Novak sa Verdaskom na startu, Nadal u polufinalu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Novak sa Verdaskom na startu, Nadal u polufinalu
Održan je žreb za prvi Grend Slem sezone, Novak Đoković odbranu titule na Australian Openu započinje protiv Fernanda Verdaska.

Izvor: B92
200734398258787cf85e333031569477_w640.jpg

Getty Images

Prvi od četiri najveća turnira u teniskom svetu startuje u ponedeljak, 16. januara, i traće do 29. dana prvog meseca nove godine. Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a kod žena Nemica Anđelik Kerber.

Šestostruki pobednik Otvorenog prvenstva Australije i iskusni Španac poslednji put su se sastali prošle nedelje, kada je Srbin slavio posle velike borbe i preokreta u tri seta.

U slučaju uspešnog starta, Novak bi u drugoj rundi igrao sa boljim iz deula između Denisa Istomina iz Uzbekistana i kvalifikanta, dok su u njegovoj polovini žreba još i, treći igrač sveta, Kanađanin Miloš Raonić, odnosno Španac Rafael Nadal.

U potencijalnom razvoju stvari, Đoković bi u trećoj rundi za rivala mogao da ima Pabla Karenja Bustu iz Španije, a u četvrtom ili Francuza Rišara Gaskea ili Grigora Dimitrova iz Bugarske.

S druge strane, prvi reket sveta Škotlanđanin Endi Mari u prvom susretu u Melburnu za rivala ima Ukrajinca Iliju Marčenka, dok bi u slučaju pobede išao na pobednika okršaja između Jen-sun Lua iz Kineskog Tajpeha i kvalifikanta.

[raw]
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Men&#39;s Draw for the Australian Open<a href="https://twitter.com/hashtag/australianopen?src=hash">#australianopen</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/ATP?src=hash">#ATP</a> <a href="https://t.co/5Q1CbmF62W">pic.twitter.com/5Q1CbmF62W</a></p>&mdash; Discuss Tennis (@discusstennis) <a href="https://twitter.com/discusstennis/status/819724991251890177">January 13, 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
[/raw]

Dalje, treća runda donosi mu najverovatnije Sema Kverija iz Sjedinjenih Američkih Država, a četvrtfinale Švajcarca Rodžera Federera, naravno – ukoliko Rodžer u prethodnoj fazi bude bolji od Japanca Keija Nišikorija.

U četvrtini žreba koja se ukršta sa onom u kojoj se Mari nalazi jeste i Stan Vavrinka, odnosno naš Viktor Troicki.

Švajcarac i Srbin mogli bi da se sastanu u trećem kolu, ali Viktor najpre mora da eliminiše Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, kao i boljeg iz duela Italijana Paola Lorencija i domaćeg predstavnika Džejmsa Dakvorta.

Konačno, Dušan Lajović, poslednji predstavnik Srbije u glavnom žrebu, počinje takmičenje protiv Stefana Robera iz Francuske, a u njegovom delu žreba najbolje rangirani igrač jeste Hrvat Marin Čilić.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
jedna napomena otvoriću,u toku vikendea,danas je ipak srpska nova,a i iamo jedan rođendan,temu i zalepiću je Australija open....i normalno pratiti sa vama,biće "otključana",tako da svak može da ubacuje svoja mišljenja......pozdrav od gusara
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Jelena kreće od Laure Zigmund
Jelena Janković počinje takmičenje na Australian Openu duelom sa Laurom Zigmund iz Nemačke.

Izvor: B92
571317355587885e559cf6552984125_w640.jpg

Getty Images
Prvi od četiri najveća turnira u teniskom svetu startuje u ponedeljak, 16. januara, i traće do 29. dana prvog meseca nove godine. Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a kod žena Nemica Anđelik Kerber.

Najbolja srpska teniserka bi se u slučaju pobede u borbu za treću rundu sastala ili sa, još jednom Nemicom, Julijom Gerges ili Katerinom Sinijakovom iz Češke.

U njenom delu žrebu su još, između ostalih, Svetlana Kuznjecova iz Rusije, Rumunka Simona Halep i Amerikanka Venus Vilijams, ali i prošlogodišnja šampionka Anđelik Kerber iz Nemačke.

Na korak do glavnog žreba jeste i Aleksandra Krunić, koja u poslednjoj rundi kvalifikacija igra sa Ruskinjom Anom Blikovom (ne pre deset časova).

S druge strane, Amerikanka Serena Vilijams će pohod ka rekordom 23 Grend Slemu započeti protiv Belinde Benčić iz Švajcarske.

U četvrtoj rundi mogla bi da se sastane sa Džoanom Kontom iz Velike Britanije, odnosno sa Slovakinjom Dominikom Cibulkovom u četvrtini finala.

Kerber, koja je prošle godine u velikom finalu porazila upravo mlađu od sestara Vilijams, u borbi za polufinale mogla bi za rivalku da ima Garbinje Mugurusu iz Španije, a kreće od Ukrajinke Lesije Curenko.
 
Natrag
Top