Novi računi u Zagrebu: Dosjetili su se naplaćivati i pročišćavanje kišnice?!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Novi računi u Zagrebu: Dosjetili su se naplaćivati i pročišćavanje kišnice?!




Danas.hr
14.01.2011.


0657007.48.jpg

Grad Zagreb priprema novi tarifni sustav naknade za pročišćavanje otpadnih voda, u kojem će se odvojeno obračunavati naknada za pročišćavanje atmosferske vode odnosno kišnice.

Način na koji će se to obračunavati i cijenu koja će se naplaćivati odredit će tek osnovana radna skupina. Iako to u Gradu nitko ne želi potvrditi, računi za režije u glavnom gradu Hrvatske vjerojatno će se povećati.

Naplata pročišćavanja kišnice najavljivala se još prije dvije godine. No, Ministarstvo zaštite okoliša tada je "srušilo" taj jer je Zakon o komunalnom gospodarstvu definirao da se odvodnja oborinskih voda plaća kroz komunalnu naknadu te da ne može biti u cijeni vode.


Božidar Merlin
iz Gradskog ureda za komunalne poslove i promet, koji je i predsjednik radne skupine, objašnjava da će se dio troškova za pročišćavanje atmosferskih otpadnih voda sigurno financirati iz cijene komunalne naknade. To bi značilo da bi na računu za komunalnu naknadu trebalo biti zaračunato i pročišćavanje oborinskih voda koje se također obračunava po kvadratnom metru nepropusne površine.

Prije dvije godine prijedlog Grada za obračun oborinskih voda bio je 2 kune po kvadratu, piše
Business.hr.
 
Natrag
Top