Niz napada u Osijeku: Izvukli vozača iz busa i kamenjem mu razbili glavu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Niz napada u Osijeku: Izvukli vozača iz busa i kamenjem mu razbili glavu





Agencija Vlm|Danas.hr 26.03.2011.

0426007.48.jpg

Četvorica mladića u Osijeku brutalno su pretukla vozača (47). Čovjek leži na infuziji na Traumi osječkog KBC-a, a napad se dogodio samo par dana nakon što su brutalno pretučeni vozač tramvaja i kontrolor u osječkoj Retfali.

Samo par dana nakon što su brutalno pretučeni vozač tramvaja i kontrolor u osječkoj Retfali, u petak u noći kamenjem po glavi izudaran je vozač autobusa Adam Č. (47).

''Dvije djevojke i dva mladića zamolili su vozača da ih odveze do okretišta tramvaja kako ne bi morali pješačiti. Čovjek je pristao da bi ga ondje iz autobusa izvukla četvorica i kamenjem udarala po glavi! Adam, koji ima dvoje djece i suprugu, danas ima podljeve na glavi, leži na infuziji na poluntenzivnom odjelu Traumatologije osječkog KBC-a, ne može ni razgovarati normalno. Dok s našim vozačima u vozilu ne bude uniformirani policajaca, mi ne vozimo'', ogorčen je direktor GPP-a
Igor Medić, kojemu su samo tijekom ovog tjedna pretučena tri djelatnika.

Vozač tramvaja i kontrolor karata napadnuti su na drugom kraju grada u Retfali. U posljednjih par mjeseci, pak, bilo je 10 napada, a sudski procesi u pravilu su završavali okrivljavanjem vozača koji su se branili.


''Vandali se oslobađaju jer su maloljetni, jer im tata ili mama ne rade, uz opasku - on to više raditi'', kaže
Stjepan Knežević, koji je bio napadnut 2009. godine.

Zbog učestalih napada i sramotnih sudskih presuda, vozači će put ministra pravosuđa
Dražena Bošnjakovića, a spremni su tramvajima i autobusima na pet minuta blokirati promet u Europskoj aveniji u Osijeku kako bi upozorili na opasnosti svoga posla.

Nakon brutalnog napada četvorice mladića na vozača autobusa koji se dogodio u petak na Zelenom polju, uprava je odlučila ukinuti noćne linije tramvaja i autobusa.






 
Natrag
Top