Ništa od čišćenja Palićkog jezera

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ništa od čišćenja Palićkog jezeraSUBOTICA - Preduzeće „Park Palić“ pre nekoliko dana obustavilo je javnu nabavku za izmuljavanje Palićkog jezera, jer su u dve dobijene ponude dobili rokove za izvođenje radova, koji su kraći od rokova koji su dobijeni po ugovoru o sufinansiranju.

[SIZE=+0]Od 16 preduzeća, koja su otkupila tendersku dokumentaciju, stigle su dve ponude za izvođenje radova na izmuljavanju jezera od preduzeća „Akvamount servis“ iz Beograda i „Ćuprija“ iz Ćuprije.


jezero_620x0.jpgTada su otvorene ponude za javnu nabavku za prvu fazu radova na sanaciji Palićkog jezera, čija je vrednost premašivala 130 miliona dinara i koja predviđa aktivnosti na izmuljivanju, remedijaciji i izgradnji kaseta za odlaganje mulja.

Dobijeni rokovi su kraći od onih koje smo mi dobili po ugovoru o sufinansiranju, te smo tender morali da obustavimo - objašnjava Goran Gabrić, direktor preduzeća „Park Palić“. - Sada je važno da aneksiramo ugovore o finansiranju ovog velikog posla sa Pokrajinskim sekretarijatom za zaštitu životne sredine i Ministarstvom za energetiku i zaštitu životne sredine, kako bismo mogli da ponovo raspišemo javnu nabavku i sledeće godine završimo ovaj značajan projekat.

[SIZE=+0]Stručnjaci su kao najbolje rešenje preporučili izmuljavanje bisera panonske ravnice, kao najbolje rešenje za spas biljnog i životinjskog sveta u jezeru, posle katastrofalnog pomora ribe pre nekoliko godina. Takođe je neophodno i za ponovno dobijanje čiste jezerske vode, pogodne za kupanje, bez koje nema razvoja turizma.


Izvor:
Novosti.rs[/SIZE]
[/SIZE]
 
Natrag
Top