Novosti i događaji iz sveta muzike

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Lu Rid bi opet sa Metallicom

Lu Rid bi opet sa Metallicom

B92

Rok veteranu ne smeta reakcija sledbenika metal benda na zajednički album Lulu.

17823545434eb310304eeb8317307891_orig.jpg

Džejms Hetfild, Lu Rid i Lars Ulrih (Beta)

Uprkos pretnjama smrću od fanova Metallice, 69-godišnji Lu Rid (Lou Reed) želi da snimi još jedan album sa metal ikonama.

Lulu, objavljen ove nedelje, dočekan je uz pomalo zbunjujuće kritike, ali Rida to nije obeshrabrilo. On je, izgleda, rešen da istraje u daljem radu na projektukoji je svojevremeno opisao kao „najbolju stvar koju sam ikad uradio”, dodajući: „Ja sam u ovome suštinski samo iz zabave”.

„Fanovi Metallice prete da će me upucati, ali to je samo zato što sam se pojavio”, priznao je Rid nedavno u intervjuu za USA Today. „Oni još nisu ni čuli ploču a već preporučuju razne forme mučenja i smrti”.

A što se njegovih fanova tiče, oni očigledno ne postoje. „Nemam više obožavatelja. Rasterao sam ih posle Metal Machine Music. Baš me briga”.

Rid i dalje misli da je Lulu najbolji album koji je ikad snimio, uporedivši ga sa svojim drugim omiljenim, The Raven, iz 2003.

A bubnjar Metallice Lars Ulrih (Ulrich) nazvao je ovaj sastav sa Ridom „novim kolektivom”, čime je ostavio otvorena vrata za dalju saradnju.

„Oni su moja metalska braća po krvi”, tvrdi Rid. „Niko ne želi Lulu 2. deo, ali na stanici Radio Lou, u mojoj glavi gde se vrte sve te nerealizovane pesme, ja želim još od ovoga”.

Prvi spot, za pesmu Iced Honey, snima se ovih dana u okolini San Franciska, u režiji Darena Aronofskog (Darren Aronofsky), autora filmova "Rvač" i "Crni labud".

„Obožavam Aronofskog još od njegovog debija 'Pi'. Nadam se da ću ja biti njegov sledeći Crni labud", kazao je Rid.

„Kao da snimanje ploče sa Luom Ridom nije dovoljno... sada ćemo raditi spot sa Aronofskim, jednim od mojih omiljenih autora. Ovo se pretvara u monumentalno poglavlje sage nazvane 'Lars Ulrih... ostvaruje svoje snove!!!!" , dodao je bubnjar.

Čim bude završen, spot će osvanuti na zvaničnoj stranici loureedmetallica.com

Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Black Sabbath ponovo na sceni?

Black Sabbath ponovo na sceni?

B92

Čuveni metal bend najavio je „specijalni događaj“ 11. novembra, čime je podstakao nove nade da će se originalna postavka ponovo sastati.

2978503044eb7eee43e6dc888901413_orig.jpg

Uz vesti o nedavnim probama kojima su prisustvovali Toni Ajomi i Ozi Ozborn, moguće je da originalna postavka razmišlja o prvom albumu posle 33 godine pauze.

Ajomi, Ozborn, Džizer Batler i Bil Vord prisustvovaće pomenutom koncertu u losanđeleskom klubu Whiskey A Go Go - mestu na kome je Black Sabbath debitovao 1970.

Takođe, bend je osvežio svoj zvanični sajt i Facebook stranu logom sa datumom 11-11-11 koji je već izazvao opšte veselje među fanovima.

No, uprkos njihovom radovanju, nema garancije da se Black Sabbath zaista vraćaju na javnu scenu.

Početkom godine bilo je eksplicitnih izveštaja o „tajnim probama”, kao i planovima za album i turneju ali ih je Ajomi ubrzo odbacio kao „nagađanja” i nikakvo zvanično saopštenje nije usledilo. On je u intervjuu za Rolling Stone u oktobru rekao da je svako od članova „otišao svojim putem” i da se „odavno” nisu sastali.

Na drugoj strani imamo Ozija Ozborna koji je početkom oktobra izjavio za Billboard da je novi album „vrlo vrlo verovatan”.
„Još uvek smo u početnoj fazi i nemamo ništa snimljeno. Ako uspemo, uspeli smo. Ako ne, ja ću nastaviti da radim svoje”.

Originalni sastav Black Sabbath poslednji put se zajedno pojavio u javnosti 2006, na ceremoniji uvođenja u Dvoranu slavnih rokenrola.

Uprkos nekim pokušajima da snime nov album 1999, nisu objavili nov materijal još od 1978. (Never Say Die!)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Mrzim ovu pesmu!

[h=1]Mrzim ovu pesmu!
[/h]
Internet portal NME sastavio listu najdosadnijih pesama na svetu.

v223736p0.jpg

O ukusima se ne raspravlja, tako da uredništvo muzičkog magazina daje "ponudu" od 25 najgorih, najdosadnijih, najiritantnijih pesama ikada, i ostavlja vam mogućnost da sami procenite da li se među kandidatima nalazi i neka pesma koja vas tera da se naježite.

Lista počinje sa Brunom Marsom, njegovom pesmom "The lazy song" i pitanjem "zašto?"

"Shvatamo da možeš da sediš kući, držiš ruku u pantalonama, ali te molimo da nam ne pevaš o tome", piše NME.

"Lenjivca" slede Florence & The Machine sa pesmom "You've got the love" i naslovna tema filma "Alvin i veverice" - "I like to move it, move it".

"Zašto nas nervira ova pesma? Reel2Reel numera je ubrzana i pevaju je čupava, animirana stvorenja".

Alvina sledi Des'ree sa pesmom "Life", koja je simpatična "samo po sebi", ali je u jednom periodu emitovana više puta nego što je trebalo, taman koliko da skapiramo da je tekst u pesmi pomalo čudan - "ne želim da vidim duha, radije bih pojela parče tosta...".

Na listi su se našli "Pepersi" sa pesmom "Suck my kiss", a zahvaljujući tekstu pesme "Earth song" i legendarni Majkl Džekson. "Šta ćemo sa slonovima, da li smo izgubili njihovo poverenje"...samo je deo teksta pesme zbog kojeg se kralj popa našao na listi.

U najiritantnije spada Crazy frog "Axel F", LMFAO i "Party Rock Anthem" koja je "toliko loša da ju je sigurno pisao Will.I.Am, onda, sasvim slučajno, Will.I.Am i njegov Black Eyed Peas sa numerom "My humps", Cranberries sa pesmom "Zombie" i pesma iz Mapet šoua "Mahna Mahna". Razlog? "Osoba koja drži ovu pesmu kao melodiju na svom mobilnom telefonu, mora da je serijski ubica".

Listu zaokružuju Flo Rida i "Right Round", Maroon 5 "Moves Like Jagger", Limp Bizkit i pesma "Rollin" kao i Dido sa pesmom "Thank You".

( MONDO )

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Neobjavljeni dueti Freda Merkjurija i Majkla Džeksona

12. 11. 2011. 18:32h| B92

Neobjavljeni dueti Freda Merkjurija i Majkla Džeksona

73840858.jpg

Legendarni pevači: Majkl Džekson i Fredi Merkjuri

"Majkl je dolazio da nas vidi kada smo bili na turneji po SAD. On i Fredi bili su bliski prijatelji, dovoljno bliski da snime nekoliko pesama u Majklovoj kući koje do sada nisu bile objavljene“, kazao je Mej za "Evening Standard".

66040432.jpg

On je otkrio da su iz fondacije koja upravlja Džeksonovom zaostavštinom bili oduševljeni idejom. Na pitanje kada će dueti biti objavljeni, gitarista je odgovorio da će biti gotovi sledeće godine.

Članovi legendarnog sastava ranije su najavili da planiraju objavljivanje novog albuma na kojem će se naći stari demo snimci Merkjurija. Mej je otkrio da je sa bubnjarem Rodžerom Tejlorom preslušavao stari materijal kako bi napravili izbor za novi LP. Za sada nije poznato da li će se dueti Džeksona i Merkjurija naći na tom albumu ili će biti zasebno objavljeni, prenosi NME.

Poslušajte jedan od najvećih hitova grupe "Kvin".

Grupa "Kvin“ nedavno je dobila prvu "MTV Global Icon“ nagradu koja je članovima benda biti uručena 6. novembra na svečanoj dodeli evropskih MTV nagrada (MTV EMA) u Belfastu.

Na čelu sa pevačem Polom Rodžersom sastav "Kvin" je 29. oktobra 2008. godine nastupio u Beogradskoj areni.

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Od nas nema veće koncertne atrakcije

Od nas nema veće koncertne atrakcije

Bez preterane lažne skromnosti mislim da smo “Mutant dance sextet” i ja trenutno najveća koncertna atrakcija Balkana i da nas samo jezička barijera deli od tog da zahuktamo koncertne aktivnosti u svetu, mada intenzivno radim i na tome - priča Rambo Amadeus uoči promocije novog albuma: “Rambo Amadeus u Domu sindikata”.

190862_zabrambo-04-foto-n-raus-blic_f.jpg

Albumom je želeo je da skrene pažnju na samu svirku

Korak ka svetskoj karijeri predstavljaju i dve pesme na engleskom koje se nalaze na ovom albumu koji je snimljen na koncertu u decembru 2010. u Domu sindikata. Rambo je tada premijerno izveo osam novih pesama.

- Snimak je toliko dobar da je bilo suvišno svirati ga opet u studiju. Ako Berlinska filharmonija snima koncertne albume cenjenije od studijskih, zašto bi bend koji odlično svira uživo morao da se krije iza studijske produkcije?
Ovaj album nastao je iz potrebe da skrenem pažnju na samu svirku jer sam primetio tokom godina da dobar deo publike deli mišljenje da se ja samo dobro zezam i da osnov mog programa leži upravo u tekstovima i improvizovanim komentarima između pesama - kaže Rambo, bivši Svetski Mega Car, a sadašnji Svetski Kilo Car, koji je titulu nižeg ranga dodelio sebi da bi podsetio na zaboravljenu vrlinu - skromnost.

- Do sada su svi moji živi albumi doživljavali natprosečan uspeh, iskreno se nadam da nema razloga da tako ne bude i sa ovim - zaključuje Amadeus.

Blic

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Stiže prošireni album "L.A.Woman"

[h=1]Stiže prošireni album "L.A.Woman"
[/h] Izvor: Tanjug

Preostali članovi legendarne grupe The Doors planiraju početkom naredne godine da izdaju proširenu verziju albuma "L.A. Woman", koji su objavili 1971. godine, piše časopis "Bilbord".

3137551594ebfec76af409837738353_orig.jpg

The Doors u sceni iz filma When You're Strange

Gitarista benda Robi Kriger (Robby Krieger) izjavio je da su pronašli veliki broj snimaka pesama sa albuma "L.A.Woman" na koje je potpuno zaboravio, a koji će se naći na unapređenoj verziji tog albuma.

"Kada snimaš album potpuno zaboraviš da postoje snimci koji nisu objavljeni i zanimljivo je čuti kako su se različite pesme razvijale i menjale od jednog do drugog snimka; tako je i pesma L.A. Woman potpuno drugačija od onoga što je trebalo da bude", rekao je Kriger.

Muzički set bi trebalo da sadrži dva diska sa bonus pesmom Orange County Suite, Vili Diksonovom (Willie Dixon) kompozicijom (You Need Meat) Don't Go No Furthur i numerom Money Bareta Stronga (Barret).

Proširena verzija albuma je deo kampanje pod nazivom "Godina Dorsa 2011-2012", tokom koje se očekuje da će biti objavljeno još sličnih digitalnih izdanja posvećenih počecima čuvene rok grupe, mada Kriger kaže da postoji malo sačuvanih snimaka drugih albuma.

3616197194ebfec76f3e0b254841315_orig.jpg

Kriger i klavijaturista Rej Manzarek (Ray) nakon raspada grupe nastavili su da sviraju pesme Doorsa sa pevačima kao što su Ijan Astberi (Ian Astbury) iz grupe The Cult i Brent Skalions (Scallions) iz benda Fuel, a sada im je frontmen Dejv Brok (Dave Brock) iz Doors trubute benda Wild Child.

Manzarek i Kriger su počeli da snimaju nov materijal još dok je Astberi bio s njima i nadaju se da će ga u dogledno vreme objaviti.

Oni takođe očekuju i da će 50 godina od objavljivanja prvog albuma grupe proslaviti 2017. svetskom turnejom i da će im se na njoj priključiti i bubnjar Džon Denzmor (Johm Densmore) koji je do sada odbijao da učestvuje u nastupima, smatrajući da se time narušava Morisonovo zaveštanje.

Rok bend The Doors osnovan je 1965. u Los Anđelesu. Nakon Morisonove smrti 1971, ostali članovi su nastavili sa nastupima do 1973.

Albumi - "The Doors" (1967), "Strange Days" (1967) i "L.A. Woman" nalaze se na listi "500 najboljih albuma svih vremena" po oceni muzičkog časopisa "Rolingstoun", a grupa The Doors je član Rokenrol kuće slavnih.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Pet prilika da čujete Radiohead

[h=1]Pet prilika da čujete Radiohead
[/h] Izvor: NME

Nakon što su otkrili termine svirki u okviru severnoameričkog dela turneje, članovi benda Radiohead saopštili su datume pet koncerata koje će sledećeg leta održati u Evropi.

10365566904ec7b35ca7ff6659811422_orig.jpg

Foto: Beta

Prema sadašnjem planu, bend će održati četiri koncerta u Italiji i jedan u Nemačkoj. Ipak, kako prenose britanski mediji, do kraja novembra vođa benda Tom Yorke saopštiće planove za nastavak evropskog dela turneje.

Bend će na predstojećim koncertima izvoditi uglavnom pesme sa ovogodišnjeg albuma „The Kings of Limbs“, za razliku od kompilacije hitova koju su izvodili na prethodnoj turneji, izjavio je gitarista Ed O’Brian.

Njihova prethodna turneja „In Rainbows“ počela je 2006. godine. Bend je tom prilikom održao niz koncerata u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi i Aziji.

Radiohead će 30. juna održati prvi koncert u Evropi, i to na hipodromu u Rimu. Nakon toga će uslediti koncerti u Firenci (1. jul), Bolonji (3. jul) i Udineu (4. jul). Potom bend putuje u Nemačku gde će 6. jula nastupiti u Berlinu.

Karte za italijanske nastupe biće u prodaji od 22. novembra, dok će ulaznice za koncert u Berlinu biti u prodaji četiri dana kasnije.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Kings Of Strings na Gitar Artu

Kings Of Strings na Gitar Artu

Izvor: PR

Internacionalni Gitar Art (Guitar Art) festival biće održan u Beogradu od 16. do 21. marta, a okupiće više od 60 umetnika iz sveta, među kojima i majstore gitare trio Kings of Strings, najavili su danas organizatori.

11266506374eca26d04a378671284096_orig.jpg

Koncert trojice svetski priznatih gitarista okupljenih u triju Kings of Strings - Tomija Emanuela (Tommy Emmanuel), Vlatka Stefanovskog i Štokela Rozenberga (Stochelo Rosenberg) biće održan u Sava centru 17. marta.

Tomija Emanuela svet prepoznaje kao jednog od najvećih gitarista današnjice o čemu svedoče i priznanja magazina Rolling Stone i Guitar Player, nominacije za nagradu Grammy ili pohvale kolega sa kojima je sarađivao poput Erika Kleptona, Džoa Satrianija, Stivija Vondera ili Stiva Vaja koji je pre par godina izjavio da je Emanuel „najbolji gitarista na svetu“.

I otac električne gitare, legendarni Les Pol za Emanuela je 2008. godine rekao da „ima sve predispozicije da bude zaista najveći“. Australijski gitarista ipak dosta je skromniji povodom svog učešća u „Kings of Strings“: „Ovo je velika čast i bio sam uzbuđen kad mi je predloženo da budem deo ovakvog sastava. O Štokelu sam znao sve već dugi niz godina i želeo jako da sviramo zajedno, a kad sam otkrio Vlatkovo sviranje bio sam oduševljen! Naučio sam mnogo tog od Vlatka u poslednje vreme“.

Stefanovski je praktično sinonim za gitaru na Balkanu, koji je od osnivanja kultne grupe „Leb i sol“ kao autor ostavio neke od najvećih pesama sa ovih prostora poput „Čuvam noć od budnih“, „Kao kakao“, „Talasna dužina“, „Nisam tvoj“ ili nezaboravne gitarske izvedbe tradicionalnih tema „Jovano, Jovanke“ i „Uči me majko, karaj me“.

Saradnju sa dvojicom svetskih majstora, Vlatko doživljava kao priznanje: „Trebalo je da prođe 40 godina da stignem ovde gde sam, da mogu da sviram sa najboljima na svetu. Osećam se kao da sam vežbao sve ovo vreme, i to ne samo svirao, već i život izučavao“.

Za Štokela Rozenberga mnogi danas tvrde da je prevazišao i svog uzora, legendarnog Đanga Rajnharta (Django Reinhardt), jer je gitaru počeo da svira „tek“ deset godina da bi već u 12. osvojio svoju prvu veliku nagradu u rodnoj Holandiji. Štokelo sa porodičnom grupom „The Rosenberg Trio“ danas iza sebe ima 20 studijskih i koncertnih albuma, nagrade magazina „Guitarist“, te brojne nastupe širom sveta od „North Sea Jazz“ festivala do njujorškog Karnegi hola. Vlasnik teme i apsolutnog gitarskog standarda, numere „For Sephora“.

Ulaznice za koncert Kings of Strings su u prodaji, po cenama u rasponu od 1.590 do 2.990 dinara.

Posle nastupa u Beogradu, trio će krenuti na turneju po gradovima jugoistočne Evrope, a na tim koncertima predstaviće nekoliko različitih muzičkih žanrova i stilova sviranja akustične gitare.

[video=vimeo;32116344]http://vimeo.com/32116344[/video]

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Black Sabbath u Beogradu

[h=1]Black Sabbath u Beogradu
[/h]Ponovo okupljeni velikani žestokog rok i hevimetal zvuka „Black Sabbath“ ovog leta jedini nastup u regionu imaće upravo u Beogradu, saznaje “Blic”. Bend predvođen Ozijem Ozbornom koncert će imati narednog leta u sklopu svoje velike svetske turneje.

192931_zabsabat2-foto-rojter_f.jpg

Ozi Ozborn, koji je iz benda izbačen 1979, od 11. novembra je ponovo u grupi

Čelni ljudi „Avalon produkcije“, kako saznaje “Blic”, u petak su završili pregovore sa menadžmentom grupe „Black Sabbath“. Inače, oni su do sada organizovali najveće metal događaje u Beogradu u proteklih nekoliko godina, kao što su dva koncerta legendarnih „Iron Maiden“ i ovogodišnji žestoki spektakl sa „Judas Priest“ i „Whitesnake“. Uskoro se očekuje i zvanična objava, a kako saznajemo, narednog leta će originalna postava benda, koju čine legendarni pevač Ozi Ozborn, gitarista Tomi Ajomi, basista Gizer Batler i bubnjar Bil Vard, održati koncert na jednom od velikih otvorenih prostora u Beogradu.

Prema mišljenju mnogih, najveći metal bend svih vremena „Black Sabbath“ održaće ograničen broj koncerata na turneji, a njihov menadžment planira da fanove u Evropi pozove na nekoliko ogromnih koncerata u gradovima koji imaju mogućnost da na jednom mestu okupe više desetina hiljada fanova iz nekoliko država. Tako će beogradski koncert biti jedini za ceo prostor jugoistočne Evrope, odnosno bivše Jugoslavije, Bugarske, Mađarske i Rumunije, pa se u Beogradu očekuje velika poseta iz susednih zemalja, ali i cele Evrope.

„Black Sabbath“ su od 11. novembra u svom originalnom sastavu, a procenjeno je da će bend predvođen Ozijem od svoje povratničke turneje zaraditi oko 120 miliona evra. Prvu svirku imaće u Moskvi, na Olimpijskom stadionu 18. maja, a potom i na britanskom festivalu “Download”, a Ozi je izjavio da su već napisali osam novih pesama koje će biti objavljene naredne jeseni. To će biti prvi album posle 33 godine na kojem će pevati Ozi Ozborn, a obećali su da će to biti stari, dobro poznati zvuk „Black Sabbath-a”. Inače, poslednji album su izdali 1995. godine.

Bend, osnovan 1968. godine u Britaniji, poslednji put je u originalnoj postavi svirao 2005. godine. Iza sebe imaju 18 albuma, a kako je Ozi Ozborn rekao na novom okupljanju, vreme je da ostave nesuglasice iza sebe.

- Jednostavno, sada je pravi trenutak, iz nekog magičnog razloga. Pokušavali smo i ranije, ali sad ćemo uspeti - rekao je legendarni roker.

192930_zabsabat1-foto-afp_f.jpg

Inače, on je 1979. izbačen iz benda kada ga je zamenio nekadašnji pevač grupe „Rainbow“ Roni Džejms Dio. Ostali članovi su odlučili da Ozi Ozbborn mora da ode zbog velikih problema koje je imao sa drogom i alkoholom, a on je nakon toga otpočeo podjednako uspešnu solo karijeru. Bend je prodao više od 70 miliona albuma širom sveta, a kroz njega su od osnivanja prošla čak 22 muzičara. „Black Sabbath“ se smatra jednim od najuticajnijih hevimetal bendova svih vremena. Jedan od najpoznatijih njihovih albuma je “Paranoid”, koji je magazin ”Rolling Stone” okarakterisao kao album koji je zauvek promenio muziku.

Zanimljivo je da su članovi benda, sada skoro svi u šestoj deceniji života, tek nedavno pokrenuli zvanični sajt i postali redovni na svim društvenim mrežama s kojih obaveštavaju o svojim muzičkim aktivnostima.

Legenda hevimetala
Ozi Ozborn je jedan od najživopisnijih likova muzičke scene. Često je optuživan za satanizam, a ostaće upamćeno i kada je na koncertu 1982. odgrizao glavu šišmišu. Danas otvoreno govori o tome kako se opijao i koristio drogu skoro 40 punih godina, a njegova porodica postala je poznata širom sveta kada je 2002. počeo da se emituje rijaliti šou o njihovom životu.

Blic

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Springstin: album i turneja u 2012.

[h=1]Springstin: album i turneja u 2012.
[/h]B92

Brus Springstin (Bruce Springsteen) i E Street Band opet "pakuju kofere" i kreću na put.

15640406554ecacf95498c0960447305_orig.jpg
The Boss je na zvaničnom sajtu najavio novu svetsku turneju benda, koja će početi sredinom maja 2012. u Evropi.

„Stvari su počele da se zakuvavaju u E Street-u”, piše na Springstinovom sajtu.

Na turneji će biti promovisan i nov, 18. studijski album, još uvek bez naziva. „Želimo da znate da je muzika skoro gotova (ali još bez naslova), da smo skoro (mada ne sasvim) odredili datum njenog objavljivanja i da smo neverovatno uzbuđeni oko svega što planiramo za 2012”.

Biće ovo prva Springstinova turneja posle tri godine i to bez legendarnog saksofoniste Klarensa Klemonsa (Clarence Clemons) koji je preminuo u junu.

Za sada su najavljeni koncerti na stadionima u Sanderlandu (21. jun) i Mančesteru (22. jun), kao i učešće na festivalima Isle of Wight (24. jun) i Hard Rock Calling u Londonu (14. jul).

U narednim sedmicama očekuje se objavljivanje novih datuma i lokacija.

Nakon evropskog dela turneje uslediće koncerti u SAD i ostatku sveta.

Natrag