Član
- Učlanjen(a)
- 18.06.2012
- Poruka
- 1.272
Procesori: AMD FX 6300 6 core 3.5GHz i LGA1150 Intel® Core™ i3-4160, BOX 22nm 3.6GHz
To su procesori u klasi, ali opet, koji izabrati? Kakvo je fabricko hladjenje kod oba procesora? Da li bi bilo neophodno kupiti bolje hladnjake?
Kupio bih novu konfiguraciju a poceo bih od procesora, izbor je pao na dva i zbog finansija i zbog potreba.
Nisam gejmer ali ponekad bih odigrao nesto, tako da mi ne treba nista extra ali da moze da zadovolji. Na toj konfiguraciji bi se malo vise radilo u Adobe photoshopu i ilustratoru, nista profi, samo za svoje potrebe.
Grafika bi bila AMD Radeon R7 250 1GB DDR5, DVI/HDMI/128bit
Stavio bih 8GB RAM, 2X4
1TB HDD
i 120GB SSD a pitao bih koji SSD da uzmem, to jest od kog proizvodjaca a da nije neki najskuplji?
U zavisnosti od procesora koju maticnu preporucujete, da ima PCIe 3.0?
Ova ti je za Amd platformu podrzava Pcie 3.0
SABERTOOTH 990FX/GEN3 R2.0
Ali joj je i cena zesca!
Po meni nemoj ici ispod amd fx 6300 procesora za amd klasu ili intel neki i5!
Sto se tice ssd-a pa to zavisi od tvojih potreba na primer je imam Samsung 850 pro 120gb
i zadovoljava moje potrebe jer nisam neki gejmer ali odigram po nekad nesto!
Sto grafike tice bolje idi na 260X mala je razlika u ceni u obe varijante gledaj Power color ili Msi
malo su jeftinije od ostalih!
Fabricko hladjenje za obe varijante se uglavnom odmah menja jer su dosta bucna i imaju tek
toliko snage samo da odradjuju svoj posao minimalno uz veliki broj obrtaja i uz veliku buku!
Poslednja izmena: