Нишки С П О Р Т

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Železničar se oprostio od Evrope
Izvor Južne vesti

Davor Basarić najefikasniji u Železničaru sa 8 golova; foto: Vanja Keser
U revanšu drugog kola EHF kupa rukometaši Železničara iz Niša izgubili su od švajcarskog Vintertura rezultatom 30:29 (13:10) u hali Čair i ukupnim porazom od 65:55 u dvomeču završili takmičenje u Evropi.

Niški tim nije uspeo da stigne, ispostavilo se, visoku razliku od 9 golova i da načini iznenađenje plasmanom u treće kolo EHF kupa.

Domaćin nije imao prednost nijednom, a izjednačenje samo dva puta i to u početnim minutima meča. U 7. minutu švajcarski tim je poveo sa 5:2, a tajm-aut je Nišlijama pomogao da se približe na gol zaostatka golovima Davora Basarić (4:5). Dejan Zlatanović je dva naredna napada Vintertura zaustavio, ali sa druge strane nije iskorišćena prilika. Vintertur je poveo sa 7:4, pa i 10:6.

Novi tajm-aut Železničar je uzeo u 25. minutu pri rezultatu 7:11, ali to nije mnogo pomoglo jer je na odmor Vintertur otišao sa prednošću od 13:10.

Drugo poluvreme počelo je golovima švajcarskih igrača i prednoću gostiju od 15:10. Železničar je pokušavao da se približi rezultatski, a kada je došao na minus 2 (17:19) u 41. minutu, gostujući trener je zatražio tajm-aut.

Vintertur je imao prednost i od 6 golova (18:24) u 45. minutu, ali je "Želja" polako sustizao i na kraju uspeo da izgubi golom zaostatka (29:30).

Sjajnu partiju opet je pružio golman Dejan Zlatanović sa 19 odbrana, ali nije imao sa kim da sarađuje. Nakon odbrana pokušavao je da nađe nekog ko je bio raspoložen za brze kontre, ali su njegovi saigrači ili ispuštali loptu ili gađali direktno u protivničkog golmana.

Zlatanović je imao problema i sa saigračima iz odbrane Železničara koji nisu nalazili rešenja za raspoloženog Hesa koji je postigao 12 golova. Taj igrač je u Švajcarskoj dao 13 golova, tako da je moralo više da se pazi na njega.

Hes nije imao problema da priđe golu Železničara i to uvek istim potezima, lako se oslobađao čuvara i uvek se nalazio sam na liniji.

Kapiten Davor Basarić postigao je 8 golova, ali je minutažu delio sa Ivanom Mitrovićem. Oni su imali dosta problema u napadu jer su lopte teško dolazile do njih zbog jake odbrane Švajcaraca.

Železničar nije uspevao da postigne golove ni preko krilnih pozicija, koja su prošle sezone bila zaštitni znak niškog tima. Porobić je bio precizan jednom u prvom poluvremenu, Pavlov nije uspeo da se upiše u strelce. U drugom poluvremenu je zaigrao mladi Aleksandar Pavlović na levom krilu i dva puta je bio precizan.

Treneri Siniša Prokić i Miroslav Đorđević dali su šansu svim igračima osim drugom golmanu Vuku Jelovcu. Možda je najviše podbacio iskusni Žarko Petković koji je ponekad lako ispucavao lopte i pucao iz daljine, bacajući u vodu šanse i nakon kontri.

Železničar je izgubio od boljeg, ali se u Nišu nije obrukao. Sa višestruko "jačim" budžetom u odnosu na niški tim Vintertur je prođao u treće kolo.

Ekipa iz Niša nastavlja borbe na domaćem "frontu", pa je već u sredu očekuje duel 5. kola Superlige u Šapcu protiv Metaloplastike.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Niš-put poražen od lidera šampionata
Izvor Južne vesti

U 5. kolu Superlige kuglaši Niš-puta izgubili su od Metalca iz Gornjeg Milanovca rezultatom 7:1 (3449:3276) u Kragujevcu.

Milanovčani su već u prvom paru poveli sa 2:0 i 156 čunjeva razlike.

Goran Čaluković je oborio 627 čunjeva, što je i bio najbolji rezultat na utakmici.

U nastavku, Marković (592) je osvajio poen i smanjio na 2:1, a priliku za izjednačenje nije iskoristio Crnalić, izgubivši za samo tri čunja.


Lider je tako poveo sa 3:1 i 112 čunjeva razlike.

U finišu Metalac je osvojio još dva poena, za ubedljiv trijumf 7:1 i 173 čunja razlike.

Posle 5 kola Nišlije su na pretposlednjem mestu sa 5 poraza.

U sledećem kolu niški tim dočekuje Crvenu zvezdu, a taj meč je na programu u nedelju, 26. oktobra od 11 sati u Kruševcu.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
KBK Niš najbolji u centralnoj Srbiji
Izvor Južne vesti
490x370_kbk-nis.jpg

Na Prvenstvu centralne Srbije za seniore i pionire u disciplini "full contact" u Vlasotincu, u konkurenciji 18 klubova pehar za najbolji klub osvojio je Kik-boks klub "Niš" sa 12 medalja.

Takmičari niškog kluba osvojili su 5 zlatnih medalja, 5 srebrnih i 2 bronzane.

Najbolji borac prvenstva bio je Novak Radulović, osvajač zlatne medalje do 67 kg. Pored njega, zlatne medalje osvojili su Vukašin Obradović (81 kg), Marko Božović (86 kg), Nikola Lazarević (47 kg), Nina Stajković (+47 kg) i Aleksandar Veljković (57 kg).

Srebrne medalje osvojili su Darko Stevanović (71 kg), Lazar Stojanović (91 kg), Ognjen Mitrović (37 kg) i David Spasić (47 kg).

Bronzane medalje osvojili su Marjan Antić (75 kg) i Vuk Stojanović (91 kg).
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Konstantin ne prepušta lidersko mesto
Izvor Južne vesti

Vladimir Veličković zabeležio 12 poena; foto: Vanja Keser
U 4. kolu Košarkaške lige Srbije ekipa iz Niša savladala je Napredak u Kruševcu rezultatom 73:51 (23:7, 15:22, 18:8, 17:14) i sa četvrtim trijumfom u sezoni zadržala prvo mesto na tabeli.

Niški košarkaši zabeležili su novu pobedu u sezoni i sa koš-razlikom +67 zadržali su prvu poziciju.

Konstantin je rivala u dve četvrtine zaustavio na jednocifren broj poena. U prvoj četvrtini niški tim je poveo trojkom Nemanje Baraća, ali je domaćin izjednačio. Još jednom je rezultat bio izjednačen samo pri rezultatu 5:5, a onda 4 minuta prve četvrtine kruševačka ekipa nije postigla poen i zaustavila se na broju 7.

U drugoj četvrtini Napredak je "jurio" prednost gostiju pokušavajući da pogodi sa linije za tri poena. Ipak, Konstantin je na poluvremenu vodio 38:29.

Tokom treće četvrtine Konstantin je "dozvolio" protivniku da zabeleži 8 poena, dok je četvrta pripala domaćinu koji nije uspeo da ne izgubi ubedljivo.

Konstantin posle 4. kola ima 8 bodova, a u narednom kolu će ugostiti Tamiš.

NAPREDAK - KONSTANTIN 51:73 (7:23, 22:15, 8:18, 14:17)
Hala sportova, Kruševac

NAPREDAK: Simić 3, Vukićević 2, Mijajlović 11, Raičević 6, Bogdanović 5, Milojević 2, Mandić 5, Milinčić 4, Đorđević Marinković 10, Đoković 2, Pavlović, Beloica 1.

KONSTANTIN: Veličković 12, Depotović 10, Đorđević, Mladenović 2, Barać 13 (6sk), Vitković 7, Stojačić 6, Ostojić, Tasić 5, Savić 1, Obrenović 13, Vučićević 4.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
03.11.2014.
12 šampiona Srbije iz Gimnastičkog kluba Niš
Izvor Južne vesti
490x370_gimnasticari.jpg

Takmičari niškog kluba sa medaljama i peharima; foto: facebook.com
Na Prvenstvu Srbije u Kostolcu takmičari Gimnastičkog kluba Niš osvojili su 29 medalja, od čega 12 zlatnih, 11 srebrnih i 6 bronzanih u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

U ekipnim konkurencijama Niš je osvojio dva naslova prvaka pošto su zlatne medalje osvojile juniorke u sastavu Anja Milosavljević, Anđela Stojanović i Kristina Živadinović, kao i seniori u sastavu Aleksandar Miljković, Dušan Đorđević, Gavrilo Ilić i Miloš Paunović.

Kod dama, juniorka Kristina Živadinović je osvojila zlatnu medalju u parteru i 4 srebrne u višeboju, na preskoku, na dvovisinskom razboju i na gredi.

Pet medalja je osvojila i seniorka Jelena Stamenković koja je prvak Srbije u višeboju, na gredi i na parteru, dok je druga na preskoku, a treća na dvovisinskom razboju.

Najviše medalja kod muškaraca osvojio je junior Petar Veličković koji je bio prvi na parteru i na konju sa hvataljkama, osvojio srebrnu medalju u višeboju i na parteru, dok je bio treći na krugovima i razboju.

Što se tiče seniora, Miloš Paunović je doneo dve zlatne medalje (krugovi i razboj) i tri srebrne (višeboj, parter i konj sa hvataljkama).

Gavrilo Ilić je bio prvi na parteru, drugi na preskoku i treći na krugovima.

Dušan Đorđević je osvojio zlatnu medalju na vratilu, a bronzanu na konju sa hvataljkama, dok je Aleksandar Miljković bio treći u višeboju.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Odbojkaši Niša na vrhu Prve lige
Izvor Južne vesti

Odbojkaši Niša se vratili na prvo mesto
Pobedom od 3:0 (25:22, 30:28, 25:20) nad ekipom Novog Sada odbojkaši Niša vratili su se na prvo mesto na tabeli Prve lige.

Posle 6 kola niški odbojkaši se nalaze na prvoj poziciji u drugom rangu takmičenja čime potvrđuju svoju ozbiljnu kandidaturu za Superligu.

Nišlije su velikom borbom i što je najvažnije, odličnom timskom igrom savladale debitante u Prvoj ligi.

Početkom prvog seta vodila se izjednačena borba do tehničkog tajm-auta kada je Niš napravio malu seriju zahvaljujući Pržiću i Stojkoviću pa je rezultat bio 12:9. Posle malog odmora Novosađani su osvojili deseti poen, ali je servi greškom gostiju, blokom Opačića i smečom Pržića OK Niš došao do 15:10. Tajm-aut trenera gostiju pomogao je Novom Sadu da uzme odmah jedan poen i to servi-greškom Stojkovića, ali su Opačić i ispucavanje u aut gostiju doveli Niš u vođstvo od 17:11.

Usledio je novi tajm-aut Novosađana i njihova dva vezana poena, ali je tu seriju prekinuo Mijalković snažnim udarcem (18:13). Mijalković je opet poentirao, gosti pogrešili i Niš je poveo sa 20:14.

Ipak, novosadska ekipa se nije predavala i došla je do zaostatka od 3 poena (21:18) dobrim blokom i izmenama koje su unele novu snagu preko Mirkovića.

Bilo je vreme da trener domaćina uzme tajm-aut i seriju Novosađana prekinuo je Pržić koji je bio raspoložen sa 21 poenom na utakmici. Niš je iskoristio prvu set-loptu i preko Mijalkovića poveo sa 1:0 u setovima (25:22).

Novi Sad je imao 9 grešaka, od čega 4 sa servis linije, pa je olakšao domaćinu osvajanje prvog seta.


Peđa Pržić osvojio 21 poen; foto: Vanja Keser
U drugom setu domaćin je poveo sa 3:0, pa 6:1 preko Opačića, Pržića i Stojkovića. Trener Novog Sada uzeo je tajm-aut i sa dva poena gosti su smanjili na 6:3. Opačić je doneo prednost od 7:3, ali jednim ispucavanjem u aut Nišlija i dobrom igrom u polju Novosađana, gosti su izjednačili na 7:7.

Ubrzo je usledio tajm-aut za domaćina pri rezultatu 9:9, ali je pauza prijala više Novosađanima koji su sa dva vezana bloka poveli sa 11:9. Usledila je izjednačena igra pa je Novi Sad napravio seriju i poveo sa 17:14.

Opačića je zamenio Dušan Jović koji je imao zadatak da unese novu energiju. Domaćin je pokušavao da stigne goste, a to se desilo zahvaljujući preciznom Pržiću i bloku Stojkovića (21:21). Niš je poveo sa 22:21 kada je borbenom igrom u polju i sjajnom odbranio Jovića. Prvo je trener gostiju, pa i trener domaćih uzeo tajm-aut i usledila je uzbudljiva završnica.

Niš je iskoristio šestu set-loptu, dok Novi Sad nije imao ni jednu priliku da osvoji set. Stojković je presudio da Niš dobije ovaj set sa 30:28.

Nišlije su u ovom setu imale 4 servis greške i tri u napadima. Protivnik je više grešio u igri (6).

Iako su gubili sa 2:0 Novosađani se nisu predavali i početkom trećeg seta poveli sa 3:0. Poenima Pržića i Opačića i greškama novosadskog tima Niš je preokrenuo na 4:3.

Blok Stojkovića i smečevi Mijalkovića i Pržića, ali i odlična igra u polju primača doneli su prednost Nišlijama od 7:4.

Pokušavali su Novosađani da izjednače i to uspeli borbenom igrom (12:12), a posle i poveli (14:13). Posle tajm-auta trenera Niša Saše Stefanovića domaćin je od zaostatka (16:17) stigao do prednosti od 23:17 i to poenima Nečevskog, Pržića i Opačića i "kuvanjem" Aleksandra Pejčića koji se tokom celog meča trudio da razigra sve igrače i ravnomerno raspodeli lopte.

Izmene su Novosađanima pomogle da smanje na 23:19, ali je drugu loptu Niš iskoristio servis greškom rivala (25:20).

Sa 17 poena Niš je na liderskoj poziciji na tabeli. Isti broj poena, ali i lošiji set-količnik ima Jedinstvo iz Stare Pazove, a slede Kosovska Mitrovica i Klek sa po 13 poena i Va 014 sa 12.

U narednom kolu Niš gostuje Bukovici u Ivanjici.

NIŠ - NOVI SAD 3:0 (25:22, 30:28, 25:20)
Hala Čair, Niš

NIŠ: Stanko Nečevski 4, Milan Stojković 12 (5 blokova, 1 servis poen, 3 servis greške), Predrag Pržić 21 (1 servis greška), Nemanja Opačić 10 (1 blok, 1 servis greška), Milan Mijalković 8 (2 servis greške), Aleksandar Pejčić 2, Milan Kostadinović (libero), Dušan Jović (1 servis greška), Andrej Rakić, Dimiri Tošić, Đorđe Jakovljević, Aleksandar Ilić.

NOVI SAD: Stefan Knežić 5, Stefan Barna 3, Predrag Rakić 10, Borislav Pantić 3, Miloš Mitrović 12, Nemanja Tošić 7, Milorad Mirković 10, Saša Surla 3, Lazar Ilinčić (libero), Nemanja Milutinović, Dušan Bogunović.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Niški kuglaši igraju u Kupu šampiona
Izvor Južne vesti
490x370_490x370-kuglanje-nis-put.jpg

Kuglaši Niš-puta otputovali su u Nemačku, gde će u Cerbstu u subotu i nedelju odigrati dvomeč osmine finala Kupa šampiona.

Protivnik im je Rotvajs, devetostruki uzastopni šampion Nemačke, aktuelni osvajač Svetskog kupa, takmičenja svih nacionalnih šampiona Evrope, kao i evropski prvak iz 2010. godine.

Nišlije su u ovoj sezoni osvojile tri boda i nalaze se na pretposlednjem mestu na tabeli.

Zbog finansijskih problema niškog tima, oba meča biće odigrana u Nemačkoj.

Prvi meč je zakazan za subotu od 13, a drugi za nedelju od 10 sati.
 
Član
Učlanjen(a)
19.12.2012
Poruka
219
U Parku Svetog Save u Nišu navijači Crvene zvezde naneli su lakše povrede jednom policajcu, kažu u niškom SUP-u. Incident se dogodio nekoliko sati pre početka polufinalnog duela košarkaškog Kupa Koraća između Zvezde i Partizana.

"Delije" su napale jednog policijaca i naneli mu lakše povrede, kažu u SUP-u, ali je brzo stiglo pojačanje i dalji neredi su sprečeni.

Zbog iniciranja tuče, kažu u niškoj policiji, dve osobe su privedene.

Incident je počeo oko 18:30 u Parku Svetog Save, a kako prenosiMondo, sve je trajalo oko pet minuta.

Navijači Crvene zvezde napali su policijske službenike, ali se sve završilo. Navijači su sprovedeni do hale, nije bilo više incidenata - kažu u niškoj policiji.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Aleksandra Momčilović prvak Srbije u džudou
Izvor Južne vesti
490x370_aleksandra-momcilovic.jpg

Aleksandra Momčilović (druga zdesna) na pobedničkom postolju; foto: facebook.com
Takmičarka Džudo kluba Niš jedina je sa teritorije južne Srbije koja je osvojila titulu prvaka države na Prvenstvu Srbije za juniore. Sanja Petrović i Veljko Krstić osvojili bronzane medalje.

Aleksandra je bila najbolja u kategoriji do 57 kg, a u finalu je pobedila prošlogodišnju šampionku Andrijanu Ležajić.

Džudisti Niša su osvojili još dve bronzane medalje koje su doneli Sanja Petrović (do 63 kg) i Veljko Krstić (do 60 kg).

Ove godine konkurencija je bila jača nego ikad, pogotovo u kategoriji do 63 kg. Zato ovi rezultati više dobijaju na značaju - kažu u Džudo klubu Niš.

Džudo klub Niš je na ovom takmičenju učestvovao sa 6 boraca.
 
Natrag
Top