Nole sam sebi podigao spomenik

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
356
61973_novak_if.jpg


Kada nam dođu inostrani gosti u Beograd, odsada ćemo pored Kalemegdana, Hrama Svetog Save, Kosančićevog venca i ostalih osobenosti grada moći da ima pokažemo i spomenik u nadprirodnoj veličini našem najboljem teniseru ikada, Novaku Đokoviću.


Spomenik u Noletovu čast podigla je, niko drugi, do porodica Đoković pred otvaranje teniskog turnira "Serbian Open“ na Dorćolu. Novak je ovekovečen u odeždi kineskog vojnika sa reketom u ruci, znatno krupniji nego što u prirodi jeste, čime su materijalizovane priče o Noletu "srpskom vitezu“.

Za sada nije poznato ko je autor ovog dela, a inspiraciju je imao u 7.000 vojnika od terakote prvog kineskog cara Ši Huang-Tija.

Ova zanimljivost sa beogradskog ATP turnira prošla je relativno nezapaženo, ali su zato strani mediji o njoj izveštavali, i to vrlo podrugljivo.


Izvor:
Kod:
http://www.vesti-online.com/Vesti/Za...digao-spomenik
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Pomalo smešno, egoistički, neukusno... Da ti familija podiže spomenik za života, sa svega proživljenih dvadeset i kusur godina!
 
Član
Učlanjen(a)
16.05.2010
Poruka
1
Taj spomenik je bio na serbian openu kolko ja znam bio sam pored njega na 1 m i manj :D
 
Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
25
Ma bas me briga sta belosvetski mudroseri komentarisu o tome sta se ovde desava, Nole i svi drugi nasi teniseri su nas ponos i ako ulice dobijaju njihova imena i podizu im spomenike to je to.
 
Natrag
Top