Niti sljedeća godina neće nam biti ništa bolja!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Niti sljedeća godina neće nam biti ništa bolja!




Danas.hr 14.07.2011.


0244007.48.jpg

Većina građana ne očekuje znatno poboljšanje životnih uvjeta u slijedećih godinu dana, pokazalo je istraživanje GfK Barometara u lipnju. Tek oko 6 posto kućanstava ima nešto bolju financijsku situaciju nego prije godinu dana, a 45 posto kućanstava smatra da su ostali na istom.

Gotovo polovina kućanstava je trenutno u lošijem financijskom stanju nego prije godinu dana. Kućanstva koja se nadaju malo boljoj gospodarskoj situaciji najmanje su zastupljena u Slavoniji (samo 5%) a najviše u Zagrebu (14%).

Stanje u proteklih godinu dana najlošije su ocijenili ispitanici u Lici, Kordunu i Banovini te Istri, Primorju i Gorskom Kotaru. Čak više od 50% kućanstava navodi da im je financijska situacija lošija nego prošle godine.


Većina vjeruje da će sljedeća godina biti slična


Ipak, građani u 14 posto kućanstava se nadaju da će im u sljedećoj godini financijska situacija biti barem malo bolja.

Oko 53 posto kućanstava procjenjuje da će im financijska situacija ostati približno ista, a čak 29 posto kućanstava ocjenjuje da će im biti lošije.

U Slavoniji čak 56 posto kućanstava jedva spaja kraj s krajem

Istraživanje je također pokazalo da se u Hrvatskoj najviše zadužuju kućanstva u Slavoniji i sjevernoj Hrvatskoj (oko 10%), a tu čak 56 posto kućanstava jedva spaja kraj s krajem.

Za trošenjem ušteđevine poseglo je najviše kućanstava u Zagrebu s okolicom i Dalmaciji (po 14%).

Kućanstva koja smatraju da neće moći štedjeti najviše su zastupljena u sjevernoj Hrvatskoj, Slavoniji i Dalmaciji – po oko 69% u svakoj regiji.
 
Natrag
Top