NLB: Odluka o žalbi Cibone u utorak

Član
Učlanjen(a)
30.01.2010
Poruka
365
Žalba Cibone na povredu pravila u finalu NLB lige biće razmatrana kada se potvrdi da su Zagrepčani uplatili novčani iznos potreban za tako nešto.


Odmah po završetku kontroverznog finala NLB lige u kojoj je Partizan slavio trojkom Dušana Kecmana u poslednjim stotinkama meča Cibona je uložila žalbu zbog materijalne povrede pravila igre.

Hrvati ne spore da je Kecman na vreme uputio loptu ka košu već smatraju da sudije nisu smele da dozvole nastavak igre posle Bogdanovićevog pogotka, jer su na teren istrčali trener i pomoćni trener Cibone, povređeni Marin Rozić u civilu, kamerman...

"Igra ne može da se nastavi ako se u terenu nalaze oni kojima tamo nije mesto. Cibona je trebalo da dobije tehničku grešku, a Partizan dva slobodna bacanja i loptu sa strane" izjavio je sportski direktor lige Danko Radić, a prenosi Sportal.hr.

Rukovodstvo NLB lige potvrdilo je da je primilo žalbu Cibone i da će je stručna komisija predvođena direktorom lige Josipom Bilićem, razmatrati tek u slučaju da dobiju i potvrdu da su Zagrepčani uplatili novčani iznos potreban za tako nešto, piše Košarka.hr.

Prema najnovijim informacijama, odluka će, umesto kako je prethodno najavljeno za danas, ipak biti donešena sutra.

Ovo je verovatno samo formalnost, jer osim katastrofalne finansijske situacije u klubu, i sami zvaničnici zagrebačkog kluba su priznali da je "teško očekivati preokret u celoj situaciji".
 
Natrag
Top