Novi Sad - Smanjene plate u gradskoj upravi

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Smanjene plate u gradskoj upravi











Izvor:
B92.net








Novi Sad -- Plate radnicima sa osnovnom i srednjom školom u gradskoj upravi u NS su smanjene, a povećane onima s fakultetskim diplomama, zbog čega su najavili štrajk.



8273546224e80baece13b4609191313_640x521.jpg



Radnici takođe tvrde da nisu primili drugi deo januarske plate, dok u gradskoj kući kažu da će im taj deo biti isplaćen kada se pronađe modalitet.Posao u gradskoj upravi možda više neće biti srpski posao iz snova. Naime, uredbom Vlade Srbije, koja je doneta 30. decembra na telefonskoj sednici, pravi se drastična razlika između zaposlenih, tvrde u sindikatu.Sindikalci kažu i da je Vlada Srbije donela pomenutu uredbu bez socijalnog dijaloga, a tom prilikom nije bila konsultovana ni sama gradska uprava. Zbog toga su radnici u gradskoj upravi nezadovoljni.

Inače, oni će drugi deo januarske zarade primiti 15. februara. Do tada će se pronaći način da uredba bude ispoštovana, a radnici zadovoljni. Takođe, grad će predložiti da se u spornu uredbu ubaci član 6, koji će pokušati da pomiri zaraćene strane, kaže Živko Makarić - član gradskog veća zadužen za finansije.

Međutim, radnici ne žele član 6, već potpuno stavljanje uredbe van snage. Iz sindikata poručuju da je odluka o štrajku već doneta i da će, ukoliko im plate zaista i budu smanjene, štrajk početi sledeće nedelje.
 
Natrag
Top