Novinaru pretili smrću

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Novinaru pretili smrću







Valjevo -- Novinar Privrednog pregleda Slobodan Raković iz Valjeva izjavio je danas da mu je telefonom prećeno smrću."Mi snimamo sahrane, snimićemo i tvoju", poruka je koju je Raković dobio juče oko 20 sati. Pretnju je prijavio policiji i Udruženju novinara Srbije, čiji je član.


127330359750d0aea7467aa949978574_368x276.jpg

"To mi je rekao muškarac. Ja sam nakon toga pokušao da pozovem broj mobilnog telefona sa kojeg je poziv stigao, ali izgleda da je kartica izvadjena iz telefona odmah posle pretnje koja mi je upućena", rekao je Raković agenciji Beta.

Raković je istakao da se "ne plaši takvih dripaca" i da će se na valjevskoj televiziji VTV i u beogradskom Privrednom pregledu i dalje baviti spornim privatizacijama u Valjevu i Srbiji.

Raković je u svojoj emisiji "Otvoreno", 27. decembra na Vujić televiziji, rekao da mu je smešno što se Javni servis u Dnevniku bavi susretom kolone svatova sa pogrebnom povorkom u Ljigu.

Valjevskim novinarima prećeno je i ranije, prvo uredniku VTV Milanu Milinoviću, a novinari su vredjani i na poslednjoj sednici gradskog parlamenta u 2012. godini.

Posle toga se 22 novinara za zaštitu obratilo i tužiocu Miodragu Plaziniću. Po saznanjima agencije Beta, tužilac je policiji naložio da hitno obavi predistražne radnje.

Hitnu istragu povodom pretnji zatražilo je i Udruženje novinara Srbije (UNS).

U saopštenju, UNS naglašava da svako ko je iz bilo kog razloga nezadovoljan radom medija i novinara, mora da se koristi zakonskim sredstvima i da se umesto pretnji i prozivki obrati sudovima časti novinarskih udruženja ili regulatornim telima kao što su Savet za štampu i RRA.

Valjevskim novinarima prećeno je i ranije, prvo uredniku VTV Milanu Milinoviću, a novinari su vredjani i na poslednjoj sednici gradskog parlamenta u 2012. godini.

Posle toga se 22 novinara za zaštitu obratilo i tužiocu Miodragu Plaziniću.
Po saznanjima agencije Beta, tužilac je policiji naložio da hitno obavi predistražne radnje.




Izvor:
B92.net
 
Natrag
Top