Нишки С П О Р Т

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Odbojkaši Niša pobedili Obilić

Autor: Ljubica Stojanović



t_normal_NIS_Vojvodina-Nis_11.jpg
foto: okvojvodina.org

NIŠ - Odbojkaši Niša pobedili Obilić rezultatom 3:2 (25:20, 23:25, 25:16, 24:26, 15:13) u 17. kolu Prve lige. Posle ovog kola Niš i dalje van „opasne zone“.
Niš: Pejčić 2, Adamović 17, Perić, Šošić, Rajković, Petković 10, Milanović 23, Nečevski 7, Stojković 18, Ristić, Kostadinović (libero).
Obilić: Maksimović 2, Antić 7, Pajević 8, Majstorović 15, Karić 5, Kiković (libero), Jovanović R 12, Živković 5, Bunijevac 3, Drobnjak 6, Delić, Jovanović.


Odbojkaši Niša su za malo izgubili dobijeni meč. U prvom setu niški odbojkaši su odigrali mnogo bolje od protivnika iako su pravili više grešaka. Od početka su vodili i do kraja seta zadržali prednost. U drugom je došlo do pada koncentracije i grešaka u napadu. Niš je vodio 21:15, ali je na kraju izgubio sa 25:23. Druga i najbolja slika je viđena u trećem setu, kada je Niš od početka vodio i imao visoku prednost. Očekivalo se da u četvrtom završi posao i uzme 3 boda neophodna za opstanak, ali to se nije desilo. Obilić je igrao dobro u odbrani, pa su zasluženo osvojili taj set i tako imali bar bod u džepu.
Poslednji set je doneo najviše uzbuđenja jer je Obilić na tehničkom tajm-autu vodio sa 8:5, a imali su gosti i vođstvo od 11:6 najviše zahvaljujući greškama Niša. Na sreću domaćina, to nisu i iskoristili. Niški odbojkaši su na servis tehničara Aleksandra Pejčića doši do izjednačenja i vođstva. Obilić je uspeo da preokrene na 13:12, ali svojom greškom i odličnim napadom kapitena Marka Adamovića Niš je došao do još jedne pobede.
- U svim setovima, osim prvog, bilo je napeto i neizvesno. Publika je mogla da uživa, a mi na klupi i tereni smo se mnogo nervirali. Obilić igra sjajno u odbrani, znali smo da nećemo moći servisom da napadamo mnogo. Poene smo dobijali teško, bilo je puno grešaka. To ćemo narednih dana da popravimo – rekao je Žarko Stojadinović, trener Niša.
Niš je ispustio priliku da se na bod odvoji od Crnokose i tako olakša sebi završnicu u Prvoj ligi. U narednom meču Niš gostuje Kleku, koji je vodeći na tabeli i u tom susretu mora da uzme bar bod.
- Bilo je dosta padova u napadu, ali smo odigrali borbeno. U petom setu smo prevazišli taj psihološki pad, što je jako važno. Trudili smo se dosta, videli smo da možemo sve kada hoćemo. Dosta smo grešili, ali smo osvojili bitna dva boda – rekao je Dejan Milanović, odbojkaš Niša.
Zahvaljujući bodu koji je Mladost iz Vranja uzeo ekipi Crnokose, Niš će ostati na osmom mestu tabele. Niški tim 22 boda, koliko i Crnokosa, ali sa boljim set količnikom.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
ГРАД НАСТАВЉА ДА УЛАЖЕ У СПОРТ


8_1189_867_sportxiiii.jpg
Градско веће усвојило је Програм финансирања потреба у области спорта са предлогом листе бодовања спортских организација Комисије за оцену програма у области спорта. За финансирање редовних активности спортских клубова опредељен је 31 милион динара. Програм финансирања потреба у области спорта сачињен је на основу критеријума и правилника Комисије за оцену програма у области спорта. После квалитативне селекције Комисије за оцену програма у области спорта одлучено је да редовне активности 54 нишка клуба буду финансиране на основу донетог Програма.

Градско веће донело је и решење којим се опредељују средства у износу од 72 милиона динара на годишњем нивоу, за стимулативно финансирање активности спортских организација на основу посебно исказаног интереса Града у области спорта. Половина ове суме, 36 милиона, опредељена је за прву половину године. После завршетка првенстава и подношења извештаја надлежној Управи, Градско веће определиће осталих 36 милиона динара.

Комисија за оцену програма у области спорта такође је на основу прописаних критеријума, конкурса и приложене документације одредила које ће посебне програме финансирати Град Ниш. За посебне активности опредељено је 17 милиона динара.

Иначе, ангажовањем градоначелника Ниша, компанија НИС-а одлучила је да у оквиру друштвено одговорног пословања финансијски помогне нишки рукомет - ЖРК Наиса и РК Наисус.

У прошлој години сва опредељена средства за спортске клубове исплаћена су у потпуности и у планираном року.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Sinđelić - Teleoptik na startu polusezone


Ljubica Stojanović

| Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 10.03.2011.
t_t_t_Sindjelic.jpg
Sinđelić - Teleoptik na startu polusezone

NIŠ - Fudbaleri Sinđelića dočekaće Teleoptik u 18. kolu Prve lige u subotu, 12. marta od 14h na stadionu Čair. Karta za zapadnu ložu je 100, a za ložu 200 dinara. Dame i deca ne plaćaju ulaz, a propusnice ne važe.
Posle 9 nedelja zimske pauze fudbaleri Sinđelića nastavljaju borbu u Prvoj ligi, a cilj je veći u odnosu na početak sezone. Posle uspešnog jesenjeg dela prvenstva, Sinđelić dočekuje nastavak takmičenja na četvrtom mestu i sa ambicijama da naredne sezone igra u Superligi. Ipak, fudbaleri Sinđelića nisu išli na pripreme van grada, a uslovi u kojima su trenirali su daleko od idealnih.
- Nismo isplatili u celosti igrače, niti smo bili na pripremama u zimskom periodu. To je bruka za ovaj klub. Rezultati iz jesenjeg dela nam daju za pravo da razmišljamo o plasmanu u Superligu, ali smo imali loše uslove za rad i biće teško. Igrači su dosta radili, vlada pozitivna atmosfera u timu – rekao je Zoran Pavlović, direktor kluba.
Ambicije su veće, ali nije i ulog. Klub duguje igračima tri plate (decembar, januar i februar), a stručnom štabu i više. Sredstva od Grada nisu stigla na račun, a odlukom Gradskog veća na predlog Komisije za sport, Sinđelić treba da dobije ukupno 5,5 miliona za prvu polovinu 2011. godine.
- Nema nikog da nam poželi sreću pred nastavak prvenstva. Treba predsednik i potpredsednik kluba da dođu pred igrače i da objasne situaciju u kojoj smo. Ulazimo u prolećni deo orni, a ostali treba da se stide jer ih ne zanima ni fudbal, ni Sinđelić ni Radnički. Razočarani smo, ali nastojaćemo da napravimo dobar uspeh na kraju sezone – rekao je Aleksandar Komadina, fudbaler Sinđelića.
Predsednik kluba Dragan Đorđević kaže da u klubu samo čekaju da se prebace sredstva iz Grada.
- Grad treba da nam prebaci sredstva koje je Veće usvojilo. Sve je potpisano, sve je završeno, samo još da nam se prebaci novac. Igrači to znaju, klub ne može da egzistira samo od novca koje Branislav Jovanović i ja obezbedimo od sponzora preko privatnih veza. Ne bi bilo problema u klubu da je Grad uplatio novac. Čim stigne, igračima će biti isplaćen dug. Ja sam u Beogradu, pa viđam igrače samo vikendom, dok ni Branislav Jovanović zbog Skupštine ne može stalno da bude tamo – rekao je Dragan Đorđević, predsednik kluba.
Prvi meč u prolećnom delu Sinđelić igra na Čairu protiv Teleoptika. U Beogradu je prošle godine Teleoptik pobedio sa 2:0 i tako naneo prvi od 4 poraza Sinđeliću.
- Meč protiv Teleoptika biće težak jer teren nije dobar za igru. Nama je cilj da budemo neporaženi kod kuće, a daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. U prolećni deo ulazimo spremniji nego jesenas i iskusniji za 6 meseci igranja u prvoj ligi. Psihički i fizički smo spremni, imamo dobra pojačanja, radili smo dosta. Nadam se da ćemo nastaviti niz od 8 utakmica bez poraza – rekao je Aleksandar Jovanović, kapiten Sinđelića.
Utakmica se igra u subotu, 12. marta od 14h na stadionu Čair. Karta za zapadnu ložu je 100, a za ložu 200 dinara. Dame i deca ne plaćaju ulaz, a propusnice ne važe.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037

Grad Nis: Pozitivno mišljenje EHF o rekonstrukciji hale Čair


17 March 2011

Delegacija Evropske rukometne federacije , na čelu sa predsednikom Takmičarske komisije Janom Tuikom pozitivno je ocenila rekonstrukciju sportske hale ''Čair'' tokom inspekcije radova na ovom objektu. Inspekcijskom nadzoru prisustvovali su , pored delegacije Evropske rukometne federacije i tehnički odgovorna lica koja su uradila i izvode projekat rekonstrukcije hale ''Čair'' kao i predstavnici rukovodstva Grada Niša.

Tehnička komisija EHF-a , tokom obilaska radova na rekonstrukciji sportske hale ''Čair'' povodom utvrđivanja činjeničnog stanja o ispunjavanju tehničkih uslova za održavanje Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine je izrazila veliko zadovoljstvo što se ideja o adaptaciji hale realizuje prema dogovorenom planu i projektu.

Predstavnik EHF-a Jan Tuik rekao je da je izuzetno zadovoljan što se, kako je rekao, na licu mesta uverio u poštovanje dinamike radova kao i svih dogovora koji su ranije postignuti i odnose se na projekat rekonstrukcije hale koja će ispuniti sve uslove za održavanje svetskih sportskih manifestacija. On je kazao da će EHF pratiti dinamiku radova i naglasio da su novim projektom rekonstrukcije otklonjeni svi nedostaci koji su primećeni prilikom prvobitnog obilaska hale.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović izrazio je zadovoljstvo što je Evropska rukometna federacija dala pozitivno mišljenje o rekonstrukciji hale posle obilaska objekta . On je potvrdio da će dinamika radova biti ispoštovana kao i sve pojedinosti iz projektne dokumentacije.

Posle obilaska hale ''Čair'' održana je i sednica Lokalnog organizacionog odbora za pripremu aktivnosti za realizaciju Evropskog prvenstva u rukometu 2012. godine u Nišu , kojoj su prisustvovali i članovi delegacije EHF-a. Tom prilikom predstavnik EHF-a Tuik i gradonačelnik Simonović potvrdili su da će radovi na rekonstrukciji biti završeni početkom jula i da će posle toga uslediti unutrašnje opremanje sportskog objekta.

Inače, predstavnici Rukometnog saveza Srbije , Organizacionog odbora Evropskog rukometnog prvenstva i EHF-a i ranije su informisani o tome šta je sve Grad Niš uradio kako bi bili stvoreni uslovi za održavanje Evropskog prvenstva u rukometu. Evropskoj rukometnoj federaciji , tom prilikom dostavljena je kompletna dokumentacija rekonstrukcije hale ''Čair'', uključujući i 3D projekciju. Za predstavnike Evropske rukometne federacije organizovana je i prezentacija rekonstrukcije sportske hale ''Čair'' tokom koje su nadležni iz preduzeća ''Nišprojekt'' delegaciju EHF-a upoznali sa svim detaljima projekta rekonstrukcije i adaptacije objekta. Prilikom izrade projekta rekonstrukcije sportske hale u Čairu uzete su u obzir sve primedbe i sugestije koje je dostavio Jan Tuik iz EHF-a.

Sportska hala u Čairu, posle završetka radova, biće spremna za održavanje najvećih sportskih takmičenja. To će biti reprezentativni sportski objekat koji će zadovoljiti visoke standarde za održavanje sportskih takmičenja i u kome će biti obezbeđena bolja komunikacija između organizatora, gledaoca, sportista i novinara.
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Rekonstrukcija stadiona Čair​

18.3.2011.

129_1300351575.jpg


U Sportskom centru Čair održana je prezentacija rekonstrukcije stadiona ''Čair'' u Nišu u prisustvu gradonačelnika Miloša Simonovića i njegovih saradnika , predstavnika FK Radnički i velikog broja sportskih radnika. Projekat su prezentovali nadležni iz projektnog centra ''Nišprojekt''.



Za rekonstrukciju stadiona "Čair" biće izdvojeno 925 miliona dinara, od čega će Grad i Ministarstvo izdvojiti po 10%, a ostatak će biti obezbeđen preko kreditne linije Fonda za razvoj Srbije.

Prema predviđenoj dinamici radova očekuje se da rekonstrukcija bude završena za 270 dana kada će Niš dobiti stadion po kriterijumima FIFE.

Glavnim projektnom predviđena je rekonstrukcija tribine na istočnoj strani za 6966 gledalaca, tribine na južnoj i severnoj strani za 9037 gledalaca kao i rekonstrukcija zapadne tribine za 2154. U poslednjoj fazi biće pokrivene istočna, južna i severna tribina.

Rekonstruisani stadion moći će da primi 18151 gledaoca uz dodatne VIP lože sa 120 mesta kao i ložu za medije sa 50 mesta.

Kod ulaza gledalaca na stadion predviđeni su automati sa elektronskim čitačima karata a maksimalno vreme izlaska gledalaca je 8 minuta, dok su preporuke FIFA 10 minuta. Za sve sportske manifestacije na stadionu svaki gledalac mora imati svoje sedište koje je numerisano a raspored sedišta na tribinama zadovoljava standarde FIFA.

Prema standardima FIFA prostor za igrače, službena lica i medije biće na istoj strani i zato istočna tribina kao novoizgrađena koja to omogućuje postaje primarna. U novom prostoru biće smeštene svlačionice za oba tima i sudije, ambulante, VIP loža sa posebnim ulazom i liftom, prostorije za novinare i press sala, kafe restoran, prostorija za antidoping kontrolu, sala za režiju i TV prenose, kao i poseban prostor za reportažna kola.

Kako to nalažu propisi FIFA, fudbaleri će autobusima ulaziti u prostor unutar istočne tribine, tako da neće biti mogućnosti da igrači imaju fizički kontakt sa navijačima. Takođe, poseban parking unutar tribina planiran je i za vozila sudija i delegata. VIP zvanice će imati svoj podzemni parking, što omogućava posetu i najviših državnih zvanica i gostiju.

Za igrače i službena lica predviđen je poseban pešački i ulaz za 2 autobusa za igrače. Sa parking prostora ulazi se u zajednički prostor, miks zonu, koji je povezan sa izlaskom na teren i salom za konferencije za novinare. Za igrače su predviđene dve iste svlačionice za domaću i gostujuću ekipu.

Prostor za antidoping kontrolu sastoji se od 2 prostorije sa zasebnim sanitarnim blokom.

Prostor za pružanje prve pomoći direktno je povezan sa miks zonom, odnosno terenom i parkingom sa vozilom prve pomoći.

Za VIP posetioce predviđen je poseban pešački i auto ulaz sa zasebnim parking prostorom za putnička vozila i ovaj ulaz je preko miks zone povezan sa salom za konferencije za novinare. VIP loža ima kapacitet od 120 mesta.

Za predstavnike medija predviđen je poseban ulaz sa prijemnim odeljenjem gde se obavlja akreditacija svih predstavnika. Medijski blok ima sopstveni sanitarni blok. Iz ulaznog prostora prilazi se sali za pres konferencije koja je povezana sa miks zonom zbog intervjuisanja takmičara pre i posle utakmice. Pres sala može se koristiti i van vremena odigravanja utakmica i takmičenja. Za novinare je predviđena i posebna prostorija za rad i slanje izveštaja sa velikim brojem telekomunikacijskih veza. Za fotografe je predviđena posebna prostorija sa kasetama za smeštaj i čuvanje opreme. Projekat predviđa i mesto za reportažna kola za TV prenose sa prostorijom za režiju. U sklopu ovog prostora nalaziće se i kabina za upravljanje semaforom i razglasom i kabine za komentatore. Salon za medije ima mini bar i može se koristiti i van utakmica kao novinarski klub. Prostor za medije povezan je i sa prostorijama uprave stadiona.

Niški stadion izgrađen je 1963. godine i u taj objekat nije ulagano poslednjih 30 godina. Posle rekonstrukcije niški stadion dobiće sasvim novi izgled i biće rekonstruisan po stndardima FIFA.

Posle izgradnje otvorenih bazena i rekonstrukcije hale ''Čair'' kao i potpunom rekonstrukcijom stadiona u ''Čairu'', Niš će dobiti jedinstveni sportski kompleks. Izgradnjom svih ovih objekata Niš će obnoviti i završiti izgradnju kompletne sportske infrastrukture.


Izvor: www.betaoms.com/

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

sp-cair_620x0.jpg


sp-cair12_620x0.jpg
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
logo.png

O klubu


29.10.1986. godine, osnovan je Streličarski klub „Niš“. Bio je to jedan od prvih, ali i veoma značajnih koraka u razvoju streličarskog sporta u Nišu a i mnogo šire, jer je u to vreme bio jedini klub koji je negovao ovaj drevni i olimpijski sport južno od Beograda.
Sve je počelo tri godine ranije kada su Mihajlo i Miljko Čolović sa grupom dece zainteresovane za streličarstvo oformili Streličarsku sekciju pri DFK MZ „12. Februar“ i dobili salu za trening u OŠ „Vuk Karadžić“. Nekoliko meseci kasnije, u kontaktu sa članovima tadašnjeg SK „Crvena zvezda“ stiču i prva stručna znanja o ovom sportu, a nešto kasnije u bliskoj saradnji sa SK „Pančevo“ još dublje su pronikli u tajne ove plemenite veštine.
Počinje se i sa organizovanjem turnira, najpre na lokalnom nivou a već februara 1986. godine održan je prvi FITA Indoor turnir na kome je učestvovalo 25 takmičara među kojima su bili i streličari iz Osijeka, Novog Sada i Pančeva. On je održan u sali OŠ „Vuk Karadžić“ u čast Dana MZ „12. Februar“ a povodom sećanja na bekstvo logoraša iz Logora na Crvenom Krstu. Ovaj turnir kasnije je postao tradicionalan. Istovremeno počinju da se organizuju i turniri na otvorenom.
Niški streličari Mihajlo i Miljko Čolović i Drago Poledica marta meseca 1985. godine nastupili su na dvoranskom Prvenstvu Jugoslavije u Kamniku. Već naredne, 1986. godine, Nataša Mijailović u, konkurenciji pionirki, i Mihajlo Čolović, u konkurenciji veterana, doneli su sa Prvenstva Jugoslavije u Kamniku zlatnu i bronzanu medalju.
Prva iz Kluba u dresu reprezentacije Jugoslavije nastupila je Svetlana Jovanović (sada Nikolić) 1988. godine na Prvenstvu Balkana u Rijeci. Tri godine kasnije, na Prvenstvu Balkana u Varni Zorica Vuković prva iz Kluba postavlja novi FITA Star rekord Srbije i istovremeno osvaja značku za 1100 krugova (koju inače dodeljuje FITA), a već nekoliko dana kasnije popravlja svoj rekord i zahvaljujući ovim rezultatima ulazi u izbor za najbolju sportistkinju Niša za 1991. godinu.
Uspon Kluba se nastavlja i naredne, 1992. godine. SK „Niš - Frimoni“ dobija Priznanje kao jedan od deset najuspešnijih klubova u Nišu.
Na prvenstvima države tokom ovih godina naši članovi su u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji osvojili preko sto zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja a na turnirima iz kalendara Saveza više stotina odličja.
Konstantni kvalitetni rad u Klubu i veliki entuzijazam koji je oduvek krasio članove donosili su vredne rezultate, a oni su najuspešnijima obezbeđivali mesto u reprezentaciji države. Bratislav Perić, Dragoslav Marković, Svetlana Nikolić, Zora Vuković, Jovana Kostić, Milenko Jovanović, Ivan Tasić, Ivan Đuričić, Slobodan Matić i Nikola Prodanović nastupili su jednom ili više puta u sastavu reprezentacije i branili njene boje na Prvenstvu Balkana, Evropskom Gran priu, Svetskom kupu, Svetskom Indoor prvenstvu, Evropskom prvenstvu, Univerzijadi i Svetskom univerzitetskom prvenstvu.
U Klubu se oduvek posebna pažnja posvećivala stručnom radu. Trener Miljko Čolović, počev od 1987. do 1989. godine, pohađao je i sa uspehom završio Međunarodni kurs olimpijske solidarnosti za jugoitočnu i istočnu Evropu koji su organizovali MOK i FITA. Kurs se održavao u Mošćeničkoj Dragi, Rijeci i Trakošćanu a predavači su bili vrhunski svetski treneri i streličari, tako da je tu stekao ne samo zvanje streličarskog trenera sa međunarodnom licencom, već i vredna znanja koja je primenjivao u svom trenerskom radu u Klubu. Udružena sa iskustvom i vrednim radom, ova znanja donosila su sve bolje rezultate i konstantni napredak u postignućima.
Tako su stvoreni idealni uslovi za pružanje vrhunske stručne pomoći svima onima koji su dolazili u Klub sa željom da nauče ovu drevnu, a ipak savremenu veštinu. U Klubu je postala jedna od redovnih aktivnosti organizovanje streličarskih škola, tako da su mnogi, kasnije veoma uspešni takmičari, u njima sticali svoja prva i osnovna znanja. Vremenom se dosta učinilo i na nabavci adekvatne opreme za školu, pa su bitno poboljšani uslovi za njenu uspešnu aktivnost.
Miljko je nastavio da se usavršava i u tom cilju u Ankari, u Turskoj, završio Kurs najvišeg nivoa za trenere u organizaciji Evropske streličarske federacije.
Sva svoja znanja i iskustvo Miljko je delio sa zainteresovanim streličarima iz svih klubova u našioj zemlji. Bio je jedan od predavača na kursu za streličarske trenere 2004. godine u organizaciji SSS (Streličarskog Saveza Srbije) koji je održan u Šapcu. Kurs su pohađali aktuelni i budući treneri svih klubova u zemlji, što je značajan doprinos unapređenju streličarstva u državi.
Duži niz godina Miljko je bio predsednik Tehničke komisije SSS. Poslednjih godina Predsedništvo SSS izabralo ga je za saveznog selektora u kategoriji olimpijskog luka, te sastavlja reprezentaciju države i vodi njene pripreme.
Suđenju u streličarstvu takođe je posvećena pažnja. Mihajlo Čolović položio je marta 1987. godine u Kamniku ispit za saveznog streličarskog sudiju i dugi niz godina bio je jedini ovakav sudija u Srbiji, a posle raspada Jugoslavije jedini u našoj državi. Za svo vreme bio je predsednik Sudijske komisije u SSS. Predsedništvo SSS organizovalo je maja 2004. godine, paralelno sa trenerskim, i kurs za streličarske sudije, te su ga naši članovi Dragoslav Marković i Rajko Branović uspešno završili i stekli pravo da sude na svim turnirima u našoj zemlji.
U proteklih dvadeset godina naš Klub organizovao je preko pedeset turnira iz kalendara Streličarskog saveza najpre Jugoslavije, onda Srbije i Crne Gore i najzad Srbije, zatim izborne turnire za sastav državne reprezentacije, kao i prijateljske turnire. Počelo se sa turnirima u sali a odmah potom i turnirima na otvorenom. Februarski turnir povodom proboja Logora na Crvenom Krstu postao je tradicionalni, a od 2001. godine nastavio se kao „Memorijal Mihajla Čolovića – Čoleta“, u znak poštovanja i sećanja na jednog od najzaslužnijih za utemeljenje i razvoj streličarstva u Nišu. Redovno su organizovani FITA Star i FITA turniri, turnir 900 krugova, Olimpijska runda, a mnogi od njih imali su karakter republičkog ili državnog prvenstva.
Kroz sve ove godine Klub je stekao i mnogo puta potvrdio reputaciju izvanrednog organizatora turnira. Zahvaljujući dobrim uslovima na turnirima i naši članovi a i takmičari iz ostalih ekipa često su postizali lične, klubske, pa i državne rekorde. U organizaciji turnira, kada je reč o obezbeđivanju sale za Indoor turnire, Klub je uvek nailazio na podršku grada, te smo koristili Halu „Čair“, ili neku drugu odgovarajuću dvoranu.
Znajući iz sopstvenog iskustva da nije lako osnovati klub, uspešno organizovati njegov rad i obezbeđivati njegov opstanak, naš je Klub uvek bio spreman na saradnju i pružao pomoć svima onima koji su se upuštali u ovaj pionirski posao. Tako je pružena pomoć klubovima u Skoplju, Prokuplju i Obrenovcu, koji i danas uspešno rade, kao i mnogim drugim koji su se interesovali kako da se organizuju i krenu u ovu sportsku avanturu.
Za svo ovo vreme stekli smo mnogo prijatelja u našoj zemlji i van nje. Razvili smo saradnju sa mnogim klubovima i pojedincima, a takođe smo ugošćavali makedonske, poljske i bugarske streličare koji su učestvovali na našim turnirima.
U svom dugogodišnjem razvoju Klub se mnogo puta susretao sa ponekad naizgled nepremostivim teškoćama finansijske prirode. Setimo se i godina velike krize kroz koju je prolazila cela naša zemlja. Pa ipak, zahvaljujući najviše velikom entuzijazmu članova i ličnim ulaganjima, pa i pomoći sa strane, prebrodili smo sve to. Pomoć je često stizala zahvaljujući ličnim poznanstvima od ljudi dobre volje iz raznih niških firmi kojima smo se obraćali. Veliku pomoć i oslonac često smo nalazili u gradskim sportskim strukturama, čiji smo aktivni član, a koje su imale sluha da prepoznaju ozbiljnost i kvalitet u našem radu i pravilno ocene značajne rezultate koje smo postizali.
Naravno, značajnu pomoć imali smo i imamo od generalnih sponzora. Najpre je to od sredine 1992. pa do 1995. godine bio Života Mladenović, vlasnik Preduzeća „Moni centar“, pa je u to vreme Klub nosio ime SK „Niš – Frimoni“. Od polovine 1996. godine Nebojša Tanasković, vlasnik Građevinskog reduzeća „Gramont inženjering“ postaje generalni sponzor i predsednik Kluba, koji od tada nastupa pod imenom SK „Niš – Gramont inženjering“ i nastavlja da se uspešno razvija dostižući sve veće domete.
Jedan od osnovnih preduslova za uspešan rad i napredovanje je obezbeđivanje prostora za trening. Zimski trening odvijao se u raznim salama i manje ili više odgovarajućim prostorima, ali smo uspevali da obezbedimo kontinuitet u radu. Ipak, ovaj problem ostaje aktuelan jer nije trajno rešen.
U letnjem periodu trening se odvijao, izuzev jedne sezone, zahvaljujući razumevanjnu Konjičkog kluba „Čegar“, na jednom delu hipodroma, na Gradskom polju iza tvrđave. Više puta tu su organizovani i turniri na otvorenom.
Naš Klub je od osnivanja bio uključen u sve tokove streličarskih zbivanja u zemlji, tako da je bio jedan od inicijatora osnivanja Streličarskog saveza Srbije u Pančevu 24. aprila 1988. godine, a Mihajlo Čolović izabran je za prvog predsednika ovog Saveza. Članovi Kluba uvek su bili aktivni članovi u komisijama Saveza i trudili se da svojim angažovanjem unaprede streličarstvo u Srbiji.
Klub je vrlo aktivno učestvovao i u životu grada, ne samo sportskom. Učestvovao je u akcijama koje su se odvijale uz kulturne manifestacije (kroz revijalne turnire na nišavskom keju u vreme Filmskih susreta), u gradskim akcijama Svi u prirodu, a posebno u proslavi gradske slave. Svake godine, početkom juna meseca, od kako je grad ustanovio svoju slavu Sveti car Konstantin i carica Jelena, naš Klub učestvuje u sportskom delu proslave na Gradskom polju ili keju. U pojedinim prilikama, u zavisnosti od načina na koji su aktivnosti osmišljene, građani su uz pomoć članova Kluba mogli da probaju da gađaju iz luka.
Na svim ovim manifestacijama i pojavljivanjima u javnosti, kao i na zvaničnim turnirima na koje smo preko medija pozivali građane da posmatraju i navijaju, trudili smo se da na najbolji način predstavimo i propagiramo streličarstvo kao lep i zdrav beli sport dostupan svima bez obzira na godine starosti, pol, zanimanje ili bilo šta drugo.
Razvili smo i saradnju sa Filozofskim fakultetom u Nišu, pa je naš trener Čolović studentima Fizičke kulture u više navrata držao kurs streličarstva u letnjem sportskom kampu u Brzoj Palanci na Dunavu.
Aktivnosti Kluba pratili su niški mediji – Narodne novine, Radio Niš i niške televizije, te su naši sugrađani bili obavešteni o turnirima na kojima smo učestvovali, postignutim rezultatima i na vreme pozivani da prate turnire koji su se održavali u Nišu. Mediji su na taj način dali svoj doprinos razvoju streličarstva u gradu.
Ono što je svih ovih godina bila pokretačka snaga koja je vodila Klub uzlaznom putanjom, a to je pre svega velika ljubav prema streličarstvu, tradicionalnom, egzotičnom i divnom sportu koji onoga koji njime počne da se bavi osvaja za ceo život, zatim snažno osećanje zajedništva među članovima Kluba i stalno prisutna želja svakog pojedinca da nadmaši sebe i svoje najbolje rezultate, vodiće ovaj Klub i dalje ka sve većim i značajnijim dometima.


http://www.sknis.org
Izvor: skins.org
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Košarka: Student pobedio Radnički Autor: Ljubica Stojanović

| Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 06.04.2011.
t_t_t_zkk-student-hemofarm.jpg
foto: Neven Obradović

NIŠ - Košarkašice Studenta savladale Radnički rezultatom 79:62 (27:14, 13:19, 17:15, 22:14) u 7. kolu plej-auta Prve A lige. Potrebna još jedna pobeda za opstanak.
ŽKK Student je ostvario jako važnu pobedu, ali još nije rešio opstanak u ligi. Za lakšu završnicu plej-auta košarkašicama Studenta je bila potrebna pobeda od 7 razilke nad Radničkim, a to su i učinile. Zanimljivo je da su već u 5. minutu imale +7, a tolika razlika je bila i na kraju poluvremena (40:33). U petom minutu treće četvrtine opet su imale +7, a kasnije su uvećavale razliku. U poslednjoj četvrtini Radnički je trojkama pokušao da stigne Student, ali je dosta i grešio što su domaće igračice iskoristile da osiguraju pobedu.
- Utakmica je bila odlična, odigrali smo zaista dobro. Sve smo držali pod kontrolom, imali vođstvo skoro celim tokom meča. Krajnji rezultat, ipak, nije realan. Realno bi bilo da smo pobedili 7-10 razlike, ali smo dobro na kraju iskoristili njihove greške i ubedljivo pobedili - rekao je Zvonko Stanković, sportski direktor Studenta.
Najefikasnija u niškom timu bila je Sanja Marjanović sa 32 poena. Marija Ilić je postigla 17, a Marina Vasić 14. Sa druge strane, najefikasnija u Radničkom je bila Aleksandra Katić sa 15 poena. U gostujućoj ekipi istakla se Milena Marjanović sa 15 skokova i 8 poena.
Za opstanak u Prvoj A ligi košarkašicama Studenta je potreba još jedna pobeda, a u narednom kolu gostuju Kovinu. U poslednjem kolu plej-auta Student će dočekati Proleter.
U drugom meču 7. kola Kovin je pobedio Proleter rezultatom 87:78.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Naisa poražena od Knjaza

Autor: Ljubica Stojanović


| Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 30.04.2011.
t_t_t_t_t_t_Naisa.jpg
Naisa poražena od Knjaza



NIŠ - U poslednjem kolu Superlige rukometašice Naise izgubile od Knjaz Miloša rezultatom 37:31 (18:16). Na kraju sezone, niški tim je treči u prvenstvu i tako obezbedio igranje u evropskom takmičenju sledeće sezone.
Rukometašice Naise završile su takmičenje u Superligi porazom od Knjaz Miloša. Meč nije imao rezultatski značaj jer je pre toga Naisa obezbedila treće mesto. Naisa je ove sezone pobedila Knjaz u prvom delu prvenstva, kao i u četvrtfinalu Kupa, ali nije uspela da ostvari i treći trijumf.
- Iako utakmica nije imala takmičarski značaj, bitan nam je svaki duel i uvek idemo na pobedu. Nismo uspeli da savladamo Knjaz, igrali smo toplo-hladno. Imali smo priključak pri rezultatu 30:29, ali nismo to iskoristili - rekao je Svetislav Jovanović, trener Naise.
Jovana Stoljković i Jelena Filipović postigle su po 6 golova, a Ivana Milošević 4 za Naisu, dok su Petrović, Agatunović i Rajović postigle po 8 golova za Knjaz Miloš.
Naisa će 7. maja igrati protiv šampiona države Zaječara u polufinalu Kupa u Jagodini. U drugom polufinalu se sastaju domaćin Jagodina i Bačka Palanka Nopal.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
ŽFK Mašinac osvojio Kup Srbije

Izvor: B92, Južne vesti - Niš, Leskovac, Pirot, Vranje, Kuršumlija, Bujanovac, Preševo... | ČŽ

Fudbalerke Mašinca osvojile su Kup Srbije pošto su u finalu pobedile Spartak rezultatom 4:1 (1:1) u Staroj Pazovi.
7538488094dec919809a7b133185460_480x176.jpg


Niške fudbalerke nisu uspele da osvoje novu titulu u šampionatu države, ali su u finalu Kupa savladale novog prvaka Srbije ekipu Spartaka iz Subotice.
"Mi smo ono što smo obеćali i ispunili. Bili smo mudriji, kvalitetniji i imali bolju taktiku. Deklasirali smo šampiona. U drugom poluvremenu smo odigrali sjajno i pokazali kvalitet za vrhunske domete", rekao je Perica Krstić, šef stručnog štaba Mašinca.
Subotičanke su povele u 25. minutu golom Tenkove nakon centrašuta golamana Adamove, ali Mašinac nije dozvolio da na pauzu ode bez gola. U 34. minutu Maja Dimitrijević je izjednačila.

Samo tri minuta u drugom poluvremenu je trebalo niškom timu da načini preokret i pokaže da računa na trofej u Kupu. Tamara Marković je postigla gol glavom nakon slobodnog udarca Kristine Krstić.

Drugi gol na meču Tamara Marković je postigla u 83. minutu, posle kornera. Konačan rezultat od 4:1 za Mašinac postavila je Ivana Kostić u nadokanadi vremena.

Meč finala Kupa se odigrao na terenu u Srpskoj kući fudbala u Staroj Pazovi, a Mašinac je ovim trijumfom osvojio 15. pehar u Kupu Srbije i pokazao da se najbolji ženski fudbal i dalje igra u Nišu.
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top