NOVI SAD -Žrtvu polili kiselinom pa je opljačkali

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Žrtvu polili kiselinom pa je opljačkali
Izvor:
Blic.rs

NOVI SAD - Viktor M. (29) iz Beograda, poznat kao ekstremniji navijač FK "Rad", uhapšen je preksinoć zbog sumnje da je sa saučesnikom upao u stan Vladimira V. u Novom Sadu, vezao ga selotejpom, polio sirćetnom kiselinom, a zatim mu ukrao ručni sat, dve platne kartice i mobilni telefon, saznaje “Blic”.


220394_hapsenje-foto08-shutterstock_f.jpgNjegovu žrtvu Vladimira V. i poznanika Dušana R. inspektori PU Novi Sad uhapsili su, naime, 13. marta u trenutku kupoprodaje amfetamina. Drogu je Dušan R. prodavao Vladimiru V. Posle saslušanja istražni sudija je Dušanu R. odredio pritvor, a Vladimiru V. kućni pritvor.

- Poslednjeg dana prošlog meseca u stan Vladimira V. u Fruškogorskoj ulici upali su Marković i još jedan mladić i predstavili su se kao inspektori koji rade na suzbijanju narkomanije. Čak su i mahali nekim legitimacijama koje podsećaju na policijske. Po ulasku u stan primorali su Vladimira V. da napiše drugačiji iskaz od onih datih u policiji i pred istražnim sudijom o Dušanu R. Nakon toga su mu selotejpom i kaišem vezali ruke i noge. Da bi prikrili tragove, sirćetnom kiselinom su polili Vladimira V., ali i ceo stan iz koga su ukrali novac, sat, kartice i mobilni. To maltretiranje trajalo je više od sat vremena - priča sagovornik “Blica” blizak istrazi.

Vladimira V. su ostavili vezanog i posle nekoliko sati došla je njegova prijateljica i oslobodila ga, a odmah je obaveštena i policija. Iako su ga pljačkaši polili sirćetnom kiselinom, Vladimir V. nije teže povređen.

Operativci su ubrzo identifikovali Viktora Markovića i uhapsili ga, a za njegovim saučesnikom se traga. Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, osumnjičeni je priznao da je Duško R. njegov poznanik i da je hteo da mu pomogne tako što bi zaplašio Vladimira V. i naterao ga da promeni iskaz. On je privođen i ranije, a poznat je i kao ekstremniji navijač Rada.
 
Natrag
Top