Novi sad - Tražio i otkrio ko ga je oborio automobilom

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Tražio i otkrio ko ga je oborio automobilom


Izvor:
Blic.rs


Novosađanin Miloš Ljubanić uspeo je da uradi ono što policija nije - da identifikuje automobil čiji vozač ga je oborio na ulici, a potom pobegao sa mesta nesreće.


217863_1004-milos-ljubanic_f.jpgBesan što ga je bahati i nesavesni vozač ostavio povređenog nasred puta, a i razočaran u policiju jer vozača nije našla ni posle dva meseca, Ljubanić je uzeo stvar u svoje ruke. Uz pomoć prijatelja organizovao je sačekuše po gradu, tražio automobil i konačno - uspeo da ga nađe.

- Bio je 24. decembar. Biciklom sam propisno prelazio ulicu na raskrsnici Kisačke i Hadži Đerine kada me je udario automobil čiji vozač nije ni kočio kako bi me propustio. Pao sam na beton, nisam mogao da se pomerim. Vozač je izašao, a kad sa mu rekao da ću pozvati policiju, dobacio mi je: „Sedi ti tu, momak, moram da žurim, imam promociju u marketu, pa se vraćam čim to završim.“ Seo je u auto i otišao - priča Ljubanić, kojem je od udara iščašen zglob na nozi i povređena oba kolena i potkolenice.

- Pokušao sam da ostanem pribran i zapamtim registraciju, ali sam upamtio da je to bio pikap sa reklamom “Zlatibor vode”. Policiji sam kasnije dao izjavu, odveli su me u Urgentni, stavljena mi je longeta na nogu - kaže ovaj Novosađanin.

Narednih mesec dana nije imao nikakve informacije o vozaču pa je sam krenuo u potragu, ali se ispostavilo da je jedan broj tablice zapisao pogrešno, a policija je podnela prijavu protiv N. N. osobe.

- Kontaktirao sam upravu firme „Zlatibor voda“ čija je reklama bila na tom vozilu, ali su oni bili nezainteresovani da mi pomognu, pa sam uz pomoć prijatelja pravio sačekuše ispred većih marketa u Novom Sadu, jer je rekao da radi promocije - kaže Miloš Ljubanić, a trud im se isplatio - automobil je viđen na Keju, a registracija zapisana.

- U policiji su mi rekli da se automobil vodi na Opštinu Kanjiža. Još nemam informacije da li su identifikovali i vozača, ali nadam se da hoće jer me je taj čovek, bez imalo griže savesti, ostavio da ležim nasred ulice - borim se za pravdu - kaže Ljubanić.
 
Natrag
Top