domaće di-džejeve, održaće se 29. avgusta u „Beogradskoj areni”. Na festivalu nastupaju Cujoši Suzuku, Marko Nastić, Dejvid Morales, Beni Benasi, Dejan Milićević i američki haus di-džej i producent Sandi Rivera, koji obećava odličnu zabavu.

- Imam dosta novih stvari koje sam spremio baš za vas, tako da se spremite na igranje - kaže Rivera i ističe da mu je Srbija u prvih deset omiljenih mesta za puštanje muzike.
- U mnogim intervjuima koje sam davao za svetske medije rekao sam da mi je Srbija u top deset omiljenih mesta za nastup. Vajb u vašoj zemlji je potpuno drugačiji od drugih. Ne znam šta je to, ali jednostavno je tako i mnogo je dobro. Vi imate festival „Egzit” festival, šta više? Znate da se zezate! - kaže Rivera koji će na „Foam Festu” nastupiti sa Dejvidom Moralesom, Cujošijem Suzukijem te Benijem Benasijem.
- Mnoge od njih nikada nisam čuo kako zvuče uživo. Biće mi interesantno - navodi poznati američki di-džej koji je za gramofone prvi put stao kada je imao samo trinaest godina.
- Moji uzori su bili Deni Tenaglija, Lui Vega… muzika iz sedamdesetih i osamdesetih godina, to je muzika koja me ispunjava i koju radim - kaže Sandi koji je za veoma kratko vreme postao jedan od najtraženijih komercijalnih haus di-džejeva.
- Najčešće sam u studiju, ali moja ćerka je ono što me najviše ispunjava - kaže Rivera koji već uveliko radi na novim projektima za svoju muzičku kuću „Blackwiz”.

Izvor: Blic
 
Natrag
Top