Šta je novo?

„Noć knjige” stiže u Srbiju

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.133
„Noć knjige” stiže u Srbiju

Za ljubitelje čitanja u Beogradu, Novom sadu i širom Srbije večeras od 17 do ponoći. Izdavačka kuća „Laguna“ i knjižarski lanac „Delfi“ prodavaće knjige sa popustom

1.jpg

TRADICIONALNA manifestacija „Noć knjige“, koju je prošle godine posetilo više od 45.000 čitalaca, održaće se osmi put u petak 14. juna, od 17 do 24 časa. Organizatori su izdavačka kuća „Laguna“ i knjižarski lanac „Delfi“, a ovaj svojevrsni festival knjige sa ponudom od 50.000 naslova, održaće se na jedanaest lokacija u Beogradu, kao i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Kruševcu.

Najavljujući „Noć knjige“, Dejan Papić, direktor „Lagune“, istakao je da ona nije više samo manifestacija ove kuće. Prvi put ove godine biće organizovana i u BiH, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Popusti na „Lagunina“ izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve - 30, za tri - 35, a za četiri i više knjiga - 40 odsto. Popusti od 20 odsto važiće i za knjige na engleskom i francuskom jeziku, koje se mogu nabaviti u knjižari „Delfi“ u SKC-u.

Ovoj svečanosti pisane reči priključili su se, kako je rekla direktorka „Delfija“ Vesna Mihajlović, naši najugledniji izdavači, među kojima su: Zavod za udžbenike i „Službeni glasnik“. Njihovi naslovi imaće popust od 20 odsto. Nataša Krstić iz Eurobanke, koja je generalni sponzor „Noći knjige“, izrazila je zadovoljstvo ovom saradnjom i najavila akciju „Veliko srce“, po kojoj će zajedno sa „Lagunom“ i Fondacijom Ana i Vlade Divac, biti otvorene dečje biblioteke u 14 obdaništa u Srbiji. Specijalno za ovu priliku biće objavljeno luksuzno izdanje hit trilogije „Pedeset nijansi“ - E. L. Džejms, roman „Solomonova pesma“ nobelovke Toni Morison, kao i novi bestseler Darije Haron „Miris ruže“.

PISCI DOMAĆINI
U „NOĆI knjige“ čitaoci će imati prilike da se druže sa svojim omiljenim piscima. Tako će domaćini u raznim knjižarama biti Ljubivoje Ršumović, Dragan Velikić, Ljubica Arsić, Miomir Petrović, Jovan Ćirilov, Igor Marojević, Mirjana Đurđević, Dejan Stojiljković...

Izvor: Večernje novosti
 
Top