NLB Liga 2010/2011

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Crnogorci bi još jedan tim u NLB ligi!?

Odavno je poznato da NLB ligu sledeće sezone neće igrati češki Nimburk, a iako Roman Lisac nagoveštava konačan ulazak makedonskog tima, za upražnjeno mesto, prema nekim informacijama, apliciraće još jedna ekipa - barski Mornar!?

00047867.jpg


Izraelski Makabi je bio aktuelan jedno vreme, a MZT iz Skoplja ne zadovoljava infrastrukturne uslove, pa će i ovaj pokušaj Makedonaca da uđu na "Jadran" ostati u domenu želja. E, sada, kako Sport prenosi reči trenera i suvlasnika Mornara, Đorđija Pavićevića, "ovaj klub ima 150.000 evra za kotizaciju, a spreman je da igra po pravilima i pokaže ozbiljnost".
- Ozbiljnost se, kada je Mornar u pitanju, ogleda u organizaciji, ali i rezultatima. U Crnoj Gori smo drugi klub, takmičimo se i u Balkanskoj ligi gde imamo priliku da se plasiramo na fajnal-for. Razvijamo igrače... Sve smo dobro proračunali i pojačaćemo se. Znam da ime nije atraktivno, ali setite se, dvorana u Baru uvek je bila puna - rekao je Pavićević.


(sportal.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Makabi i Efes u NLB, Lisac bi Makedonce

Predhodnih dana po medijima se pisalo da izraelski Makabi želi u NLB ligu. To i dalje ostaje, a novost je da iste ambicije ima i turski Efes Pilsen.

nlb-logo-115866120100610175530.jpg


Direktor Jadranske lige Roman Lisac ima želju da iduće godine u NLB nastupaju Makedonci.
''Već nekoliko godina želimo u ligi Makedonce i time bismo zaokružili ideju koju smo imali kada je liga osnivana. Želimo da zatvorimo 22–milionsko tržište, kako komercijalno, tako i geografsko. Lepo je videti da su klubovi poput Efesa i Makabija pokazali želju da nam se priključe, ali glavni cilj nam ostaju Makedonci. Videćemo da li će neki klub doći do traženog nivoa i obezbediti budžet,'' kaže Roman Lisac.

Makabi je već nastupao u NLB ligi, u sezoni 2002/03.
''Makabi će najpre morati da reši situaciju u domaćem prvenstvu jer mora da dogovori nastup od doigravanja ili nešto slično. U suprotnom će teško moći da igraju paralelno tri takmičenja.''

Kod Efesa je situacija neizvesna.
''U Turskoj se sprema zakon o zabrani reklamiranja alkohola na svim nivoima, a glavni sponzor kluba je pivara'', završio je Lisac.


(sportske.net)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Lisac: Srbija da plati 150.000 evra za četvrti klub

EVROLIGA je promenila sistem kvalifikacija za sezonu 2011/2012, u kojima će i dalje učestvovati 16 klubova, ali ovog puta podeljenih u dve grupe po osam.
Pobednici dva fajnal-ejt turnira, smeštena u četiri dana takmičenja, izboriće učešće u elitnom klupskom takmičenju.

NLB liga je zadržala dva mesta u kvalifikacijama za Evroligu, koja će pripasti Budućnosti i Krki, osim u slučaju da slovenački tim ne izbori direktan plasman pobedom u bodovnoj trci sa Olimpijom.

sp-lisac_310x186.jpg


Inače, generalni menadžer NLB lige Roman Lisac kaže za „Novosti“ da ne može biti uvažen zahtev KLS da se preispita odluka da četvrti klub iz Srbije plaća 150.000 evra za nastup na Jadranu.


(sportal.rs)
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Deset godina NLB lige...

Do kraja ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja, regionalne košarkaške lige ostalo je samo dva dana takmičenja, a Roman Lisac, izvršni direktor NLB lige, s ponosom kaže da je zadovoljan učinjenim u deset godina dugoj istoriji. Lisac se u intervjuu za slovenačku ekipa.org osvrće i na same početke pa se, između ostalog, priseća i "kako na zadarski aerodrom u prvoj sezoni nije mogao da sleti srpski avion sa košarkašima Crvene zvezde!"

00049212.jpg


Finalni turnir kreće u utorak u ljubljanskoj dvorani "Stožice", a trofej ćetvrti put za redom brane košarkaši Partizana. Lisac analizira deset godina projekta koji je odavno postao prepoznatljiv u svetu košarke...
- Posle deset godina i dalje plivamo maraton. S obzirom na situaciju koja vlada u svim oblastima života, mislim da smo postigli mnogo. Dosegli smo visok nivo. Veliko je interesovanje za ligom, a mnogi i dalje misle da je marketinški trik priča o povratku Makabija. Nisu to samo glasine. Čelnici tima iz Tel Aviva će biti na Fajnal-foru, sa ozbiljnom pričom oko novog učešća. Osim njih tu su i istanbulski Efes, o mogućem učešću se raspituju i Bugari. To me raduje, a na početku smo hteli da napravimo ligu sličnu onoj u staroj SFRJ, koja je bila jedna od najboljih u Evropi. E, sada, ko će dobiti pozivnicu... To će odlučiti Bord, ali interesovanje Makabija znači - rekao je Lisac.

Ubrzo će se organizovati i Skupština lige na kojoj će se verovatno raspravljati i o imenu ekipe koja će zameniti češki Nimburk.
- Skupština ima samo jednu tačku dnevnog reda - usvajanje finansijskog izveštaja. Ipak, zbog jubileja želimo da protekne brzo i lepo, a svakako da ćemo na njoj da analiziramo ponude Makabija, Efesa, Bugara i Makedonaca.

Nekoliko godina Lisac najavljuje i Drugu regionalnu ligu...
- Kada je Druga liga u pitanju, zanimljivo je da o njoj pričaju oni koji nisu hteli ni da igraju u sadašnjoj! Ipak, inicijativu bi trebalo da pokrenu savezi, jer mi ne želimo da se ponovi situacija kao što je pratila osnivanje i rast aktuelne lige. Bilo je previše konflikta, a to nam ne treba - rekao je između ostalog za ekipa.org Roman Lisac, najavivši mogućnost da od sledeće sezone Liga ima novog generalnog sponzora (ugovor sa NLB bankom ističe ovog leta).


(sportal.rs)
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
NLB: Bitka za brilijant!

NLB: Bitka za brilijant!


Vlade Jovanović, Dejan Radonjić, Aleksandar Džikić. Trenere Partizana, Budućnosti i Krke vezuje jedno ime - ime Duška Vujoševića.

v203589p0.jpg



Upravo će se te tri ekipe, uz ljubljansku Olimpiju, u utorak boriti za plasman u finale jubilarnog, desetog izdanja regionalne košarkaške lige.

A, učenike (Jovanovića, Radonjića I Džikića) će uživo gledati upravo Duško Vujošević.

Partizan mt:s probaće da se po peti put uzastopno domogne šampionskog prstena. S tim što će ovog puta prstenje u sebi imati i brilijant!

To je saopštio direktor NLB lige Roman Lisac na zajedničkoj konferenciji za novinare u velelepnoj ljubljanskoj dvorani Stožice, koja prima 12.400 gledalaca.

"Ovaj prsten ni po čemu ne zaostaje za onim koje dobijaju pobednici NBA lige", rekao je Lisac.



v203589p1.jpg



Na konferenciji su izostali samo predstavnici Budućnosti, čiji se dolazak u glavni grad Slovenije očekuje tokom dana.

Podgoričani su prva prepreka Partizanu na putu do novog trofeja (utorak, 18.00).

Trener crno-belih Vlade Jovanović rekao je da dve ekipe gaje sličan stil igre i da zato ne očekuje iznenađenja.

"Dejan (Radonjić) i ja smo dugogodišnji saradnici Duška Vujoševića i njegov trag se vidi u igri oba tima. Motivacija, trenutna inspiracija i dodatna energija cele ekipe biće presudni za pobedu", rekao je Jovanović.

Kapiten Petar Božić primetio je da je ove sezone liga bila "nikad neizvesnija i izjednačenija" i da mu je zato dodatno drago što je Partizan osvojio prvo mesto.

"Došli smo ovde sa maksimalnim ambicijama, naravno, svesni da će nam put do cilja biti težak zbog kvaliteta ostalih ekipa", rekao je "profesionalni dizač trofeja".



v203589p2.jpg



Slovenačke ekipe Olimpija i Krka odlučiće drugog učesnika finalne utakmice (četvrtak, 20.45).

U Krki kažu da "znaju da mogu" i da se ne zadovoljavaju samo učešćem na završnom turniru.


"Došli smo dovde i nećemo stati, nemamo ni razloga da stanemo. Sa Olimpijom smo ove sezone odigrali tri utakmice na jednu loptu. Znamo da možemo, hoćemo i cele sezone nemamo straha da maštamo o uspehu. Ako prestaneš da maštaš, sklanjaš se od nevolje, a takvima nije mesto među nama"
, bio je slikovit Džikić.

U Olimpiji su svesni bremena favorita i od te uloge ne beže.


"Igramo u svojoj dvorani, pred svojom publikom, na nama je odgovornost, ali i motiv da osvojimo trofej. Mi od toga ne bežimo, ali nas čeka dug put. Igramo protiv kvalitetne ekipe, dobro vođene, koju krasi timski duh. Mi to nemamo, ali šta je tu je. Zdravi smo i spremni da pobedimo"
, rekao je trener Olimpije Jurij Zdovc.

Do sada je prodato 9.000 kompleta karata (polufinale i finale).


Najavljen je dolazak brojnih skauta NBA timova, kao i legendi košarke sa ovih prostora: Saše Đorđevića, Predraga Drobnjaka, Miloša Vujanića (kome je nedostajala sreća da bude aktivni učesnik F4)...


(izveštač MONDA iz Ljubljane Predrag Vujić, foto: MN Press)


 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
NLB: Olimpija izaziva Partizan

sp-gist_310x186.jpg


Istorija se ponovila Partizan je ponovo u meču gde nema popravnog pokazao zašto je godinama najbolji ne samo u regionu već i šire. Budućnost je bila više nego tvrd orah, bili su Podgoričani na pragu senzacije, ali nisu izdržali. Potvrdila se teorija da su minimalne šanse da šampiona Srbije izgubi u neizvesnim završicama. Ponovo je fortuna pogledala Humsku i poslala crno-bele u sedmo uzastopno finale na Jadranu, u kojem će se crno-beli sastati sa domaćinom turnira Olimpijom.

Ljubljančani su u drugom polufinalu savladali šampiona Slovenije Krku iz Novog Mesta rezultatom 67:57 (14-11, 16-17, 22-15, 15-14), ponajviše zahvaljujući Saši Ožboltu, koji je sa 19 poena predvodio "zmajčeke", dok su kod izabranika Aleksandra Džikića jedino Dragić (13) i Pavić (10) imali dvocifreni košgeterski učinak.

POMETNjA DUMARSA
Veliki broj poznatih ličnosti iz sveta sporta se pojavilo u prestonici Slovenije. Najveću pometnju je napravio NBA legenda Džo Dumars, koji je svojim pojavljivanjem naterao sve prisutne fotoreportere da potrče da uslikaju nekadašnju zvezdu.

Pored Dumarsa u dvorani su se pojavili i nekadašnji reprezentativac naše države Zoran Savić, te predsednik Partizana Predrag Danilović, MIloš Vujanić, Predrag Drobnjak. Velika zvezda Splita Petar Skansi je stigao da vidi koliko mogu srpski i crnogorski klub, kao i Italijan Klaudio Koldebela. Ni slovenački premijer Borut Pahor nije propustio polufinalne duele.


(novosti.rs)
 
Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Finale NLB za sve ukuse

Finale NLB za sve ukuse


Finalisti Fajnal-fora NLB lige Partizan i Olimpija hvale drugu stranu, ali se i nadaju slavlju u punim Stožicama.

v203827p0.jpg



Svi su očekivali, svi su se nadali, svi su priželjkivali i desilo se. Za šampionski prsten NLB lige (obogaćen brilijantom) u četvrtak će se boriti Partizan mt:s i Olimpija.

Ljubljančani imaju veliku želju, veliki motiv da svrgnu četvorostrukog uzastopnog prvaka regiona. Partizan, pak, ne želi da tek-tako prepusti tron.


Dakle, postoje svi uslovi da u četvrtak uveče gledamo žestok okršaj dve evroligaške ekipe.


"Biće to sudar dva različita koncepta igre. Olimpija igra široko, forsira šut spolja, mi igramo na unutra. Očekujem uzbudljivo finale"
, rekao je trener crno-belih Vlada Jovanović.

"Olimpija je kompaktna ekipa i ima nekolicinu igrača reprezentativnog kalibra. Saša Ožbolt je u odličnoj formi"
, odgovorio je Jovanović na pitanje od koga se najviše plaši iz redova domaćeg tima.

Iskustvo igranja ovakvih mečeva, gde odlučuju i živci, nije stran košarkašima Partizana. Ali, Jovanović, napominje da nema mnogo takvih igrača u sadašnjem sastavu i da ostali uče i stasavaju.


"Probaćemo da ovi stariji i iskusniji igrači budu faktor stabilnosti. Videćemo da li ćemo uspeti".


Dušan Kecman je prošle sezone dao ludu trojku kojom je Partizanu doneo četvrtu uzastopnu titulu vladara regiona.


Protiv Budućnosti u polufinalu nije se upisao u strelce. Logično je očekivati da ga krene u finalu.


"Olimpija je imala odličnu sezonu i u Nlb ligi i u Evroligi. Igra pred svojom publikom. Nadam se da ćemo se odmoriti i igrati bolje nego u polufinalu"
, rekao je Kecman.

Ljubljančani silno žele, a kažu i da mogu do trona. Uz maksimalan respekt prema Partizanu.


"Pamti se samo pobednik. Učinićemo sve da pobedimo Partizan, iako nam ne leži njegov stil igre. Ipak, verujem da možemo da pobedimo Partizan. Biće to jako dobro finale"
, rekao je trener Olimpije Jurij Zdovc.

Vladimir Boisa kaže da će presuditi veći motiv.


"Partizan je odlična ekipa, igra agresivno u odbrani. Ali, mi igramo kod kuće i moramo da pokažemo da želimo više da pobedimo nego protivnik".


Organizatori očekuju punu halu. U prodaji je ostalo još oko 2500 karata.


(Izveštač MONDA iz Ljubljane Predrag Vujić)


 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Finale NLB lige

NLB: Partizanova šaka puna prstenja

Puna šaka dijamanata! Košarkaši Partizana MTS osvojili su petu NLB ligu u nizu i još jednom potvrdili da su najbolji tim u bivšoj SFRJ. I pored velikog osporavanja tokom cele sezone, crno-beli su, sa novim timom i trenerom početnikom u seniorskoj konkurenciji Vladom Jovanovićem, nastavili tradiciju trijumfa na finalnim turnirima regionalne lige. Uspeh Beograđana dobija na značaju pošto su u finalu savladali evroligaša Olimpiju u njenim "Stožicama", Olimpija - Partizan MTS 74:77 (23:26, 16:17, 19:22, 16:12).

00049502.jpg


Partizan ne silazi sa jadranskog prestola od 2007. godine. Pet titula za punu šaku nakita. Na redu je druga ruka...

(sportal.rs)



Slovenci: "Srpska jedra, hrvatski vetar"


Slovenački mediji smatraju da su hrvatski arbitri pogurali moćnijeg. Zdovc ih optužuje da su dopustili tuču, igrači razočarani. Olimpija bila spremna na slavlje, poraz im zaista teško pao...

olimpija34679020110422035459.jpg


Jutrošnje "Delo" konstatuje da je pobedio "moćniji tim, kome su hrvatske sudije dale vetar u leđa, dopustivši da se igra po Partizanovim notama".

Navodi se neujednačen kriterijum, sa čim se slaže i trener Zdovc.
"Bila su dva potpuno različita kriterija suđenja, nijednog trenutka se nije osećalo kao da igramo kod kuće. Partizan igra čvrsto, a sudije su ga pustele da igra i preko granice prekršaja. Ovo je bilo naše prvo finale i nedostajalo nam je iskustvo, razočaran sam zbog poraza jer sam očekivao titulu", prenosi portal "kosarka24.com", reči trenera Olimpije.

Ilijevski dodaje da je Olimpija držala Partizan u šahu, ali da su se crno - beli izvukli.

"Ekipa" je realnija, navode da je Partizan "nesporni vladar takmičenja" i da je presudilo iskustvo šampiona u ovakvim završnicama.
"Dnevnik" navodi da su Srbi uništili snove "Olimpije", a navodi se da su domaći navijači imali mnogo primedbi na suđenje i da je na kraju bilo napeto.
Suđenjem se bave i "Ljubljanske novine", ali navode da su "Grobari" bili velika pomoć Partizanu u "Stožicama".


(sportske.net)
 
Član
Učlanjen(a)
21.01.2010
Poruka
174
Makabi ponovo u Jadranskoj ligi

Košarkaši Makabija sledeće sezone će se vratiti u regionalnu NLB ligu pošto je u utorak dogovor konačno postignut.


1464274964dbff10dabcb7356052694_orig.jpg




Izraelci su učestvovali u drugom izdanju regionalne lige u sezoni 2002/03, kada su u finalu poraženi od Zadra.
Iako je dogovor postignut, on nije još uvek potpisan, a to će se zvanično desiti predstojećeg vikenda na ‘fajnal foru’ Evrolige u Barseloni.
Čelnici tima iz Tel Aviva su bili gosti na završnom turniru NLB lige u Ljubljani i veći deo vremena su proveli sa vodećim ljudima “Sidra” i regionalnog takmičenja i praktično precizirali stvari za narednu sezonu.

Spisak učesnika narednog izdanja NLB lige, u kojem će titulu ponovo braniti Partizan, biće poznat do 15. jula, kada će se odlučiti i ko će dobiti specijalnu pozivnicu za učešće.

Izvor: B92
 
Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top