Novi tipovi veza

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Novi tipovi veza

Korisnici "Instagrama" sve češće nailaze na fotografije parova označene opisom "veza u kojoj su partneri različitih težina"

zp-mali-deposit-3_620x0bc9939ea3e993c36.jpg


Korisnici "Instagrama" sve češće nailaze na fotografije parova označene opisom "veza u kojoj su partneri različitih težina". I dok oni koji su u takvim odnosima smatraju da je nepotrebno stavljati etiketu jer su u vezi kao i svi drugi parovi, naučnici objašnjavaju da ovaj trend proizilazi iz naše potrebe da sve definišemo i kategorišemo.

Pa tako, ljubav nije samo ljubav, nego ima i potkategorije - imamo vezu sa ekstremnom razlikom u godinama, mešoviti brak, koji podrazumeva partnere različitih nacija i rasa. Sad je u upotrebu ušao i termin "veza partnera različitih težina".

- Termin "veza partnera različitih težina" je samo drugi način etiketiranja i to na osnovu razlike u izgledu. Sam izraz sugeriše da partneri zbog fizičkih razlika nisu jedno za drugo, što je glupost - objašnjava Lajam Preston, vođa kampanje "Budi stvaran", koja je namenjena podizanju samopouzdanja.

Neretko, na "Instagramu" fotografije parova različite težine nailaze na neodobravanje i kritičke komentare, pogotovo ako je žena punija, a muškarac fit. "Šta on radi sa njom", "mora da ima fetiš", "svinja upecala macana", neki su od komentara.

- Živimo u društvu koje nas je naučilo da sudimo drugima na osnovu tela. A zapravo veličina nije važna, bitno je samo da su ljudi srećni zajedno - zaključuje Preston.

(Novosti)
 
Natrag
Top