Šta je novo?

Novim titulama do mira: Koliko izvršnih urednika treba HRT-u i tko to plaća?!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Novim titulama do mira: Koliko izvršnih urednika treba HRT-u i tko to plaća?!

Danas.hr 23.02.2011.

0097007.48.jpg

Prije nekoliko dana v.d. ravnatelj HTV-a Mislav Stipić održao je sastanak u Informativnom programu, te smirio strasti 'lijevih' i 'desnih' podijelivši novinarima nove titule. Titule, pak, nose nove koeficijente, što znači da će i plaća HTV-ovih perjanica biti veća.

Na sastanku je, naime, šakom i kapom podijeljeno nekoliko titula izvršnog urednika, ali bez jasne definicije što bi to novi izvršni urednici trebali raditi, piše Novi list.


Izvršni urednik Dnevnika ostat će Zoran Šprajc. Naime, Šprajc je povukao prijetnju da će se povući s te pozicije jer je u Dnevnik bez njegova znanja i mišljenja doveden novi čovjek Ivan Jabuka. Inače, Šprajc je izvršni urednik postao nedavno, u paketu s Dijanom Čuljak Šelebaj.

Novi izvršni urednik postao je i Dražen Majić, koji će ubuduće uređivati Dnevnik, ali i novi, specijalizirani, budući News kanal. Izvršni urednik Dnevnika je i Stipe Alfier. Ružica Renić imenovana je za šeficu deska, a Katarina Čakarun Periša postala je nova urednica unutarnje politike. Sanja Gvozdanović imenovana je za izvršnu urednicu vanjske politike, a Đurica Drobac za novog šefa regionalnog programa. Anja Konosić postaje čelnica redakcije gospodarstva, dok novi izvršni urednik dnevnih emisija, poput Hrvatske danas, postaje Jozo Barišić.

Novoimenovanim urednicima plaća će se podebljati uz koeficijent 14, što će prisavsku 'katedralu duha' koštati par tisuća kuna po uredniku, piše Novi list.http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/01/21/0696006.html

 
Top