Šta je novo?

Novi dokazi o starosti života na planeti

Član
Učlanjen(a)
15.08.2012
Poruka
48
Ne znam baš.. malo mi je neobično to, treba usporediti sa ostalim činjenicama i podacima.
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
daj mi neke linkove za to sto pricas, dzabe nabrajas samo.I biologija danas jeste evoluciona biologija, objasnjenje odakle smo svi dosli, cak i medicina se bavi evolucijom , ne bi ni trebale da postoje debate izmedju naucnika i kreacionista, zato sto kreacionisti nemaju dokaze za svoju pricu, samo traze rupe u evoluciji koje uvek budu popunjene novim dokazima.Ali opet kazem, mi smo posmatrali radjanje novih vrsta koje su krenule od zajednickog pretka, tako da je evolucija i pored svih ostalih dokaza sada i posmatrana
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Nauka je trazenje istine / Evolucija je naucna teorija, kreacioniza

Sto se tice tacnosti utvrdjivanja 'starosti' fosila, kao i pri svakom drugom merenju postoji greska. Jos 1960s ljudi su znali da se kraj dinosaurusa dogodio pre ~ 65 million godina. Svi testovi do danas uz pomoc bolje tehnike i boljih metoda nisu promenili znacajno taj podatak,tacan je +(-) nekoliko hiljada godina.(!)
Zakljucak: Mozemo s poverenjem 'citati' istoriju zovota na zemlji.

precambevents.jpg

* jedinica za starost na slici je 'milion godina'.

Evolucija je naucna teorija, kreacionizam nije.
Nobelovac Linus Pauling je opisao nauku kao 'trazenje istine'. Nauka radi to neprestano, objektivno uporedjujuci svoje teorije sa dokazima u svetu pririode. Kad teorije vise ne potvrdjuju dokaze, one se modifikuju ili odbacuju i ustupaju mesto novim teorijama koje potvrdjuju dokaze. Drugim recima nauka stalno pokusava da dokaze da su njene pretpostavke neistinite i odbacuje objasnjenja u koja je tesko poverovati. Na ovaj nacin naucno znanje i razumevanje raste kako vreme prolazi.
Religiozna objasnjenja o poredku stvari nisu nauka jer su uglavnom bazirana na 'veri' i ne podredjuju se objektivnom dokazivanju da su 'pogresna'. Zbog ove fundamentalne razlike u pristupu shvatanja prirodnog sveta US Supreme Court je odlucio 1987 god da Biblijsko bazirana "creation science" nije nauka i nemoze kao takva da se predaje u 'javnim skolama' kao alternativa ili kao dodatak 'Evolucionoj teoriji' biloskih nauka. Medjutim religiozne price o stvaranju i "intelligent design" se mogu predavati u filozofiji, religiji ili istoriji.

Kod:
http://anthro.palomar.edu/evolve/evolve_3.htm

* Seksualna reprodukcija je evoluirala pre 1.2 biliona godina. Seksualna reprodukcija ili seks (ziveo seks!), je metod reprodukcije koji kombinuje i mesa karakteristike dva organizma i prenosi na potomka. Ovo znaci da seks rezultira u kreiranju genetickih varijacija i dakle nudi zivim stvorenjima nacin da se promene kroz vreme - znaci omogucuje biolosku evoluciju.
Evolucija nije teorija o poreklu zivota vec vrsta.
Kod:
http://evolution.berkeley.edu/evosite/misconceps/IAorigintheory.shtml
 
Poslednja izmena:
Top