Njemački energetski div stiže na hrvatsko tržište?

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Njemački energetski div stiže na hrvatsko tržište?





Danas.hr 30.05.2011.

0158007.48.jpg

Njemački energetski div E.ON Ruhrgas zainteresiran je za ulazak na hrvatsko tržište opskrbe plinom. Vlada je već s njima održala prvi sastanak na tu temu. 'E.ON je iskazao ozbiljan interes za dolazak u Hrvatsku', rekao je potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević.

Njemačka tvrtka E.ON Ruhrgas zainteresirana je za ulazak na hrvatsko tržište opskrbe plinom, potvrdio je za Novi list potpredsjednik Vlade zadužen za investicije Domagoj Ivan Milošević, napominjući kako je prvi, inicijalni sastanak na tu temu s E.ON-om već održan, dok se sljedeći očekuje uskoro.

"E.ON je na našem prvom sastanku iskazao ozbiljan interes za dolazak u Hrvatsku. U svijetu ponovno u prvi plan dolazi plin, pa i velike tvrtke poput E.ON-a pokazuju interes za nove projekte", kazao je Milošević.

Javi li se E.ON hrvatskoj Vladi s konkretnijim prijedlozima, INA će, odnosno njena tvrtka "Prirodni plin", prvi put dobiti konkurenciju. Na pitanje jesu li inicijalni razgovori s E.ON-om potaknuti višemjesečnim sukobom Vlade i MOL-a oko INA-e, Milošević je odgovorio niječno, napominjući kako to nema veze jedno s drugim.

Činjenica je, međutim, da Vlada, koja od INA-e, odnosno MOL-a još nije otkupila tvrtku "Prirodni plin", upravo sada, u jeku bitke za INU, u Hrvatsku dovodi konkurenciju MOL-u.
 
Natrag
Top