Niš - Bombom na Piksijevu kuću u Nišu!

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Bombom na Piksijevu kuću u Nišu!










Izvor:
Mondo.rs






U niškom prigradskom naselju Pasi Poljana, samo tri kilometra od centra Niša, na porodičnu kuću Dragana Stojkovića-Piksija bačena je razorna bomba.


v235347p0.jpg



"Sportski žurnal" je na svom sajtu objavio ovu informaciju, koja je listu potvrđena u Policijskoj upravi u Nišu.

U policiji nisu mogli da kažu više o ovom incidentu jer je istraga u toku, a za napadačem se traga.

Prema nezvaničnim saznanjima "Sportskog žurnala", nepoznati napadač je došao ispred kuće po mraku, prišao ogradi i bacio bombu u dvorište.

Komšije porodice Stojković su ispričale da su primetile čoveka sa kapuljačom preko glave koji je bacio bimbu, a potom pobegao sa lica mesta.

Eksplozivna naprava pala je na metar i po od glavnog ulaza u porodičnu kuću i eksplodirala je.

Pričinjena je znatna materijalna šteta na ulaznim vratima, prozorima i fasadi, ali povređenih u ovom bombaškom napadu nije bilo.

U vreme kada je bomba bačena na kuću unutra je bila samo Desanka Stojković majka nekadašnje legende Crvene zvezde, a sada trenera japanske Nagoje Dragana Stojkovića-Piksija.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", dvorište i porodična kuća "pokriveni" su kamerama, ali, kako je bio mrak od snimka nema koristi. Ni snimak od kasnije nije mnogo upotrebljiv, jer, se posle eksplozije pojavio veliki dim.
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Niš: “Kašikara” iz crne limuzine





Izvor:Novosti




Istraga pokušava da utvrdi motive bombaškog napada na rodnu kuću Dragana Stojkovića. Piksijeva majka Desanka kaže da bomba sigurno nije greškom bačena. Piksi šokiran



Krater u dvorištu Stojkovića u Pasi poljani


DOK pripadnici Policijske uprave u Nišu intenzivno pokušavaju da identifikuju aktere bombaškog napada na rodnu kuću Dragana Stojkovića Piksija u prigradskom naselju Pasi poljana, pokrenuta istraga trebalo bi da utvrdi i motive bacanja “kašikare”.
Ručna bomba je eksplodirala u dvorištu Stojkovića minulog četvrtka oko 21.15 sati, a napad je prijavljen u petak ujutru, kada su uviđaj na licu mesta izvršili viši javni tužilac, istražni sudija Višeg suda i službenici Policijske uprave u Nišu.

Iako na Piksijevom rodnom domu postoji četiri kamere, kako saznajemo, nijedna od njih nije uspela da snimi bombaše. Desanka Stojković, Piksijeva majka, kaže da je posle jake detonacije preko kamera videla samo sumaglicu u dvorištu.

Detonaciju su čule i komšije u Pasi poljani, ali su svi redom, kao i Desanka, pomislili da je nekom eksplodirao kotao. U petak ujutru nekoliko policijskih ekipa je boravilo u dvorištu Stojkovića, gde su veoma detaljno pregledali krater koji je u snegu i na travnjaku načinila bačena “kašikara”.
- Bomba nije greškom bačena - kaže za “Novosti” Desanka Stojković. - Komšije su mi potvrdile da su u četvrtak uveče baš ispred našeg dvorišta videle jedna crna kola, u koja su odmah posle eksplozije ušli sumnjivi mladići sa kapuljačama na glavama.

Mogućnost da su bombaši eventualno u mraku pomešali “metu” se isključuje, jer je kuća Stojkovića bila dobro osvetljena, a u Pasi poljani, naselju udaljenom tri kilometra od Niša, baš svako dobro zna gde je locirana Piksijeva kuća. Zato se spekuliše da je bačena “kašikara” opomena i pretnja Draganu Stojkoviću, ali nema odgovora na krunsko pitanje - kome je i zašto Piksi zasmetao?
Zasad, sumnja se da iza ovog napada stoji neka od navijačkih grupa. Dragan Stojković je, inače, doživeo veliku neprijatnost polovinom januara ove godine u prostorijama “Red kafea” na stadionu Crvene zvezde, kada su ga verbalno napala trojica navijača crveno-belih.
Proslavljenog fudbalera su isterali iz kafića u kojem je sedeo sa prijateljima, a prethodno su mu rekli da mu zabranjuju da sedi u lokalu. Posle ovog incidenta “Delije Sever” su se oglasile na svom sajtu i poručile da “nikakvi računi iz prošlosti nisu u pitanju, već njihovo interesovanje za sudbinu Crvene zvezde”.
Aleksandar Stojković, stric Dragana Stojkovića, čije se dvorište graniči sa Piksijevim, kaže da su u četvrtak uveče čuli eksploziju, ali do jutra nisu znali da je bačena bomba.
- Nije bilo nikakvih nagoveštaja, pretnji, zahteva - veli Aleksandar. - Zaista ne znamo zbog čega je to neko uradio. Otkako je Piksi postao fudbaler ništa se slično nije desilo.


SAMO OPOMENA?
BOMBAŠI izgleda nisu imali nameru da “kašikara” nekog povredi u domu Stojkovića. Ručna bomba je bačena na travnjak, koji je bio pokriven velikim snegom, a eksplodirala je na sedam metara od kuće.


hro-Desanka-Stojkovic-MALA.jpg



ĆUTANJE

NIŠKA policija je o bombaškom napadu na rodnu kuću Dragana Stojkovića Piksija zvanično ćutala do subote uveče! Tek oko 22 sata oglasila se šturim saopštenjem da je “u petak Policijskoj upravi prijavljeno da je u toku prethodne noći bačena ručna bomba u dvorište porodične kuće D. S. u Pasi poljani, i da povređenih lica i materijalne štete tom prilikom nije bilo”. Dok je policija u Nišu prećutkivala ovaj događaj, prvu informaciju o bacanju kašikare u subotu po podne nezvanično su dobili novinari pojedinih redakcija u Beogradu iz MUP-a Srbije!


PONOSNI NIŠLIJA

DRAGAN Stojković Piksi je januara prošle godine boravio u svom rodnom gradu, kada mu je gradonačelnik Niša Miloš Simonović priredio prijem u Gradskoj kući. Stojković je tih dana boravio u Srbiji, odmarajući se od istorijskog uspeha koji je ostvario sa Nagojom, donevši joj prvu titulu šampiona Japana. U razgovoru sa gradonačelnikom Stojković se podsetio na dane igranja u niškom Radničkom i državnoj reprezentaciji, a domaćini su mu poželeli još mnogo uspeha u trenerskoj karijeri.




* * * * * * * * * * *
hro-Stojkovic-MALA.jpg


DRAGAN STOJKOVIĆ ZA “NOVOSTI”: NISAM JA RAZLOG!

DRAGAN Stojković Piksi još uvek je šokiran, uznemiren i razočaran zbog vesti koje mu je majka Desanka prenela u petak. Ko je i zbog čega bacio ručnu bombu u dvorište kuće njegove majke u selu Pasi Poljana?
- I ja bih voleo da znam odgovor na to pitanje, jer mi dušu izjeda - uzvraća Stojković iz Japana. - Nemam ni nagoveštaj ko je mogao da baci bombu. Neću da insinuiram i nagađam ko bi to mogao da bude i kakav je motiv imao. Policija vrši istragu i dok je ne okonča neću da je nekom izjavom na bilo koji način remetim. Verujem u našu policiju.
Lično, naš slavni fudbaler i trener Nagoje Grampus Ejt, ne veruje da je on razlog za bačenu “kašikaru”.
- Već 26 godina ne živim u Pasi poljani, već u Beogradu, Parizu, Japanu. Koliko znam, nikome se nisam zamerio. Zato sa nestrpljenjem čekam da policija otkrije počinioca i posebno motiv. A on može biti svakakav. Od pretnje, preko zavisti, ljubomore, do greške, ko to zna...
Za Dragana je najbitnije da je majka Desanka živa i zdrava i da je dobro podnela celu situaciju.
- Naše selo je pitomo, nikad se ovako nešto nije događalo. Sve komšije se znaju u dušu, a majka se, koliko ja znam, nikad nikome nije zamerila. Mirno spava jer joj je savest čista. Valjda je zato i dobro podnela celu ovu neprijatnu situaciju - ističe Stojković. (S. I.)
* * * * * * * * * *

ISTRAGA O NAPADU: SASLUŠANO VIŠE OSOBA

PRIPADNICI Policijske uprave u Nišu saslušali su nekoliko osoba tokom dosadašnje istrage o bombaškom napadu na porodičnu kuću Dragana Stojkovića Piksija. Kako je u toku dalji rad, detalji se ne saopštavaju, ali indicije ukazuju na to da bi bacanje kašikare moglo da ima veze sa određenim navijačkim grupacijama Crvene zvezde.
- Treba da vidimo i šta su zabeležile kamere za video-nadzor koje se nalaze na objektima u neposrednoj blizini Stojkovićeve porodične kuće - kaže izvor blizak istrazi. - Takođe, pronađeni delovi kašikare poslati su na veštačenje. Ukoliko postoje neki tragovi, poput DNK ili otisaka, to bi moglo da ubrza istragu.
Nezvanično saznajemo da postoji mogućnost da su napadači došli iz Beograda, pa će biti pregledani i video-zapisi s naplatnih rampi. Pod lupu će biti stavljen svaki tamniji automobil koji su u određeno vreme snimile kamere, pošto sa zna da je bomba bačena nešto posle 21 sat. Takođe, analiziraju se i automobili koji su neposredno posle toga, ali i kasnije, napustili ovaj grad.
Neki od svedoka iz niškog naselja Pasi poljana opisali su automobil, iako nisu videli sam napad, pa se očekuje da i taj detalj pomogne u rasvetljavanju.
Razgovor policije sa Desankom Stojković, Piksijevom majkom, nije mnogo pomogao, jer je ona tek sutradan videla da je “nešto bačeno u dvorište”. (E. H.)
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Policija proverava Piksijeve dužnike





Izvor: Blic



Istragu o bacanju bombe na kuću našeg proslavljenog fudbalera i trenera Dragana Stojkovića Piksija u niškom naselju Pasi poljana policija vodi paralelno u dva pravca - proverava se da li iza napada stoje navijačke grupe dok druga linija rada ispituje eventualne dužničko-poverilačke odnose, saznaje „Blic”.

217326_1009-nis-u-piksijevoj-kuci-nema-nikoga_f.jpg

Kuća Dragana Stojkovića u čije je dvorište bačena bomba


Naime, poznato je da je Stojković u januaru prilikom dolaska u Beograd imao nesvakidašnji incident u kafiću na „Marakani” kada ga je grupa navijača isterala i zabranila mu da u njemu sedi, pa istražni organi ispituju da li je napad kašikarom možda na neki način predstavlja nastavak tog sukoba.

S druge strane, kako saznaje naš list slavni niški fudbaler, nije imao nikakva dugovanja, ali se paralelno proverava da li ima osnova da je među onima koji su njegovoj porodici dugovali novac postojalo neko neprijateljstvo ili netrpeljivost koja bi možda mogla da dovede do ovog čina.

U naselju se, naime, priča da je Piksijeva porodica mnogima pozajmljivala pare, ali da navodno neki dugovi nisu vraćeni pa je možda kašikara upozorenje da se pare ne traže nazad. No, za to još uvek ne postoje direktne potvrde, ali se intenzivno proverava.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Bombu bacili navijači ili dužnici?

[h=1]Bombu bacili navijači ili dužnici?
[/h] Izvor: Večernje novosti


Beograd -- Inspektori niške policije telefonski saslušali Dragana Stojkovića Piksija. Proverava se da li su bombu bacili ostrašćeni navijači ili dužnici, pišu "Novosti".

5104985354f4c0881bd862319748348_368x269.jpg
Piksi je, kako "Novosti" nezvanično saznaju, ponovio svoje stavove već prezentovane medijima, da se nikome nije zamerio i da zbog njega nije bačena ručna bomba u dvorište njegovog doma u Pasi poljani prošlog četvrtka.
Stojković, koji se nalazi u Japanu, inspektorima je izrazio i svoje sumnje o tome ko bi i zašto mogao da bude bombaš, ali taj deo njegove izjave policijski inspektori javno ne saopštavaju u interesu istrage.

U međuvremenu, pregledani su video-zapisi sa četiri kamere koje su postavljene na kući Stojkovića u niškom prigradskom naselju, ali se ispostavilo da su oni tehnički neupotrebljivi.

[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD][TABLE]
[TR]
[TD="class: textvesti"]Bombaši došli iz Beograda?
Policija ispituje i mogućnost da su bombaši u Niš došli iz Beograda. Pored kontrole video-zapisa s naplatnih rampi na auto-putu Niš - Beograd, inspektori proveraju da li su se osobe koje su bacile bombu eventulano na nekoliko dana prikrile kod svojih jataka u Nišu.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Zato se pažljivo pregledaju i snimci kamera za video-nadzor koje se nalaze na objektima u neposrednoj blizini Stojkovićeve porodične kuće kako bi se ušlo u trag osobama koje su se šunjale po mraku ulicama Pasi poljane.

"Otežavajuća okolnost je što je bacanje bombe prijavljeno tek u petak ujutru. Pored toga, majka Dragana Stojkovića u četvrtak uveče, iako je čula detonaciju, nije ni znala da je bomba eksplodirala u njenom dvorištu. Tek narednog dana je pozvala ćerku, koja takođe živi u Pasi poljani, a koja je policiju obavestila o krateru nastalom na travnjaku", kaže izvor "Novosti".

Policija proverava i iskaze komšija Stojkovića, koji su Piksijevoj majci Desanki ukazali na to da su u četvrtak uveče ispred njenog dvorišta videli crna kola u koja su odmah posle eksplozije ušli neki sumnjivi mladići sa kapuljačama na glavama. Istraga o bacanju "kašikare" na Piksijevu porodičnu kuću odvija se u dva pravca.

Pošto postoje određene sumnje u mogućnost da su bombu bacili ostrašćeni navijači Crvene zvezde, na čijoj je crnoj listi "peta Zvezdina zvezda" već godinama, ponovo se ispituje incident koji se odigrao sredinom januara ove godine u prostorijama "Red kafea" na "Marakani". Tada su Stojkovića verbalno napala trojica navijača crveno-belih i isterala ga iz kafića u kojem je sedeo sa prijateljima.

Potom se navijačka grupa "Delije sever" oglasila na svom sajtu i poručila da se navijači vrlo dobro sećaju Piksijevih legendarnih golova, ali i da svakodnevno osećaju posledice njegove misteriozne vladavine u klubu.

"Ne znamo da li cela država ima amneziju i da li su svi zaboravili kako je predsednik Dragan Stojković jednog dana nestao iz našeg kluba i šta je od Crvene zvezde ostalo posle njega", napisale su "Delije".

U istom obraćanju, navijači su od Piksija zatražili da javno objasni odakle dug od 20 miliona evra posle njegovog odlaska, ako se zna da je preuzeo klub sa pet miliona evra duga! Tražili su i pojašnjenje - kako je moguće da dug na kraju njegovog mandata bude toliki ako se zna da je prodao igrače u vrednosti od 40 miliona evra?

Policijski inspektori proveravaju i određene sumnje u to da je ručna bomba potegnuta zbog novčanog duga koji pojedini meštani Pasi poljane imaju prema porodici Stojković. Kako se priča u ovom naselju, navodno je Piksijev otac Dobrosav za života pozajmljivao novac mnogim ljudima.

A kako ni posle šest godina od njegove smrti dugovi nisu vraćeni, njegova supruga Desanka je, navodno, tražila taj novac nazad, pa je to možda nekog od dužnika "nateralo" da je bacanjem "kašikare" upozori da "zaćuti". Međutim, Desanka Stojković nije pominjala nikakva potraživanja novca, niti da ima bilo kakvih problema u Pasi poljani.

"Nikom se nisam zamerila ovde u naselju", kaže za "Novosti" Piksijeva majka.
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Dugovi otkrivaju ko je bacio bombu na Piksijevu kuću




Izvor: Novosti



Naložena i veštačenja tragova pronađenih u dvorištu rodne kuće Dragana Stojkovića. Policija pokušava da utvrdi motiv napada


Piksijev otac Dobrosav sa suprugom Desankom

BAČENA "kašikara" u dvorište rodne kuće legende srpskog fudbala Dragana Stojkovića je opomena i pretnja Piksiju ili njegovoj majci Desanki. Kome je upućena ovakva "paklena poruka", pokušava da rasvetli opsežna istraga, sprovedena posle eksplozije ručne bombe minulog četvrtka u niškom prigradskom naselju Pasi poljana.
Pored provera snimaka bezbednosnih kamera i još nekih tehničkih "ispitivanja", iščekuju se i rezultati naloženih veštačenja. Kako nezvanično saznajemo, na mestu bombaškog napada pronađen je deo "kašikare", a na ogradi dvorišta i tragovi.

- Izuzeti su svi tragovi na mestu eksplozije, a istražni sudija Aleksandar Teodosić je naložio njihovo veštačenje - kaže Tamara Savić Cvetanović, portparol Višeg suda u Nišu.
A tek kada budu završene sve analize u Beogradu, znaće se da li se ti dokazi mogu dovesti u vezu s nekom osobom ili eventualno bombašem. U međuvremenu, inspektori Policijske uprave u Nišu pokušavaju i da što pre utvrde motiv napada na porodičnu kuću Dragana Stojkovića, pa su nastavili da vode istragu paralelno u dva pravca.
Kako se sumnja da je "kašikaru" možda potegao neko od onih koji Piksijevoj porodici duguju novac, uveliko se proveravaju svi dužnici.
Meštani ovog naselja ponavljaju nam da je Piksijev otac Dobrosav za života imao "široke prste", odnosno da je bio dobar čovek i da je izlazio u susret mnogima, koji su mu tražili novčanu pozajmicu. Zbog takvog ponašanja, navodno je bio kritikovan od supruge Desanke, ali i sina.

Policijski inspektori istovremeno proveravaju da li iza napada stoje navijačke grupe. Konkretno, proverava se da li bacanje "kašikare" ima veze sa ostrašćenim navijačima Crvene zvezde, kao i podatak da je Piksi imao neprijatna iskustva i pre sukoba u kafiću "Red kafe" na stadionu Crvene zvezde, polovinom januara ove godine.
A proslavljeni fudbaler je posle tog incidenta, i javne prozivke "Delija sever" da odgovori na javno postavljena pitanja o sudbini novca Crvene zvezde za vreme njegovog predsednikovanja na "Marakani", navijačima izašao u susret.

Ukazao je na to da poštuje svakog navijača Crvene zvezde i da posle incidenta u kafiću želi da stavi tačku na taj slučaj. Istakao je da mu je drago što ga navijači nisu optužili, nego su ga pitali da li je napravio dug od 20 miliona evra.
- Kada sam zamoljen da preuzmem Zvezdu, prikazano mi je da je klub u dugu od osam miliona evra - predočio je Stojković. - Bilo je mnogo problema, kako finansijskih tako i organizacionih. Isključivali su nam vodu, struju, čak i telefone. Zvezda praktično nije postojala. A onda mi je za tri meseca, kada ništa nismo ulagali, rečeno da je dug 11 miliona evra. Tu su bile razne kamate bankama. Pitao sam o čemu se tu radi, i rekao im da ako se nastavi tako, bićemo do Nove godine u dugu od 15 miliona.
- Uz sve to - istakao je Piksi - morali smo da jurimo rezultat i imali budžet od 12 miliona, i u toj situaciji samo Koperfild je mogao da nam pomogne. Dodao je i da je naredni predsednik Toplica Spasojević, kada je preuzeo klub, ustanovio da je dug 12 miliona evra.
- Nije mi baš realno da su bombu bacili navijači - kaže Piksijev stric Aleksandar Stojković. - Meni bi logičnije bilo da se to desilo u vreme Kupa Radivoja Koraća, kada su svi bili ovde u Nišu. Od tada je prošlo nedelju dana, pa mi je neverovatno da su navijači sad odlučili da napadnu.


OBEZBEĐENJE

POLICIJA je procenila da majci Dragana Stojkovića trenutno nije potrebna policijska zaštita a da li će biti obezbeđivana odlučiće se tek posle utvrđivanja motiva bombaškog napada. Inače, u ovom delu Niša su pojačane policijske aktivnosti a patrole redovno obilaze Pasi poljanu.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Piksi: Bomba od huligana koji navijaju za Zvezdu

[h=2]Piksi: Bomba od huligana koji navijaju za Zvezdu
[/h] Novosti



Dragan Stojković tvrdi da zna ko je bacio kašikaru na njegovu kuću: Iza napada stoje huligani koji navijaju za Zvezdu




BOMBAŠKI napad na rodnu kuću Dragana Stojkovića Piksija u niškom prigradskom naselju Pasi poljana izvela je grupa navijača Crvene zvezde. Ovu tvrdnju proslavljeni fudbaler je izneo u intervjuu za japanski „Kjodo njuz“.

Bacanje „kašikare“ u dvorište doma „pete Zvezdine zvezde“ i aktuelnog trenera trenera Nagoje, jedna je od vodećih tema i u Japanu. Stojković je u razgovoru za „Kjodo njuz“ otvorio dušu i pojasnio svoje tvrdnje o nedavnom događaju u niškom predgrađu.

- Od policije u Srbiji sam čuo da je verovatnoća 99 posto da su to uradili huligani koji navijaju za Crvenu zvezdu - kazao je Piksi. - Prema informacijama kojima raspolažem, siguran sam da oni stoje iza toga. To je bio bezumni akt. Sada ćemo da vidimo šta će da uradi istraga.

A u rasvetljavanju ovog bombaškog napada koje se vodi u dva pravca paralelno, inspektori Policijske uprave u Nišu uveliko su istraživali mogući motiv tražeći ga upravo u sukobu navijača sa Piksijem 16. januara u Beogradu.

Stojković je tada sedeo sa prijateljima u „Red kafeu“ na „Marakani“, kada su mu prišla trojica mladića i bez okolišanja mu poručila da mu zabranjuju da sedi u tom lokalu i da mu je bolje da ode, što je on i učinio.

- Imao sam problem pre mesec dana, kada su došli za moj sto - ispričao je Stojković za „Kjodo njuz“. - Pio sam kafu sa prijateljem kada su došli i bili agresivni. Zahvaljujući mojoj smirenoj reakciji nije izbio incident, rekao sam im da nema problema. Nakon toga svi su čuli šta se dogodilo, bilo je teško to sakriti. Sada se spekuliše o tome da su uplašeni zbog sledećeg koraka koji su načinili. Biću svedok i reći ću šta se dogodilo.

Posle ove neprijatnosti, proslavljeni fudbaler je odlučio da stavi tačku na taj incident. Istakao je i da će uvek rado doći u Ljutice Bogdana, uz nadu da se ovakve neprijatnosti neće ponoviti.

Uspešni trener japanske Nagoje s puno gorčine rekao je i da se posle svega mnogi pitaju zašto Piksija više cene u inostranstvu nego u sopstvenoj zemlji Srbiji.

DNK PROFIL
NIŠKA policija u istrazi pokušava da utvrdi da li na kašiki bombe koja je pronađena nedaleko od mesta eksplozije ima biološkog materijala koji bi mogao da dovede do DNK profila napadača. Kako saznajemo, hemijski reagensi ukazuju na prisustvo biološkog materijala. Međutim, još nije poznato da li je to dovoljno da se utvrdi DNK.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Od Stojkovića tražen reket

[h=1]Od Stojkovića tražen reket
[/h] Izvor: Blic


Niš -- Bombaški napad na kuću Dragana Stojkovića Piksija u Pasi Poljani organizovao je jedan od huligana koji se trenutno nalazi u zatvoru. Tražili 50.000 evra.

11159709254f4947df18a0a444388415_368x269.jpg
Prema prvim procenama policijske istrage, ovaj pripadnik ekstremnih navijačkih grupa Crvene zvezde napao je proslavljenog fudbalera i trenera iz osvete jer je odbio da mu plati reket od 50.000 evra, saznaje "Blic".
List piše da Stojković ovu mogućnost nije pominjao policiji, ali se istragom došlo do informacije da je od njega zahtevan novac.

Policija je skoro u potpunosti kao mogući motiv odbacila opciju da je bomba bačena jer neko navodno nije vratio dug Piksiju, tako da je u ovom trenutku veoma izvesno da iza incidenta stoje navijači.

U dosadašnjem toku istrage na DNK analizu upućena je kašika bombe koja je pronađena nakon eksplozije na kojoj je bio određeni biološki trag. U toku su provere da li je taj nalaz dovoljan za identifikaciju napadača.

Kašikara u dvorište Stojkovićeve porodične kuće u Pasi Poljani bačena je 23. februara u večernjim satima. Incident je policiji prijavljen tek sutradan.

 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Uhapšen Aca Bulić

Uhapšen Aca Bulić












Izvor:
B92.net








Dragan Aca Bulić, vlasnik Ruskog cara, uhapšen je zbog sumnje da je organizovao bombaški napad na kuću Dragana Stojkovića Piksija u Nišu, potvrdio Ivica Dačić.

Prema poslednjim saznanjima, sa Bulićem je uhapšeno još nekoliko osoba, a trenutno se ispituje i veza Bulića sa nedavnim divljanjem navijača Partizana i Crvene zvezde na auto/putu kod Niša, nakon završetka finala košarkaškog kupa. Bulić je bivši potpredsednik zajednice klubova Super lige.



4571849204f7595851d150099643425_640x485.JPG



Ministar policije Ivica Dačić
saopštio je da je beogradska policija, sem Bulića (36), uhapsila i Sašu Vranića (32), Igora Dragojevića (35 )i Nikolu Tomovića, kao i Marka Poljaka, koji se sumnjiči da je neposredni izvršilac napada.

U cilju rasvetljavanja ovog krivičnog dela, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavili su pretres stanova i prostorija više osoba na teritoriji Beograda, navedeno je u saopštenju.

Bulić je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružija i eksplozivnih materija, lišen je slobode Saša Vranić.

Osumnjičeni su lišeni slobode u zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Nišu i Beogradu i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Dačić kaže da se za drugim osumnjičenim za neposredni napad na Stojkovićevu kuću još traga. Dodaje da su pretreseni stanovi i kuće uhapšenih.

"Kako će se istraga odvijati, da li će oni biti zadržani zavisi od rezultata. Za sada postoje samo sumnje", kazao je Dačić.

Dragan Stojković Piksi i njegova supruga, kako su nam rekli, zbog istrage nisu želeli da komentarišu hapšenje.

Dragan Aca Bulić, sin kontroverznog biznismena Jusufa Juse Bulića, koji je ubijen iz zasede 1998. godine, bivši je predsednik Zajednice prvoligaša i vlasnik nekadašnjeg Fudbalskog kluba Železnik, a porodičnim biznisom bio je povezan i sa lancem sportskih kladionica "Lavovi".


Nepoznate osobe bacile su ručnu bombu kašikaru na rodnu kuću proslavljenog fudbalera 23. februara nešto posle 21 sat.
http://f1.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=02&dd=26&nav_category=16&nav_id=585677


U trenutku eksplozije u kući je bila Stojkovićeva majka Desanka. Niko nije povređen. Bivši reprezentativac, sada trener, bio je u trenutku napada u Japanu sa svojim klubom Nagojom.

Inače, Stojković je pre toga kratko boravio u Beogradu i doživeo je neprijatnost u jednom kafiću, kada su ga verbalno napala trojica navijača Crvene zvezde. Stojković je potom podneo krivičnu prijavu za ugrožavanje, koja je procesuirana.

Mediji su pisali da se istražuje da li je taj incident motiv za napad na kuću.

http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=906&nav_id=333499Aca Bulić je izabran za predsednika Zajednice prvoligaša 2000. godine. On je za Insajder, serijal "Pravila igre"http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=906&nav_id=333499
2008. godine, izjavio da je imao podršku fudbalskih funkcionera i pored toga što su ga u javnosti i to uglavnom novinari vezivali za kriminal.

"O meni postoji takva slika, jer je moj otac bio to što je bio. Ja se njega ne stidim, ali to ne znači da sam kriminalac", rekao je on.

Bulić je potom objasnio i kako je zadobio podršku fudbalskih funkcionera.

"Pa, to je zanimljiva situacija. Jesam imao podršku, apsolutno, i ljudi su videli, kroz moj rad, kroz moj klub, da možemo da se odupremo tim nekim stvarima i zato su nam se i priklonili. Ali, u principu, dotad je bilo vreme da nisi smeo da se suprotstavljaš velikima, što je moj klub uradio, i jednostavno mali klubovi su počeli da se bude. Iskreno, na početku, kad sam došao, i Branko Bulatović je bio protiv mog imenovanja za predsednika, međutim u toku rada... Mislim da smo se jako puno zbližili, ja sam jako puno stvari naučio od njega. Bio je specifična i jako pametna osoba. Vodio je to na svoj, svojstven način. Istina je da sam bio dosta mlad i sam njemu prišao u to vreme i rekao: Molim vas, nemojte da slušate druge šta će da pričaju. Ja sam mlad dečko, želim da naučim. Sa mnom nećete imati problema. I dosta onako primerno sam mu prišao, bez nekih... Iako sam video tada strah u njegovim očima, da sam ja neki dečko koji se njemu ne uklapa u koncepciju. Međutim, tokom vremena imali smo izuzetno dobar odnos i jako uspešno sarađivali, pogotovo što se tiče prvenstva, regularnosti itd", ispričao je Bulić za Insajder B92.


Bulić je tada javno objasnio razrađeni sistem razmene bodova, priznao da je i sam, u vreme predsednikovanja u Železniku, pristajao na unapred dogovorene poraze i kada mu to nije traženo, štitio neke klubove od ljudi iz podzemlja.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Aca Bulić pušten na slobodu

[h=1]Aca Bulić pušten na slobodu
[/h] Izvor: B92


Beograd -- Bivši potpredsednik zajednice klubova "Super lige" Dragan Aca Bulić pušten je iz policijskog pritvora, rekao je za B92 njegov advokat Borivoje Borojević.

6496036524f75ab6b7ed5c379225904_368x244.jpg
Bulić je uhapšen u petak, a sumnjiči se za posedovanje manje količine droge za ličnu upotrebu i ne dovodi se u vezu sa bombaškim napadom na kuću nekadašnjeg reprezentativca Dragana Stojkovića Piksija u Nišu, kako je to saopšteno u petak prilikom njegovog hapšenja.

Borojević negira da je njegov klijent na bilo koji način doveden u vezu sa napadom na Piksijevu kuću, pa ne očekuje pokretanje bilo kakvog krivičnog postupka.

"Nikakva radnja nije stavljena na teret. To je jedna obična spekulacija, na osnovu toga što ga niko ne pominje u tom kontekstu niti je, pak, nađen DNK na kašiki bombe kojom je izvršeno to krivično delo. Oni su bili začuđeni u gradskom SUP-u da se to uopšte čuje preko medija. Dakle, on je pušten danas bez izvođenja istražnom sudiji i bez zadržavanja u gradskom SUP-u", rekao je Borojević za B92.

Od pet do sada privedenih osoba zbog sumnje da su umešani u bombaški napad, pritvor od 30 dana u Niškoj policiji određen je jedino Igoru Dragojeviću, dok se za jednom osobom još traga.

Osim Bulića, na slobodu je pušten i Saša Vranić, koji se sumnjiči za nedozvoljeno nošenje oružja.

Kako B92 saznaje, Tužilaštvo je obavešteno tek nakon hapšenja, uz informaciju da će Bulića pustiti iz pritvora pre isteka 48 sati.

S druge strane, u policiji kažu da je istraga i dalje u toku i da nisu sasvim odbacili mogućnost da je Bulić umešan u bombaški napad.

Podsetimo, još uvek nepozanta osoba bacila je bombu u u dvorište porodične kuće Dragana Stojkovića Piksija u selu Pasi poljana kod Niša 23. februara 2012. godine. U javnosti se spekulisalo da se radi o neraščišćenmim poslovnim i finansijskim računima.

Bulić je vlasnik beogradskog restorana "Ruski car" i Fudbalskog kluba "Železnik". On je sin kontroverznog biznismena Jusufa Juse Bulića, ubijenog 1998. godine.



 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Piksi: Buliću ništa ne dugujem

Piksi: Buliću ništa ne dugujem


Izvor: Večernje novosti


Beograd -- Dragan Stojković Piksi demantuje spekulacije u javnosti da Draganu Aci Buliću duguje dva miliona evra zbog čega je, navodno, "opomenut" kašikarom, pišu Novosti.


683741764f7ca10956dcb054091114_orig.jpg

Dragan Stojković Piksi


Posle "afere Bulić" i bombe koja je bačena na kuću Dragana Stojkovića Piksija u Nišu, u javnosti su se pojavile spekulacije da proslavljeni fudbaler navodno duguje Draganu Aci Buliću čak dva miliona evra i da je navodno zbog toga "opomenut" kašikarom.
Dragan Stojković u razgovoru za "Novosti" objašnjava da nikome nije ostao dužan od transfera Milana Biševca u Lens:

"Muka mi je od svega, ali hajde da već stavimo tačku na te insinuacije. Sa Acom Bulićem sam se čuo 27. marta, dakle, četiri dana pre nego što je priveden. Pozvao me je da ga posavetujem, jer mu je Zvezda ostala dužna. Nismo pričali o ciframa. Rekao sam mu da je najbolje, ako ne može dug da naplati, da angažuje advokate i napiše tužbu," rekao je Piksi.


6496036524f75ab6b7ed5c379225904_extreme.jpg

Aca Bulić (Beta, arhiva)



"Tada mi se Bulić požalio da ne postoji ugovor, i da ni on nema svoj primerak. Bio sam u šoku, pitao kako je to moguće, na osnovu čega smo mu mi isplaćivali novac? Tada sam ga pitao: "Da li je bilo problema dok sam ja bio predsednik"? Odgovorio je - ne. Rekao mi je i da je sa mnom saradnja bila sjajna, a da su problemi počeli posle mog odlaska sa Marakane."

A onda je Piksi otvorio dušu i počeo da nabraja...

"Kao prvo, kada sam došao na čelo Zvezde, nasledio sam ugovor po kom Biševac može da ode u inostranstvo i da Zvezda i menadžerska agencija koja ga zastupa dele novac 50:50. Kada je otišao u Lens, celokupan transfer je iznosio 4.100.000 evra, a francuski klub je odmah od te sume odbio pet odsto na ime solidarnosti, što je iznosilo 250.000 evra. Ostalo je, znači, 3.895.000 evra. Od toga je menadžerska agencija uzela svoju proviziju, koja je iznosila 400.000 evra."

Na pitanje šta je bilo sa preostalim novcem, Stojković objašnjava:

"Ostalo je da se podeli po 1.700.000 evra. Onda smo, 26. septembra 2006. godine, uplatili 850.000 evra na račun "St. Annes krust ltd" iz Londona na ime Snežane Maning, supruge Ace Bulića. Dalje, 28. decembra 2006. uplaćeno je još 350.000 evra i najzad, 23. aprila 2007. - 100.000. Što znači da je, dok sam ja bio predsednik, uplaćeno 1.300.000 evra. Ostao je dug od 400.000 evra. Da li je po mom odlasku Zvezda isplatila taj dug Buliću ili nije, ja zaista ne znam, ali to više nije moj deo priče."

Upitan da li za sve ovo ima dokaze, Piksi je bio kratak:

"Za sve što sam rekao postoji i pisani trag. Zato mi smeta što se moje ime povlači po medijima, što se spekuliše raznim glupostima koje nemaju pokriće. Nadam se da će i toj hajci doći kraj."

Pominje se i da je transfer Dušana Đokića obavljen pod velom tajne.

"Iako je za Zvezdu igrao kratko, ali se okitio duplom krunom, Đokić je Brižu prodat za 1.750.000 evra. Po dogovoru, Voždovcu, iz kojeg je došao, uplatili smo 25 odsto, odnosno 435.000 evra," tvrdi Piksi. "I za to postoje papiri koji se mogu videti."

Još dvojica igrača su apostrofirana, bekovi Pantić i Anđelković.

"Sa tim transferima ja nemam veze. Ostavku sam podneo u jesen 2007. godine, a oni su otišli, ne znam tačno kada, ali svakako posle mene."
 
Natrag
Top